Kryzys w Milanie

morpex Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.10.2011, 23:29    Pytanie
Witam,gram 2 sezon Ac milanem i mam problem.W poprzednim sezonie wygrałem wszystko co się da po sezonie kupiłem nowych zawodników wszystko fajnie wygrałem parę meczy i potem zaczęły się remisy 0-0 i porażki z zespołami z dolnej połowy tabeli czasem udało mi się wymęczyć zwycięstwo 1-0 lub 2-1.Moi napastnicy grali jak by im się nie chciało, czasem po golu dla rywala potrafili zaraz po wznowieniu gry zrobić fenomenalną akcje i wyrównać a potem klepali piłke pod polem karny rywala.Poczytałem trochę o tym na necie i w prywatnej rozmowie powiedziałem im że jak tak dalej będą grać to nie utrzymają się w pierwszej jedenastce,podziałało fenomenalnie następny mecz wygrałem 9-0.pochwaliłem wszystkich pojedynczo w prywatnej rozmowie.Zadowolony mysle ze kryzys zażegnany zaczynam następny mecz i remisuje 1-1 ze słabiutkim zespołem myślę no trudno wypadek przy pracy zaczynam nastepny mecz i przegrywam 2-0 z zespołem ze środka tabeli po bardzo slabym meczu.Taktyka jaką gram to 4-2-4 od grandmaga lub ghost tactic by Zero mój skład to Abbiat
Van der wiel-Hummels-T. Silva-Boateng

M'villa-Nocerino
-Pato -Gotze

Ibra-Aguero

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.10.2011, 23:33

ag-25 Partyzant

0
19.10.2011 23:42    #1
Hmm, piłka nożna to prosta gra :) tyle tylko, że w obecnych czasach diabeł tkwi w szczegółach (których mało podałeś), kto widzi więcej zbiera plony :) Na tym też ta gra polega, dzięki takim sytuacjom jak Twoja wciąga i sprawia, że myśli się o swojej drużynie bez przerwy :)

Czy 1 sezon także grałeś w ustawieniu 4-2-4?
Jak wyglądała pierwsza "11" w 1 sezonie
Jak wygląda morale drużyny? Charakter poszczególnych graczy?
Czy często zmieniasz polecenia dla graczy
Czy dopasowałeś taktykę do swoich graczy?
Czy uwzględniasz ustawienie przeciwnika przy doborze taktyki?
itp. itd.

Za to kocham FM-a
Już jutro odpalę nową wersję i także zamierzam zmierzyć się z wyzwaniem o nazwie AC Milan :)

Całe sedno tej gry to radzenie sobie samemu z problemami, czy jesteś pewien, że nie wolisz sam sobie z tym poradzić i mieć satysfakcję?

Pzdr

bb11bunti Partyzant

0
20.10.2011 17:28    #2
Mówi się też o kryzysie 2 sezonu w FM

morpex Partyzant

0
20.10.2011 17:31    #3
1 sezon grałem Ghostem i Taktyką MR Hough 4-1-2-3

Jedenastka pierwszego sezonu Abbiati-Taiwo-T.Silva-Nesta-Anyukov

Pomoc Ghost=Nocerino-Ambrosini/Pomoc Mr Hough=Ambrosini,Nocerino,Seedorf

Skrzydła=Dos Santos,Robinho

Atak Ghost=Ibra,Pato Atak Mr Hough=Pato,Ibra,Cassano

Poleceń nie zmieniałem bo zawodnicy do nich pasowali

Taktyka też nie zmieniana bo moim zdaniem pasuje do mojego składu

Raczej nie zmieniam taktyki pod przeciwnika bo dopiero pierwszy raz gram w fm i nie za bardzo wiem o co w tym chodzi

morpex Partyzant

0
20.10.2011 17:31    #4
1 sezon grałem Ghostem i Taktyką MR Hough 4-1-2-3

Jedenastka pierwszego sezonu Abbiati-Taiwo-T.Silva-Nesta-Anyukov

Pomoc Ghost=Nocerino-Ambrosini/Pomoc Mr Hough=Ambrosini,Nocerino,Seedorf

Skrzydła=Dos Santos,Robinho

Atak Ghost=Ibra,Pato Atak Mr Hough=Pato,Ibra,Cassano

Poleceń nie zmieniałem bo zawodnicy do nich pasowali

Taktyka też nie zmieniana bo moim zdaniem pasuje do mojego składu

Raczej nie zmieniam taktyki pod przeciwnika bo dopiero pierwszy raz gram w fm i nie za bardzo wiem o co w tym chodzi

morpex Partyzant

0
20.10.2011 17:33    #5
sory za dwa posty ale net mi sie przyciął i dwa wyskoczyły

Demonir Partyzant

0
20.10.2011 18:01    #6
I to wszystko wyjaśnia.
W FMie nie da się przez kilka sezonów skutecznie grać na jednej taktyce.
Musisz odświeżyć coś w zespole
-zmień taktykę
- daj szansę rezerwowym, w ogóle często stosuj rotację w składzie
-pokombinuj z poleceniami dla zawodników
Zmiany nie muszą być na stałe, lecz na kilka meczów i najlepiej zmieniajte przynajmniej 2 wybrane przez ciebie taktyki co kilka meczów.

Użytkownik uznał post za pomocny

morpex Partyzant

0
20.10.2011 18:10    #7
Ok dzięki za pomoc

artek1970 Partyzant

0
20.10.2011 18:48    #8
Demonir no nie wiem czy nie mozna grac na jednej taktyce, ja bynajmniej tak gram . jedna taktyka bez wzgledu na to przeciwko komu dodam ze gram fiorentina i to z duzymi (bez przechwalek) sukcesami

ag-25 Partyzant

0
20.10.2011 20:00    #9
Ok

Podobnie jak artek1970 uważam zupełnie inaczej niż Demonir. W FM 2010 i 2011 gram nieprzerwanie jednym ustawieniem 4-1-2-1-2. Milan, Juve, maluczkie Mansfield. Każdym z tych klubów grałem po kilka sezonów i uważam, że stabilność składu, stabilność poleceń taktycznych jak i samej taktyki jest ważna w pierwszych 3-5 sezonach. Nigdy nie sprowadzam tabunu graczy podczas jednego sezonu, jest to zazwyczaj 3 max 5 gdy naprawdę wymaga tego sytuacja. Moim Mansfield - stabilnym Mansfield byłem w stanie osiągać super wyniki i awanse mając słabszy kadrowo zespół od innych, ale był ład i skład :) Juve to już był kosmos i szczerze znudziło mi się po 6 sezonach ciągle wygrywać... seriami po 5/4:0 nie tracąc przez miesiące bramek!

Moim zdnaiem przyczyna leży w zbyt dużej właśnie liczbie zmian w kadrze i pierwszej "11". Zmiana ustawienia zna 4-2-4 także negatywnie wpływa na wynik. Do tego rozmowy z zawodnikami, których trzeba wyczuć, a by ich wyczuć potrzeba doświadczenia.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution