Reputacja Ekstraklasy

Oskwar.89 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.04.2011, 15:20    Pytanie
Witam
Moje pytanie jest związane z Polską Ekstraklasą.Czy grał ktoś na tyle długo, że można było sprowadzać zawodników z najlepszych lig?bo ja gram, któryś sezon Krakowska Wisłą, co sezon jestem w Lidze Mistrzów, a reputacja klubu jest na poziomie 6100 a reputacja ligi na poziomie Serie B...

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
03.07.2011 20:14    #10
Do mojego Ruchu w sezonie 2014/2015 miałem możliwość zakontraktowania Andresa Di Allesandro, ale chciał za dużo kasy, Potrzeba czasu i ogromnych sukcesów, bo wybaczcie, ale sam awans do grupy w LM to nic trudnego polskim zespołem.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Sztaficer Młody aktywista

0
03.07.2011 21:28    #11
Po 2,3 sezonach przy występach w LM można spodziewać początków "emigracji". Po 3 sezonie udało mi się ściągnąć Alexa Witsela do Legii, ale chciał cholernie dużo kasy. Boenisch przyszedł do Polski po roku, Boruc po 2, trzeba zacząć od nich. Jak pograsz dłużej i coś osiągniesz to i zawodnicy będą przychodzić. Nie licz jednak na Messiego czy CR7, ale na newgeny, które możesz TY eksportować przez Polskę na zachód. :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.07.2011 o godz. 21:29

Zymon Partyzant

0
03.07.2011 22:19    #12
Ja po wygraniu Pucharu UEFA (FM2008 1 sezon) Przez pewien czas mogłem kupować zawodników(nawet czołowych szok) z CSKA,Austrii Wieden i tego typów druzyn.Pozniej reputacja spadła.Mogłem za to kupować zawodników z lig typu Seria A ,Premiership ale to graczy z statusem ,,szerokiego zaplecza drużyny'' lub ,,bardzo obiecujacy junior''.
był - będzie - jest zawsze IKS!

Oskwar.89 Partyzant

0
03.07.2011 23:03    #13
Domyślałem się, że Messiego nie zobaczę u siebie bo już skończy karierę :) a kwestia newgenów - czy pojawiają się utalentowani Polacy na poziomie europejskim? czy sam szrot z przeciętną umiejętności na poziomie 10-12?

Zymon Partyzant

0
03.07.2011 23:08    #14
Niewiem jak u innych ale u mnie bywało róznie.Najczesciej byli to gracze do zespołów typu Bordouex,Kopenhaga,Sunderland...
był - będzie - jest zawsze IKS!

0
04.07.2011 11:53    #15
Polski newgen na poziomie 4/5 pojawia się raz na 3-5 lat, ale i tak dość słaba ta 4`ka. Najlepsi są w Brazylii, Argentynie, ale to rozkapryszone bachory którym cały czas coś się nie podoba. Problemy z aklimatyzacją, brak zgrania z drużyną, po prostu uważają się za bóstwa. Najlepiej szukać na zachodzie. Mi po 3-4 sezonach udaje się ściągać dobre newgeny z zachodniej Europy (Francja, Holandia). Tam są w rezerwach a u mnie szaleją. Zawodnicy o PA 180+ też przyjdą.

Wracając jeszcze do polskich "newgenów". Musisz rozbudowywać akademię piłkarską i obiekty młodzieżowe, ale na efekty potrzeba kilku lat, mi, pomimo akademii i obiektów na najwyższym poziomie tworzyło się to samo drewno. Nie mogłem tylko rozbudować/ulepszyć Siatki wyszukiwawczej, a może to jest klucz do sukcesu. :)

buczek93 Młody aktywista

0
04.07.2011 12:10    #16
Staficer dobrze pisze - ciągne już 8 sezon gry moim Interem w FM 2011, przez 4 lata prowadziłem Canarinhos i zdecydowana większość newgenów ma albo charakter "porywczy, medialny, konfrontacyjny" albo "wybuchowy" a jak to jest OK to sportowe zachowanie siedzi w przedziale (1;5). Nie warto się z nimi męczyć, pseudo bóstwa. Na tej samej grze Legia dochodziła mi dwukrotnie do 1/4 LM (!!), podniosła reputację ligi na tyle, że teraz mistrz gra od razu w LM (bez kwalifikacji) a do tego o Champions Leauge bije się jeszcze wicemistrz. Plus 3 miejsca na LE. Warto przysiąść nad polską ligą i chociaż spróbować zaklepać to miejsce dla mistrza kraju. Chociaż po prostu trzeba mieć szczęście z tym zero-jedynkowym ustrojstwem. A Polscy newgeni ? Raczej słabi, przynajmniej u mnie. W kadrze nie pojawia się NIKT, kto porywa umiejętnościami, ot solidni ligowcy z x-klasy albo gracze z Chapionship/Ligue 1/Segunda Division. I raczej na takich należy się nastawiać. W nowym FM mocno utrudniono stawianie na równi wysokiego PA i dobrych umiejętności. Miałem w szkółce paru zawodników z PA 180, ale nawet jak ich sprawdzałem genie scoutem to wychodziły takie kwiatki, że owszem, PA 180 jest faktem, ale nijak się to przekłada nie umiejętności. Wychodzą nieraz takie kwiatki, że skrzydłowy i schodzący napastnik na PA 186 a wykańczanie akcji na poziomie 4. Albo obrońca - gra głową 16, skoczność 3. Podobnych kwiatków nie brakuje, więc znalezienie naprawdę wartościowych i wszechstronnych graczy to niestety godziny grzebania w genie no i łut szczęścia :)

0
04.07.2011 14:31    #17
Przypomniał mi się moment z łatki 11.0.0 kiedy prowadziłem CSKA Moskwa, pojawił się super newgen - Polak! Powstał, fakt, ale w... Eintrachcie Frankfurt, obrońca, PA koło 190. Po roku był w Man U, a po 2 latach zaczął grać w 1 składzie, tylko oczywiście druga narodowość to Niemiec :D

gucioprawda Młody aktywista

0
04.07.2011 16:46    #18
Ja mam teraz sezon 2028/2029.
Polska jest w czołówce FIFA :O, liga chyba 9 w UEFA...
Jakby ktoś chciał, to wieczorem wrzucę gdzieś save'a:)

Oskwar.89 Partyzant

0
04.07.2011 21:01    #19
gucioprawda
możesz rzucić może jak popatrzę na twoje osiągi to będę miał motywacje do kontynuowania mojej gry Wisła :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution