Ostatnio zauważyłem, że moja drużyna (FC Barcelona) ma duży problem z meczami na wyjazdach. Nawet z ekipami z dołu tabeli (Almeria 0:0, Sporting 1:0, Racing 2:1). Moja "wizja" gry opiera się na posiadaniu piłki a co za tym idzie podania krótkie, tempo wolne, gra środkiem. I właśnie z tym jest problem. W domu drużyna majstruje piękne akcje (6:0 z Walencją, strzały 24:2, celne 13:0) a na wyjazdach nie dość, że Almeria ma przewagę w posiadaniu piłki to moi obrońcy zamiast podawać krótko po ziemi do pomocników i konstruować powoli akcję, posyłają długie, niecelne dośrodkowania do messiego (wiadomo jaki on ma wzrost). Wszyscy mają dośrodkowania na rzadkie, podania na krótkie. i asystent mówi mi że gra dzisiaj nam się dzisiaj nie klei. Inny przykład Liga Mistrzów. Z Marsylią na wyjeździe wymęczone 0:0 a w domu 4:0 w pięknym stylu. Pogoda i taktyka taka sama.
EDIT: Nawet daję instrukcje z ławki gra piłką oraz podania do nogi i dalej posiadanie w granicach 40-45%. U siebie bez tych bajerów 60-75%
EDIT: Nawet daję instrukcje z ławki gra piłką oraz podania do nogi i dalej posiadanie w granicach 40-45%. U siebie bez tych bajerów 60-75%
//Edytowano 2 razy, ostatni raz 12.07.2011, 19:16
Najnowsze posty