Kolejny edytor nie dla updaterów? O co chodzi?

Fenix Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.10.2011, 11:54    Pytanie
Czesc
Mam pytanie glownie do ludzi robiacych update'y, szczegolnie do tych, ktorym jakims cudem w ostatnich 3 wersjach fm-a udal sie tzw. klasyczny update (na stary sezon).
Otoz ja robie taki update dla siebie i co oczywiste, zaczynam od kasowania z gry niemal wszystkich zawodnikow o wieku do 27 lat (poniewaz w sezonie, ktory zamierzam robic, takowi jeszcze nie grali). Kasuje, kasuje, wszystko ladnie, w szczegolach usuniete wpisy sa ok, nie ma zadnych nieudanych. Ale gdy wchodze w sklad jakiejs druzyny (poprzez klub), przykladowo Bayern i klikam na Klose, to pojawia mi sie Butt. I tak wszedzie - klikne kogos w skladzie, na jakiegos zawodnika, to wyskakuje sylwetka innego pilkarza. Czasami nawet jak klikne w ktoregos, to pojawia sie "pusta sylwetka" - bez danych, bez ID. Czy to jest normalne, tez tak macie? Darowac sobie probowanie robienie update'a, czy takie cos w niczym nie przeszkadza poza tym ze jest troche niewygodnie?
Odpiszcie, bardzo mnie to interesuje.

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
04.11.2011 17:20    #10
Ale nie rozumiem o co masz pretensje do SI? Edytowanie bazy danych to taki aspekt, gdzie niczego nie można być pewnym, po prostu udostępniają graczom swoje narzędzia tak naprawdę nie wiedząc, co z tego da się wycisnąć. Bo jestem pewny, że dając nam edytor nie myśleli, że ktoś będzie robił na tym backdate, a skoro w tetach nikt tego nie robił, to też nikt takich błędów nie mógł zauważyć.

Ustawiają coś, co ma działać, ale jeśli nikt nie sprawdzi czy to działa, to skąd mają wiedzieć czy działa? A skoro, żaden z betatesterów nie robił takiego projektu, to nikt nie sprawdzał jak działa usuwanie karier itp.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Fenix Partyzant

0
04.11.2011 17:27    #11
No ale jak się coś wydaje, to powinno się wydawać bez tylu błędów szczególnie wówczas, kiedy poprzednie edytory działały z mniejszym natężeniem błędów.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.11.2011 o godz. 17:27

Kleyo Ekspert

0
04.11.2011 17:58    #12
To jest edytor, dodatek do gry, daje możliwość edytowania bazy danych. Jeśli coś nie działa, to po prostu program nie daje możliwości robienia tego czegoś.

Więc skoro jest taki błąd o jakim mówisz to edytor tak jakby nie dawał możliwości edytowania karier, bo pojawiają się błędy.

To tak jakbym miał pretensje, że np. nie da się masowo edytować rozgrywek regionalnych czy np. że nagrody nie działają do końca poprawnie. Owszem są to błędy i trzeba je zgłaszać, ale moim zdaniem nie powinno się wychodzić z takimi pretensjami o edytor, bo równie dobrze SI mogłoby się wypiąć na graczy i nie oferować edytora.

Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi ;p

Fenix Partyzant

0
04.11.2011 18:07    #13
Trochę rozumiem ale nie do końca się zgadzam, jak otworzyliby u Ciebie pod domem przykładowo piekarnię, jedyną jaka jest w obrębie kilku kilometrów, a w środku nim jakieś unikatowe ciasta, potem kupowałbyś je tak z 10 lat i nagle na cieście pojawiałyby się jakieś odchody, to nie miałbyś pretensji? Tu sytuacja jest analogiczna. Może faktycznie przesadzam, ale jakieś pretensje chyba mogę mieć, przecież potrafiliby to zmienić. Inna sprawa że jeśli nikt nie zgłosił, to pardą.

Kleyo Ekspert

0
04.11.2011 18:15    #14
Trzymając się Twojego przykładu to owszem rozumiem rozgoryczenie, ale jeśli właściciel piekarni po pierwsze nie wiedziałby o tym, a po drugie nie umiałby znaleźć przyczyny?

A problem jest właśnie taki, że gdyby potrafili to zmienić, to by to zrobili. To dotyczy nie tylko edytora, ale ogólnie bugów, bo wszyscy zakładają, że SI potrafi wszystko naprawić ot tak w kilka sekund.

Ja miałem kiedyś w grze crasha, który był spowodowany tym, że Ilanka Rzepin miała źle ustawioną datę przenosin na nowy stadion. Chyba 3 dni szukaliśmy przyczyny crasha.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.