No dobrze, rozmowy motywacyjne to jedno
Rozmowy motywacyjne - ja korzystałem z tych. Po pewnym czasie dostosowałem własny schemat.
Ale taktyka to drugie. FM oferuje nam możliwość dostosowania trzech różnych taktyk jednocześnie, więc czemu z tego nie korzystać?
Miałem sytuację podobną jak autor. Z tym że bardziej drastyczną, bo miałem dosyć długą serię bez zwycięstwa i potrafiłem przegrać nawet z beniaminkiem. Dostosowałem sobie klasyczne 4-4-2 i zagrałem nim kilka meczów. W pierwszym remis bezbramkowy z pretendentem do tytułu, dalej seria 8 meczów bez porażki. Potem wróciłem do dawnego ustawienia. Z 12 miejsca skoczyłem na 5 i walczę o występy w LM.
Dlatego kolego, zastosuj się do tego schematu rozmów, a w między czasie w przygotowaniach opracuj drugą taktykę w oparciu o klasyczne 4-4-2. Jak rozmowy nic nie dadzą to będziesz mógł spróbować z taktyką. Nie musi to być 4-4-2, równie skuteczne na słabsze zespoły jest 4-3-3 (z trzema napastnikami, na bokach lis i środkowy, a w środku cofnięty lub odgrywający). Generalnie trzeba by też zastosować szersze pole i szybsze tempo gry.
Powodzenia
Najnowsze posty