Gra Słabszymi Klubami

kosior145 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.07.2011, 19:17    Pytanie
Witam Wszystkich, otóż mam pytanie dotyczące graniem zespołami o niższej reputacji, Chciałbym wysłuchać waszych porad dotyczących właśnie słabszych klubów, chciałbym żebyście mi pomogli, wysłucham każdych porad. Chodzi mi dokładnie czy jak gra sie np. Brentford, to do czego przywiązywać większa wage, Taktyka, Motywacja, Zarządzanie, Transfery, Nigdy nie byłem wybitnym Taktykiem, ale ogarniam te ważniejsze sprawy dotyczące taksy. Proszę o porady

Sztaficer Młody aktywista

0
03.07.2011 21:17    #10
1. Awansujesz wygrywając mecze, na szczeblu niższych lig jest to banalne, schody zaczynają się od lekko od 3 ligi, a problemy mogą być od zaplecza głównej klasy, bo tam można trochę posiedzieć, ale po jakimś czasie awansujesz, o ile nie odpuścisz i będziesz miarowo ulepszał zespół. Od zgrania jest w pewnym sensie okres przygotowawczy, a tam najlepiej zarobić na sparingach w Ameryce Płd, Australii, Korei/Japonii. Nie wymieniasz CAŁEGO składu tylko sprowadzasz zawodników na konkretne pozycje bo niektórzy zawodnicy nie nadają się klasę wyżej. Zgranie przyjdzie z czasem, ale jeśli widzisz, że Twój skład jest "o klasę" lepszy ofensywna taktyka pomoże.
2. Nie rozumiem pytania, co ile dni? O ile mnie pamięć nie zwodzi tam jest jakoś więcej zespołów więc i mecze są częściej.
3. Na taką ilość nie patrz, szukaj uniwersalnych zawodników. Nie przesadzaj z ilością, nie przekraczaj budżetu. 23-25 zawodników spokojnie wystarczy.
4. Na początku, jeśli ściągniesz dobrych zawodników i widzisz, że masz przewagę graj jak najbardziej ofensywniej, bo to się opłaci, jeśli będziesz wyżej, a przeciwnicy lepsi klasowo ustawiaj ją "pod nich".

P.S - na sukcesy w LM/LE nie napalaj się od razu. Na nie trzeba poczekać, 10-15 lat, może krócej, ale to chyba w Anglii gdzie III klasa rozgrywkowa ma wyższą reputację niż nasza Ekstraklapa. Ja, by "zachodnie średniaki" zaczęli powoli przychodzić do "mojej" Legii musiałem czekać 5 sezonów, awansować do Ćwierćfinału LM, półfinału LE i ogólnie podnosić reputację Ligi, bo na resztę krajowych zespołów nie ma co liczyć, poza nielicznymi występami w fazie grupowej LE. Osobiście nigdy nie wygrałem LM, kuzyn osiągnął to po jakichś 15 latach gry Legią. Na Polską ligę wystarczą newgeny z Ameryki Płd, niektórzy tani okażą się świetnym wzmocnieniem ligi a przyjdą bez słowa sprzeciwu bo i tak po paru latach sprzedasz ich z wielkim zyskiem dalej, taki "łańcuch pokarmowy".

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.07.2011 o godz. 21:23

Zymon Partyzant

0
03.07.2011 21:54    #11
P.S - na sukcesy w LM/LE nie napalaj się od razu. Na nie trzeba poczekać, 10-15 lat, może krócej, ale to chyba w Anglii gdzie III klasa rozgrywkowa ma wyższą reputację niż nasza Ekstraklapa. Ja, by "zachodnie średniaki" zaczęli powoli przychodzić do "mojej" Legii musiałem czekać 5 sezonów, awansować do Ćwierćfinału LM, półfinału LE i ogólnie podnosić reputację Ligi, bo na resztę krajowych zespołów nie ma co liczyć, poza nielicznymi występami w fazie grupowej LE. Osobiście nigdy nie wygrałem LM, kuzyn osiągnął to po jakichś 15 latach gry Legią. Na Polską ligę wystarczą newgeny z Ameryki Płd, niektórzy tani okażą się świetnym wzmocnieniem ligi a przyjdą bez słowa sprzeciwu bo i tak po paru latach sprzedasz ich z wielkim zyskiem dalej, taki "łańcuch pokarmowy".[/quote]

W polskiej lidze to sobie rade daje ;D.Narobiłeś mi jeszcze większego apetytu aby zagrać jakimś 4 ligowym zespołem;).Bede grał w fm2007(mniejsze wymagania=wiecej lig,łatwiej zrobić taktyke).Tylko znowu będą problemy z pozwoleniami o prace ehhh....a jeśli pamietasz ile Ci zajeło dojście do Premiership i jakim klubem w fm2007 lub fm2008?
był - będzie - jest zawsze IKS!

0
03.07.2011 22:02    #12
W angielskiej lidze nie grałem, tyle wiem od kuzyna, a po drugie spójrz na manifesty tutaj, ile ludzi pisze właśnie w oparciu o szczeble ligi angielskiej :D

http://www.cmrev(...)rca.html
http://rapechuck.cmrev.com/
http://pavulon.cmrev.com/
http://www.cmrev(...)zin.html

Sorki za pominięcie tych lepszych klubów, chodziło mi o to, o co chodzi koledze.

W FM 2007 nie ma zmiennej reputacji, ale skoro Anglia to nic nie szkodzi.

A, taktykę możesz zmienić w 11 na klasyczną, podobna :P

Zymon Partyzant

0
03.07.2011 22:13    #13
O co chodzi że nie ma zmiennej reputacji?a w fm2008 jest?

0
03.07.2011 22:32    #14
O ile wiem nie ma, nie jestem pewien, niech ktoś "oczytany" powie. Po prostu dotąd nie było zmiennej reputacji, jest od dawna, Ekstraklasa była "dnem" i nawet zwycięstwa nie pomagały, teraz jest inaczej i osiągnięcia podnoszą reputacje.

kosior145 Partyzant

0
03.07.2011 23:09    #15
Ja Mam Inne pytanie, jak tworze takse kreatorem, to wystarczy ja zrobic w kreatorze czy trzeba jeszcze ustawiac cos ręcznie(nie chodzi mi Linie Obrony, Szerokosc Tempo, tylko o te rózne bajery)

najdi013 Partyzant

0
03.07.2011 23:09    #16
Zmienna reputacja jest od FM11.

zetkaiii Żołnierz frontu ideologicznego

0
03.07.2011 23:12    #17
@Zymon

Od wersji 2011 w Football Manager jest zmienna reputacja lig. Oznacza to, że dzięki sukcesom na arenie międzynarodowej możesz po wielu latach np. z naszej rodzimej Ekstraklasy stworzyć potęgę na miarę Premiership.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.07.2011 o godz. 23:12

Jesteśmy tu aby pomagać...

Zymon Partyzant

0
03.07.2011 23:23    #18
dziekuje zetkaiii.A np.Czy w fm2007 lub fm2008 Polska może zmienić swoj status na kraj rozwiniety?Bo w fm2008 chyba ma rozwiniety a w fm2007 nie ma.Czy jesli tak to to zalezy od wyników klubów w LM i LE czy od wyników reprezentacji?

zetkaiii Żołnierz frontu ideologicznego

0
03.07.2011 23:48    #19
Z tego co pamiętam to nie da się zmienić statusu poprzez zwyczajną rozgrywkę. Trzeba użyć edytora. Dopiero w FM2011 Polska może uzyskać status kraju rozwiniętego. Ale nie jestem na 100% pewien...
Jesteśmy tu aby pomagać...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.