Podania

MiceQ Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.07.2011, 19:27    Pytanie
Odkrył już z was ktoś, jak zrobić, aby drużyna długo utrzymywała się przy piłce oraz na koniec meczu miała dużą ilość podań? Próbuje różnych ustawień zespołu, ale nie potrafię zrobić, aby mieli dużo posiadania piłki oraz podań ;/

P.S Może niektórzy z was czytają me manifesty, to chciałem napisać, że do soboty powinien się pojawić następny, bowiem teraz chodzę do pracy i nie mam kiedy napisać ;/

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.07.2011, 19:28

kamilm Partyzant

0
25.07.2011 22:56    #1
Przed wszystkim jakim klubem grasz? Jeżeli polskim to Ja garam wolne rozgrywanie piłki, wąsko, podania krótsze ( dostosowuje prawie każdemu zawodnikowi na krótkie), intensywny presing, gra przy przeciwniku całe boisko ( prawie każdy piłkarz oprócz środkowych obrońców)

Finrod Partyzant

0
26.07.2011 07:24    #2
Po pierwsze, to zależy od siły zespołu, którym grasz. Normalnym jest raczej, że jeżeli wyjdziesz słabą drużyną (np. polską) przeciwko jakiemuś Arsenalowi czy innej mocnej zachodniej drużynie, to nie będziesz miał wysokiego posiadania piłki.

Ja gram polską drużyną, tyle że karierę mam mocno posuniętą w czasie i mój klub już coś osiągnął w Europie, a mimo to czasami ciężko mieć większe posiadanie w starciu z rywalami z Europy. Z polskimi drużynami to już co innego, bo gniotę ich niemiłosiernie, a posiadanie mam często powyżej 60 %.

Moja taktyka to 4-1-2-2-1 (albo 4-5-1 według FM, w każdym razie z DP), kontrola, bardzo płynne nastawienie. W opcjach: ściślejsza dyscyplina i intensywniejszy pressing, krótkie podania, wolne rozgrywanie, wąsko, gra na czas - często. Indywidualne zadania zawodnikom ważne dla PŚ - ustaw głównemu rozgrywającemu trzymanie piłki, ogranicz strzały, itp.

To tyle na razie. W polskiej lidze zdaje to egzamin, chociaż na ekstremalną ilość podań nie licz. U mnie główny rozgrywający (mimo posiadania piłki przez zespół ponad 60 % czasu) ma około 40 podań w meczu, a najwięcej i tak ma OL.

No i zapomniałem o poleceniach z ławki. Oczywiście gra piłką, podania do nogi i nękanie rywali...

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 26.07.2011 o godz. 10:36

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
26.07.2011 09:35    #3
Ale po co wysokie posiadanie piłki i dużo podań? Nie lepiej małe obie te ilości, a zamiast tego szybka gra i dużo bramek?;p
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Finrod Partyzant

0
26.07.2011 10:39    #4
Wysokie posiadanie piłki wcale nie wyklucza dużej ilości bramek ;P A jak mówi pewne piłkarskie powiedzonko, jeśli my mamy piłkę, to nie ma jej przeciwnik. Chociaż w przypadku FM-a to nie zawsze się sprawdza, bo jak wiadomo przeciwnik może strzelić gola, mając 1 strzał w meczu, a my nie, mając ich 30.

Ale satysfakcja z posiadania piłki przez 60% czasu jest :D

kabaruto Partyzant

0
26.07.2011 11:19    #5
ja mogę się pochwalic posiadaiem piłki wysokim. Gram arka gdynia sezon chyba 2018. miażdzę wszystkich. podstawa w tej grze moim zdaniem to wysoki atrybut podań kazdego zawodnika i szybkość. U mnie w polskiej lidze mam posiadanie w granicach 65 a nawet 80%. Celne podania zawsze powyżej 80%. Strzały mam w granicach 20-30. W LM z klubem typu MANU mam około 58-65% posiadania piłki i celne podania naturalnie powyżej 80%. Gram 4 obrońcami w lini 3 pomocników w środku 1 of pomocnik i 2 napastników. gram maksymalnie wąsko, tempo najwolniejsze, gra środkiem, bardzo płynna i kontrola. podania każdemu indywidualnie ustawiłem na najkrótsze. bramkarz zostawia zawsze piłki obrońcy. presing cały czas maksymalny i wszystkim zawodnikom strzały z dystansu rzadko.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution