Colunga, Llorente i rola napastnika

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.04.2011, 20:09    Pytanie
Otóż. Po bardzo dobrym sezonie Adrian Colunga opuścił moje Getafe i będzie grał w Milanie. Prezes mi go sprzedał za 10 mln euro. Choć wiadomo, że mogłem to zablokować, to wiedziałem, że więcej za niego nie wyduszę, a że był lojalny i naprawdę za dobry na tę ligę pozwoliłem mu odejść. Jako, że gram jednym naapstnikiem, muszę kupić coś dobrego, w miarę nowego i szybkiego. Znacie kogoś takiego do 20 mln euro? Podawać!
Sam się trochę rozejrzałem: Eduardo, no za stary. Ruiz... no taki napastnik nie bardzo. Morata! Ma potencjał, ale jedynie loan z Chelsea, nie! Neymar...? Hm, no w sumie... ile kur...?! 31 mln euro?! NEVER! Bo nie mam tyle. ;D
Wybrałem więc, przyznam, że dość niespodziewanie, Fernando Llorente. Przedstawiać go nie muszę, prawda?
Moje pytanie jest takie, czy poradzi on sobie w roli napastnika a'la Torres? Dużo biegający, odgrywający do skrzydłowych, będących schodzącymi napastnikami, no i że tak powiem... wjeżdżającym w obronę rywala, czasem strzelającym sprzed pola karnego w okienko. Tak, tak, własnie grał Colunga. Oczywiście, wiadomo, że Llorente to idealny odgrywający. Ale może obecna w takiej roli jak Colunga również da radę? Colunga miał 20 bramek w sezonie i do tego 10 asyst. Więc był to mózg zespołu. Tego samego oczekuje od Llo. Krótko mówiąc, jaką rolę? Zostawić a'la Torres&Colunga, odgrywający, lis, a może kompletny?
btw. W obwodzie mam jeszcze Kadleca. Ale jego wolę wystawiać na lewej flance, gdzie radzi sobie baaardzo dobrze jak na nastolatka.
Aa, no i Makengo. Ale to poza szybkością i złymi wspomnieniami z jego wyczynów z poprzedniej łatki niczym się nie chce wyróżniać, na razie.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.04.2011, 20:12

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

0
17.04.2011 22:30    #10
Gdyby mi się nie podobały, to bym ich nie krytykował. Wskazuje ci tylko, co moim zdaniem możesz zmodyfikować. :P
Necid, hm. Możliwe że wypożyczę po chcą tylko 300K. Ale aktualnie poluję na Lukaku, za 5 miechów może podpisać promesę. Chcę więc już teraz go kupić za jak najmniej.

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
17.04.2011 22:51    #11
Możesz jeszcze spróbować Paco Alcácera z Valencii albo Guido Marilungo z Atalanty. Obaj młodzi, niezwykle utalentowani i stosunkowo tani. Marilungo pójdzie za 4,5 mln €, Paco za jakieś 15 mln €. Marilungo to zdecydowanie lis albo kompletny, Paco świetnie sobie poradzi jako odgrywający albo (również) kompletny.

Użytkownik uznał post za pomocny

Darkness... for me is where I shine

Junin Partyzant

0
17.04.2011 23:02    #12
a propos manifestu. Jacko? Lepiej pójść mocno w stronę fabuły, czy raczej tylko opisywać fakty? A może poszukać czegoś pomiędzy? pytam bo gra dała mi okazję do poszerzenia fabuły o kilka wątków :P
"TO nie była Ręka Boga, TO była Ręka Suareza!"

0
17.04.2011 23:35    #13
Niechaj poniesie cię fantazja. :)
Jedno i drugie jest dobre. Raz można tylko to, innym razem tamto. A kolejnym pół na pół.
Co do napastnika. Llorente olałem, 50K tygodniowo? No czy go ojciec muminkami straszył... na razie kupiłem Pablo Piattiego. W ataku szansę dostaje Makengo, strasznie szybki. Ew. Kadlec, Medina, czaje się na Lukaku i Vierę.

Magicc Ekspert

0
17.04.2011 23:51    #14
A Hulka zignorował. No doprawdy!

0
17.04.2011 23:52    #15
Było wręcz odwrotnie. ;DD

machaj88 Młody aktywista

0
18.04.2011 11:44    #16
Makengo dobrze gra jako środkowy, lis i schodzący z prawej (o ile go nauczysz grać na prawym skrzydle). Paco Alcacer podobnie jak Makengo. Zajrzyj do Valencii, Soldado pewnie nie przejdzie, ale Aduriz też jest kozak i idealny kompletny. Tiago Alves z Santosu - każda rola, każda pozycja. Connor Wickham - przekozak i kompletny lub odgrywający. Ale to wszystko jest pikuś przy Lacina Traore. Przejdzie do Getafe bez problemu i za małe pieniądze, a będzie jak Didier Drogba.

To tten ham Partyzant

0
18.04.2011 15:41    #17
Willian z Szachtara !!!!!!!!!!!!!!!!!
To jest ŚPO, ale u mnie w Tottenhamie na pozycji Lisa pola Karnego jest najskuteczniejszym graczem gram jednym napastrnikiem !
Mussa Sow
Ibisevic
Lucas
Lucas Barrios
Hulk
Khouma Babacar
Romelu Lukaku
Paco Alacera
Adebayor
Jo

wilq1993 Partyzant

0
18.04.2011 16:36    #18
Bendtner?
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
18.04.2011 16:51    #19
[quote=wilq1993]Bendtner? [/quote]
Bendtner ma na początku 4 mies. kontuzję- pół sezonu zmarnowanego, pewnie połowa statystyk mu spadła. On nigdy nie był specjalnie świetny, a po takiej kontuzji to już raczej do ligowych średniaków.[quote=Jacko]Niechaj poniesie cię fantazja. :)
Jedno i drugie jest dobre. Raz można tylko to, innym razem tamto. A kolejnym pół na pół.
Co do napastnika. Llorente olałem, 50K tygodniowo? No czy go ojciec muminkami straszył... na razie kupiłem Pablo Piattiego. W ataku szansę dostaje Makengo, strasznie szybki. Ew. Kadlec, Medina, czaje się na Lukaku i Vierę.[/quote]
Lukaku świetny gracz po paru latach, ale raczej nie spełni Ci roli a la Torres. To typowy łowca bramek- jeśli dostanie dobrą piłkę, to strzeli gola. Ale jeśli otrzyma podanie na 30 - 40 metrze, to ani nie puści dobrego podania, ani sam nic nie podrybluje (przynajmniej nie w starciu z klasowymi obrońcami). Dlatego polecam Ci go, ale raczej nie takiego napastnika szukasz...
Może jeszcze spróbować Paloshiego z Genoi- tani, ale rozwija się świetnie i dobrze zastąpi Ci Colungę.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 18.04.2011 o godz. 16:58

Darkness... for me is where I shine

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.