Liczne kontuzje

Dreamer Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.06.2011, 22:24    Pytanie
Mam pytanko. Gram Tottenhamem i myślałem, że 6-8 miejsce to będzie pestka, tymczasem tak nie jest przez kontuzje. Nie wiem czy to wyjątkowy pech czy źle dobrany trening, ale od początku sezonu co jakiś czas wylatuje mi ktoś ważny ze składu a kiedy on wraca wylatuje mi następny. Tym sposobem mam kontuzjowanych 5 zawodników podstawowego składu i 1 z rezerw, czyli 6 na 25 jest kontuzjowanych. Idąc dalej mam do dyspozycji tylko 19 graczy. Żeby lepiej to zobrazować do kontuzjowanych należą Van der Vaart (prawie od początku sezonu, więzadła czyli do końca sezonu mam najlepszego zawodnika z głowy), teraz wyleciał mi Gareth Bale (2-3 miesiące przerwy ) Younes Kaboul oraz Alan Hutton ( czyli dwójka prawych obrońców, Kaboul zaczyna leczenie a Hutton przez ponad miesiąc będzie jeszcze pauzował) Mehdi Carcela (ma z głowy piłkę na 2 tygodnie) oraz Luka Modric(3 tygodnie). Gram 4-3-2-1 z DP przez to, że wyleciał mi na samym początku VdV co zmusiło mnie do zrezygnowania z OPŚ na rzecz DP.

Wiem, że w 2009 bez łatki były takie cyrki, że po 6-7 zawodników to była norma, ale po łatce już takich rzeczy nie było. Tak, więc tutaj moje pytanie. Od czego zależy to, że aż tylu zawodników musi odpoczywać zamiast grać? Zbyt intensywny trening? Brak odpoczynku? Granie meczów co 4 dni? Słabi fizjoterapeuci? Agresywny odbiór przeciwnika? Co zrobić żeby nie było aż tylu kontuzji. Sam fakt, że jestem z tak przetrzebionym składem na 8 miejscu mnie dziwi ale jak tak dalej pójdzie to będę jeździł z niepełną ławką rezerwowych.

GuMkAzMaJtEk Partyzant

0
20.06.2011 22:40    #1
Zacznijmy od początku to może dojdziemy do źródła problemu.
Jak wyglądały przygotowania do sezonu: rozkład i zmienność obciążeń treningowych, intensywność sparingów i klasa rywali w tych spotkaniach, na jakim poziomie przygotowania fizycznego zawodnicy zaczynali pierwszy mecz sezonu?

Dreamer Partyzant

0
20.06.2011 23:24    #2
Intensywność treningów mam od okresu przygotowawczego taką samą. Nie robiłem żadnego specjalnego treningu na okres przygotowawczy. Pewnie to był błąd. Klasa rywali to głównie druga liga angielska Wolfsbur i Vfb Stuttgart z tych lepszych. Pamiętam, że ich kondycja wynosiła gdzieś w okolicach 70-80% chyba w pierwszym meczu, ale pewnie może Ci chodzić o coś innego.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.06.2011 o godz. 23:25

szfedo Przodownik pracy

0
21.06.2011 11:47    #3
Ja przez pewien okres nie miałem prawie nikogo (8 janów pojechało na PNA) i kilka kontuzji, też na bramce grałem kolesiem z U20, a resztę zapełniałem kilkoma z rezerw. Morał z tego taki, że nawet przy sprawdzonym treningu (TUG, stosuję go od kilku lat i nie miałem jeszcze jakiejś specjalnej plagi kontuzji) takie coś może się przydarzyć. To jest nic innego jak pech.

Dreamer Partyzant

0
21.06.2011 13:01    #4
A wypadnięcie w jednym meczu dwóch środkowych defensorów to też jest pech? 4 tygodnie bez Gallasa i 5 dni bez Dawsona. Nonsens. Kontuzja goni kontuzję.

ronaldek1 Młody aktywista

0
21.06.2011 13:02    #5
Mówi się trudno, takie coś tylko dodaje smaczku do gry;)
http://www.cmrev(...)927.html

Mile widziana pomoc

Dreamer Partyzant

0
21.06.2011 13:13    #6
Może powinienem każdemu oddzielnie przygotować trening? Gdzieś na tej stronie o tym czytałem. Może dzięki temu zmniejszy się liczba kontuzji.

szfedo Przodownik pracy

0
21.06.2011 13:38    #7
No a nie? Mi Liverpool skasował kiedyś w jednym meczu Neymara, Kakutę który zmienił Neymiego, Verkhovtsova i El Kaoutariego. Więc meczyk kończyłem w 9, a w dodatku Pato mi strzelił w 94 min gola na 2:1. I jak tego nie tłumaczyć inaczej niż pechem? Ale dla mnie to tylko gra i nie widzę tu jakichś specjalnych złośliwości, trudno stało się. Natomiast w rewanżu wygrałem 1:0 i to ja zagrałem w półfinale LM. Więc role jakby się odwróciły. Poza tym nie powiesz mi, że nie raz i nie dwa skasowałeś kilku zawodników przeciwnikom, tak jak i wygrałeś 1:0 po jednym celnym. Tak samo może to zrobić przeciwnik. Futbol to niekiedy gra przypadku i FM to idealnie odwzorowuje.

Dreamer Partyzant

0
21.06.2011 14:12    #8
No właśnie w tym sęk. Moja drużyna rzadko kasuje kogoś z drużyny przeciwnej. To ja dostaje więcej żółtych kartek ale kontuzji w drużynie przeciwnej nie widać :D

Pawell Partyzant

0
22.06.2011 18:46    #9
Ja mam podobny problem z kontuzjami. Gram 3 sezon Sunderlandem. Przez pierwsze 2 sezony miałem raczej mało kontuzji, a teraz od początku sezonu jest cały czas kontuzjowanych 2-4 piłkarzy. Czasami podczas meczu wypada mi dwóch. Inni ledwo skończą się leczyć a już łapią nową kontuzję.Treningu w ogóle nie zmieniałem.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 22.06.2011 o godz. 18:47

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.