Roxmowa motywacyjna

ElHarnasReaktywa... Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.10.2011, 18:21    Pytanie
Czy wy też uważacie, że przy wyniku remisowym do przerwy (zwłaszcza 0:0) w meczu wyjazdowym nie da się nic sensownego powiedzieć piłkarzom? Macie jakieś sposoby? Bo według mnie wmawianie im, że wystarczy tylko jedna bramka kompletnie mija się z celem

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
01.10.2011 18:35    #1
Możesz stosować indywidualne rozmowy, a nie zespołowe.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

0
01.10.2011 18:41    #2
Fakt można. Gdzieś jednak czytałem, że stosowanie indywidualnych rozmów w stosunku do zbyt dużej liczby zawodników też nie jest dobre. Choć może lepsze niż te ogólno-zespołowe bzdury

Pucek Stachanowiec

0
01.10.2011 18:44    #3
No, ale jest tylko taki wybór ;) zespołowe, indywidualne, albo część zawodników objęta zespołowymi, a część indywidualnymi. Jesteś szefem, decyduj.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

0
01.10.2011 18:49    #4
[quote=Pucek] Jesteś szefem, decyduj.[/quote]
Ależ to patetycznie zabrzmiało :) Decyduje z dobrymi skutkami raczej, ale fakt faktem, że coś powinno się w tej kwestii zmienić w FM12. Choćby wybór ze wszystkich możliwych zdań motywujących w każdym momencie. A nie tak, że jest kilka opcji, które zmieniają się zależnie od wyniku

Pucek Stachanowiec

0
01.10.2011 18:51    #5
Właśnie, bo ja też mam czasem takie wrażenie, jakby przy remisie one były gorsze (dające gorszy efekt) niż gdy... przegrywam. A może tylko źle brzmią?

0
01.10.2011 18:55    #6
Widzę, że w tym temacie się zgadzamy. Czasem jak fatalnie gram do przerwy, to od 35 minuty zaczynam się modlić żeby stracić bramkę, bo wiem, że rozmowa przy remisie niewiele zmieni. Lub zmieni na gorsze

Pucek Stachanowiec

0
01.10.2011 19:01    #7
;D Nie no, bez przesady. Ja zawsze coś tam wybieram z tych rozmów i jeśli jestem faworytem to zaczynam drugą połowę bardziej ofensywnie. W przerwie rzadko zmieniam piłkarzy. Chyba, że ktoś gra tragicznie, to wtedy tak. I zwykle się udaje wygrać.

0
01.10.2011 19:07    #8
Pod tym względem jestem bardzo nietypowym trenerem. Poza naprawdę krytycznymi sytuacjami nie zmieniam nic w taktyce. Wychodzę z założenia, że jeśli nie potrafią wygrać grając tak jak ja sobie wymarzyłem, to na to nie zasługiwali i tyle. Domyślam się, że dużo na tym tracę, ale co poradzić. Cieszą mnie zwycięstwa dzięki temu co sobie założę od początku

rainfall248 Młody aktywista

0
01.10.2011 20:22    #9
Mi najczęściej przy 0-0 pomaga "Rozczarowanie".
Nie da się wygrywać cały czas jedną taktyką. W czasie meczu warto mieszać w podaniach (tj. krótkie/bezpośrednie i środkiem/skrzydłami), oraz w ustawieniu linii obrony. Czasem opłaca się rozciągnąć pole gry, a czasem zamknąć rywala intensywnym pressingiem na jego połowie.

I dość często gdy zupełnie mi nie idzie ze słabeuszem to zmieniam ustawienie na klasyczne 4-3-3, co jest również zbawienne w takich sytuacjach (chociaż może to być tylko moje złudzenie).

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.10.2011 o godz. 20:23

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution