Witam. Jestem tutaj nowy i chciałbym się zapytac doświadczonych graczy o rade. Lipcowa pogoda i nuda spowodowana poszukiwaniem pracy po studiach skłoniły mnie do rozpoczęcia rozgrywki w FM 11. Dodam że jest to mój pierwszy Football Manager. Zawsze byłem wielkim fanem PESa lecz znudziło mi sie już ciągle napieprzanie na padzie. Biorąc fakt że bardzo interesowało mnie prowadzenie wirtualnego managera wybrałem FM 11 i od samego można powiedzieć że uzależniłem się, nawet odstawiłem moją nałogową gre Bad Company 2 Ale do rzeczy. Właśnie skończyłem 1 sezon moim ukochanym Realem Madryt ( bez napinki fani Barsy ). Gram ustawieniem 4-2-3-1, wysoko ustawioną linią obrony,agresywnym kryciem, wysokim pressingiem, bezpośrednimi podaniami, i w zależności od przeciwnika zmieniam tylko rozgrywke z płynnej na sztywną oraz ofensywe na kontrole bądź zrównoważony styl. Taktyka sprawdza sie przyzwoicie. W 1 sezonie wygrałem na luzie Superpuchar Hiszpanii, Lige oraz Puchar Króla. Wygrałem również LM ale przyznam się ze w 1/8 oraz 1/4 dwa razy zastosowałem s&l bo gra można powiedzieć ze mnie oszukała :p ale również zle dobralem taktyke, wiadomo człowiek uczy sie na błędach Własnie zacząłem 2 sezon.I tutaj moje pare pytań. Chodzi mi o transfery. Jak dotąd kupiłem tylko Neymara w poprzednim sezonie, w zimowym okienku,za grube 25 mln, oraz Thiago Alvesa z Santosu i Sergi Arujo, ale oni narazie ogrywają się w drużynie U-19. Sprzedałem Callejona, Drenthe, Altintopa oraz Gago gdyż zupełnie nie byli mi przydatni. W letnim okienku kupiłem również Richardsa z City bo jakos Ramos nie zupełnie mnie przekonuje, a poza tym Arbeloa nie jest klasowym zmiennikiem jak dla mnie. To wszystkie moje transfery jak dotąd. I moje pytanie, czy warto sprzedac Kake i Alonso, i kupic w ich miejsce jakis młodych prespektywnicznych grajków, gdyż jak wiadomo młodsi to oni juz nie będą a jeszcze dobre pieniądze bym za nich dostał. Kaka mnie zbytnio nie przekonuje, Alonso gra b.dobrze lecz jego kondycja pozostawia wiele do zyczenia, podobnie Kaki. I jakich pilkarzy polecacie na lewą obrone? Mam Marcelo i Contreao, klasowymi zawodnikami to oni są, lecz tylko w ataku, ich gra obronna jest wg mnie przecietna. Z góry dzieki za odpowiedź i licze na podpowiedzi.
Najnowsze posty