Finanse - ZAPRASZAM do dyskusji

GloomyRaven Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.11.2011, 14:50    Pytanie

Witajcie

No mam problem z finansami - nie ogarniam tego! Podjąłem wyzwanie gry Lutonem w Angielskiej Blue Square Bet Premier.
Ciężko jest...
Zawodnicy nie zachwycają (już pomijam że się nie nadają do mojej ulubionej taktyki). Na transfery 0! grosza...
Zaraz będę miał listopad i okrągłe 0 w kasie klubowej... :/ na starcie było, już nie pamiętam, 2-3 miliony zł.

Co zrobić żeby jakoś żyć takim klubem, żeby dorobić się kasy, innych zawodników i awansować?!

Dodam że jak grałem w demo i Chelsea i Realem to stan konta też drastycznie mi malał z miesiąca na miesiąc!! Czy konieczna jast wyprzedaż najdroższych zawodników i załatwienie sobie leszczy?! Przecież w rzeczywistości w Realu czy Chelsea tak im kasa nie ucieka chyba co?!

Może ktoś się podzieli wskazówkami, poradami, może ktoś poda linka do ciekawych artykułów o finansach...

Zapraszam do dyskusji ;)
Blue is the colour!

laveta Partyzant

0
03.11.2011 15:02    #1
A czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć dlaczego ponownie źle są ustawione wydatki na transfery poszczególnych drużyn?

Przykład - bardzo bogate Man City - stan konta 500 mln PLN, wydatki na transfery - 180 mln PLN -_-

WitekZ Partyzant

0
03.11.2011 15:53    #2
masz 36% na transfery, bo z czegoś trzeba utrzymać pensję zawodników ( pewnie część dostaje po 100-150k EUR za tydzień ), stadion itp. Nie możesz wszystkiego wpakować w transfery, poza tym 45 EUR na transfery to aż nadto, nawet w Premier League

tymijatobie Partyzant

0
03.11.2011 19:02    #3
a co jesli prowadzimy klub z bardzo niskiej ligi?
np przy updejcie z 3 polska liga?
prowadze gwardie koszalin i zawsze mam straty na poziomie 500-600k zl na sezon, nawet nie placac NIC na wynagrodzenie dlug by mi sie powiekszal, wiec jak utrzymac taki klub, nie wspominam ze transfery na poziomie 3 ligi sa wysokosci 10k za gwiazde zespolu a czesto z reputacja niska pozyskac kogos wartosciowego to katorga, po prostu kupuje sie tego kto jest
limit pensji 2k na tydzien PLN dodam ze mam z 6-7 wypozyczonych zeby w ogole wyrobic sie w tym limicie, rezerw i u-18 nie mam w ogole by bez sensu pensji nie ciagneli nawet glupie 30zl x 20 robi roznice

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.11.2011 o godz. 19:03

Falcon Przodownik pracy

0
03.11.2011 19:25    #4
A tak trudno wejść w zakładkę Finanse----->Wydatki
Nikt nie jest jasnowidzem i nie odpowie czemu klub straty przynosi. Może i owszem zawodnicy mają niskie kontakty, ale konkretne bonusy( za czyste konto, asysty, bramki). Sam miałem sytuację gdzie napadzior grał za 150 euro, natomiast za bramkę i asystę miał po 110 euro.Równie dobrze klub już przed waszym objęciem jest w długach i raty miesięczne Was niszczą( co w Anglii jest częstym przypadkiem, przynajmniej w 2 najwyższych klasach rozgrywkowych).
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

tymijatobie Partyzant

0
03.11.2011 19:40    #5
wiadomo 3cia liga brak nagrod za pozycje
bardziej mi chodzi ze stosunek wplywow z kibicow (~350 co mecz kibicow)
to troche za malo by utrzymac klub
jak juz napisalem NAWET JAKBY GRALI ZA DARMO TO KLUB PONOSILBY STRATE! ground mainteriance i inne wtapiaja klub
troche realizm jest zanizony w takich sytuacjach
a prezesi niestety kasa nie rzucaja nawet by uregulowac dlug dopiero jak konsorcjum wkraczalo przy zadluzeniu 2,6mln udzielil pozyczki
teraz 66tys zl na miesiac strat

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 03.11.2011 o godz. 19:44

majcherczyk Partyzant

0
03.11.2011 19:42    #6
realizm zaniżony? wskaż mi polski klub z niższej ligi który przynosi zyski w 'realu'. Myślę że takie zespoły można policzyć na palcach jednej ręki :)

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
03.11.2011 19:42    #7
Po pierwsze, ja w niższych klasach rozgrywkowych NIGDY nie płacę za transfer, tylko z free. Nawet w Ekstraklasie zwykle kupuję za darmo, bo nie opłaca się płacić, skoro za darmo mam porównywalnych graczy.

W III lidze budżety nie były ruszane czyli gra sama sobie te wszystkie wartości ustala, ale z tego co wiem, to w większości klubów właśnie tak to wygląda w rzeczywistości, czyli bieda i długi.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.11.2011 o godz. 19:44

"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

tymijatobie Partyzant

0
03.11.2011 20:01    #8
nie chodzi mi o budzety bo ja nawet za 0 na transfery moge jechac cala kariere, nie ma to dla mnie problemu
przygotowanie do meczu 15 tys zl
eksploatacja gruntow 30 tys zl na miesiac
place + premie 19tys zl
(pomijam splate pozyczki ale tez z 40tys zl)

dochody
bilety 5tys zl
sprzedaz pamiatek 2 tys zl
zbieranie funduszy 14 tys zl
i to tyle :F

i jak tu wyzyc ? :) jakies macie idee?
juz probuje tych sparingow z ekstraklasowymi zespolami wisla, lech, legia bo place za sparing 12 tys zl a dochod ~30tys zl
ale nic nie daje by sprzedawac to ciezko bo mam wiekszosc wypozyczonych, mam tylko kluczowych dla siebie graczy, teraz pozyskuje za 80zl-100zl na tydzien graczy z krajow afryki mega egzotycznych jak Erytrea czy Lesotho

majcherczyk Partyzant

0
03.11.2011 20:10    #9
sparingi z klubami zza granicy na wyjezdzie (chiny, argentyna itd. im dalej tym lepiej) ;) da się zarobić pare milionów w trakcie pre-seasonu albo przerwy zimowej :)

tymijatobie Partyzant

0
03.11.2011 20:27    #10
hello przeciez napisalem 3cia polska liga :D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution