Zadłużenie

Gerard31 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.05.2011, 11:44    Pytanie
Pytanie "proste"pewnie dla wielu a zadaję je bo najzwyczajniej jeszcze podczas moich rozgrywek jakoś nie miałem z czymś takim do czynienia.

Gram na "naszym" zapleczu Ekstraklasy i stan konta mojego klubu wynosi obecnie grubo ponad dwa miliony złotych na minusie. Sytuacja z każdym miesiącem się pogarsza. Kibiców przychodzi tyle co kot napłakał, a sponsor roczny daje na waciki. Po ewentualnym awansie wielu zawodników otrzyma podwyżki bo maja takie klauzule w kontraktach. Czasami prezes sypnie coś z własnej kieszeni ale jest to kropla w morzu. Obawiam się że nawet po awansie te straty mogą być jeszcze szybsze, i teraz moje pytanie:

Co się wtedy dzieje i jak zarząd najczęściej reaguje na taką sytuację? Czy może dojść na przykład do tego że zaczną mi wyprzedawać sami zawodników? A może klub w końcu zaciągnie jakąś pożyczkę w banku? Bo żeby prezes sprzedał klub to wątpię bo on wciąż uparcie kocha drużynę i samowolnie nie odejdzie. Jak to u was wyglądało?

PanMagik Młody aktywista

0
08.05.2011 12:23    #1
Klub przejmie komornik, embargo na transfery, zarząd będzie musiał akceptować wszystkie oferty za piłkarzy, zwolnią sztab i Ciebie też być może.
Ja tak miałem grając Juventusem, nie wiem jak jest na nowym patchu.

Użytkownik uznał post za pomocny

Gerard31 Partyzant

0
08.05.2011 12:25    #2
Nawet nie żartuj

PanMagik Młody aktywista

0
08.05.2011 12:26    #3
Nie żartuję.

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
0
08.05.2011 12:26    #4
[quote=Gerard31]Nawet nie żartuj[/quote]

To nie jest żart, gdy jest duże zadłużenie klubu to wtedy władzę przejmuje zarząd komisaryczny.

Gerard31 Partyzant

0
08.05.2011 12:29    #5
A pamięta ktoś ile kasy otrzymuje klub za awans do Ekstraklasy plus prawa telewizyjne? Może bym jakoś związał koniec z końcem gdyby się udało awansować bo inaczej ciemność widzę heh

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
0
08.05.2011 12:59    #6
Dobrym sposobem na polepszenie sytuacji finansowej klubu jest rozgrywanie sparingów z lepszymi rywalami na wyjeździe lub sprzedaż kluczowych graczy :)

Gerard31 Partyzant

0
08.05.2011 13:25    #7
[quote=kondi192]Dobrym sposobem na polepszenie sytuacji finansowej klubu jest rozgrywanie sparingów z lepszymi rywalami na wyjeździe lub sprzedaż kluczowych graczy :)[/quote]

Sparingi to ja rozgrywam nawet po dwadzieścia w przerwach między rundami lub sezonami, ale póki co płać mi maksymalnie 60 tys zł za mecz. Sprzedaż zawodników, hmm, mam jednego wartego 600 tys zł (wątpię żeby mi dali tyle za niego), innego 450 tys zł (oferowano mi 700 tys), za resztę nie dostanę "złamanego grosza". Pewnie mógłbym ograniczyć wydatki na płace, ale zaś o awansie mógłbym zapomnieć, bo musiałbym pozbyć się podstawowego składu, i znów walczyć o utrzymanie jak w pierwszym sezonie?

Pozostanie mi chyba liczyć na awans i kasę za to oraz prawa do transmisji, no i być może za spary zaczną więcej płacić.

Nie ma co narzekać, takie sytuacje kryzysowe dostarczają tylko smaczku grze i sprawiają że aż bardziej chce się grać ;d

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.