Sumy transferowe

johny96 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.06.2011, 13:34    Pytanie
Witam. Nurtuje mnie jedna rzecz, mianowicie czasami Wam obce kluby placa za zawodnikow duze piemiadze. Mianowicie koles jest wart 3 banki i placa Wam 8 mln. Tak samo jak ja np chce kupic Hazarda to musze wylozyc na niego okolo 25 mln, a jak komputer chce to daje mi za niego 15 mln i wiekszosc w ratach. Czy jak dadza mi za niego tyle, albo wiecej w ratach to dostane cala sume od razu? Co musze robic zeby za zawodnikow dostawac duze piemiadze?

kamiQadze Partyzant

0
02.06.2011 14:10    #1
ale to akurat norma, to ile zawodnik jest wart na papierze to jedno, to za ile będzie sprzedany to drugie.

negocjuj ceny, ja nie sprzedaję nigdy w cenie proponowanej przez grę. Podbijam stawkę, nie podoba się to pa. Najlepiej dać "odrzuć ofertę jako niesatysfakcjonującą" często kluby składają kolejne oferty. Jak proponujesz kogoś klubom warto też zawyżyć cenę ;)

co do rat... dostajesz tyle ile pisze w chwili obecnej, pozostałą kwotę po upływie okresu spłaty

Użytkownik uznał post za pomocny

PDrasta Młody aktywista

0
02.06.2011 15:29    #2
Mi za Traore z Lechii dawali 800tyś euro(za jego statystyki 3mln bym odrzucił) a Inakiego Astiza z Legii kupili za 4,5mln euro, oczywiscie gdybym to ja prowadził Legię, dostałbym max 2,5mln? Poza tym, komputer daje dużo klauzul, sparing, kasa w ratach, % z transferu itp, dlatego przyjmują mniejsze oferty..
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

seba1702 Młody aktywista

0
03.06.2011 11:07    #3
Ja tylko raz byłem zszokowany gdy mój newgen napastnik (w Lechu) miał wartości 38mln zł, a ja najpierw dostałem zapytanie i odpowiedziałem na nie ile oczekuję za zawodnika 200mln zł i 50% z następnej sprzedaży, a dostałem odpowiedź 200mln i 15%... Zaakceptowałem bez wahania.

Inny przykład z tej samej kariery. Newgen obrońca wart 30mln zł dostałem 85mln zł i 50% z następnego transferu. Potem obrońca odszedł za 200mln do barcy, a ja dostałem 100mln zł.

Zależy to od paru rzeczy, a według mnie najważniejsze to:
- pozycja - im bardziej z przodu tym więcej kasy
- potencjał - to chyba najważniejszy czynnik jaki warunkuje ile możecie za transfer oczekiwać
- sezon - jaki ma obecny bądź miał poprzedni sezon to też niezmiernie ważne

Jednak można wyciągnąć dużo za piłkarzy :-)

Największa przebitka Hamed Diomande miał wartość 1mln zł dostałem 18mln zł i 25% z następnego transferu. To daje 18 krotną przebitkę :-)

Użytkownik uznał post za pomocny

Jeśli okazuje się pomocny, podziękuj. To nie boli, a sprawia radość :-)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.