Finanse - ZAPRASZAM do dyskusji

GloomyRaven Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.11.2011, 14:50    Pytanie

Witajcie

No mam problem z finansami - nie ogarniam tego! Podjąłem wyzwanie gry Lutonem w Angielskiej Blue Square Bet Premier.
Ciężko jest...
Zawodnicy nie zachwycają (już pomijam że się nie nadają do mojej ulubionej taktyki). Na transfery 0! grosza...
Zaraz będę miał listopad i okrągłe 0 w kasie klubowej... :/ na starcie było, już nie pamiętam, 2-3 miliony zł.

Co zrobić żeby jakoś żyć takim klubem, żeby dorobić się kasy, innych zawodników i awansować?!

Dodam że jak grałem w demo i Chelsea i Realem to stan konta też drastycznie mi malał z miesiąca na miesiąc!! Czy konieczna jast wyprzedaż najdroższych zawodników i załatwienie sobie leszczy?! Przecież w rzeczywistości w Realu czy Chelsea tak im kasa nie ucieka chyba co?!

Może ktoś się podzieli wskazówkami, poradami, może ktoś poda linka do ciekawych artykułów o finansach...

Zapraszam do dyskusji ;)
Blue is the colour!

rodem Młody aktywista

0
05.11.2011 15:19    #30
Sprawdzałeś na "sucho" czyli tylko podgląd na sumki w zakładce zaplanuj sparing czy faktycznie przeprowadziłeś kilka pucharów?
W zakładce pokazuje mi że zarobię na pucharze 110kPLN a zapłacę drużynom 45kPLN czyli różnica tylko 65kPLN . W rzeczywistości wychodzę z takiego pucharu nawet 250kPLN na czysto. Liga to 6 angielska, może w polskiej jest z tym gorzej...

tymijatobie Partyzant

0
05.11.2011 21:01    #31
i ilu kubicow przychodzi ci i jakie masz stawki za bilet?

rodem Młody aktywista

0
05.11.2011 21:44    #32
Przychodzi ponad 2500 kibiców podczas gdy na mecze ligowe 200-300. Średnia cena biletu 40zł

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.11.2011 o godz. 21:48

radzik27 Młody aktywista

0
06.11.2011 12:00    #33
Poszukaj sobie klubu patronackiego, zawsze coś wpadnie do klubowej kasy

tymijatobie Partyzant

0
06.11.2011 12:43    #34
19tys zl rocznie ;d przy stratach na poziomie 600-700 na sezon to malo :) ale coz awansowalem zobaczymy co to bedzie ;) w wyzszej klasie rozgrywkowej mozna juz kase z transferow zrobic, juz za 375tys sprzedalem jakiegos murzyna z Leshoto ;p tak z takich krajow kupuje zawodnikow :P
i czesto z ASEC Academy czy jak to tam sie zwie :)
trzeba po prostu reputacje tak mocno podniesc zeby miec dochod z biletow ;) wystarczajacy na oplacenie zawodnikow, juz wydaje kolo 7k tygodniowo, sprzedam swoich 2-3 graczy i moze na zero wyjde w nowym sezonie
a i jeszcze mega kozak mi z juniorow wyszedl, duzo lepsza w nowym FMie jest rekrutacja mlodziezy

edit3: faktycznie ceny z biletow sa duzo wieksze niz zalozenia widocznie zalozenia licza tylko mecze z moim udzialem, a sa jeszcze 2 mecze na ktore czasami po 11-13 tys przyjdzie i 100k wpada, musze stwierdzic ze to jest nawet za dobry sposob finansowania przy 2 klasowych zespolach lech-legia wpada prawie 800k :o
jakos to ratuje faktycznie budzet dzieki rodem

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 07.11.2011 o godz. 16:13

mevan93 Partyzant

0
11.11.2011 17:22    #35
witam, ja mam takie pytanie/problem. Gram Śląskie Wrocław, mam rok 2013 i mój budżet płacowy wynosi 440 000 euro/miesiąc, zaś na płace zawodników wydaje 250 000 euro/miesiąc. Kiedy chcę zaoferować lepszemu zawodnikowi kontrakt to maximum ile moge mu zaoferowac to 24 000 euro na miesiac :/
Dlaczego tak mało skoro budżet płacowy jest tak duży?
Bardzo prosze o odpowiedz! Pozdrawiam;)

cubsonart Partyzant

0
11.11.2011 20:24    #36
i to jest wlasnie piekno fm ! macie tak glowkowac, tak zarzadzac klubem zeby bym zysk i z czasem sukcesy..

w fm11 gralem oks olsztyn. po 1 sezonie pamietam gigantyczna strata ale byl awans :)

w 1. lidze gralem przez 4 lata, po 2 juz moglem awansowac jednak na koniec sezonu wystawialem juniorke po to aby zajac te 3 miejsce i nazbierac kasy na ekstraklase. wkraczajac w 6 sezonie gry do ekstraklasy, mialem stan konta warty podajze 8mln €; a wiec jak na polskie realia bylem 4 sila (biorac pod uwage finanse).

na koniec gry gdy juz zakupilem fm2012, gralem 10 sezon i stan konta byl na poziomie 25-30mln ;)

a zaczynalem z 150tys €.

jak dorobic w slabych klubach ?
1. duzo sparingow na wyjezdzie i mocniejszymi druzynami ktore dobrze zaplaca nam za sparing.
2. na poczatku gry wywalic 5-7 pilkarzy ktorzy najlepiej zarabiaja i na ktorych pozycje mamy juniorow z dobrym potencjalem. zastapic tych 5-7 wyjadaczy mlodzikami - niech zapier****ja ;)
3. jak sciagami pilkarzy to koniecznie za free i jak najnizsze kontrakty bez lub z mikroskopijnymi premiami
4. klub patronacki. zawsze troche kasy rocznie wam wpadnie.. a miec 3-4 kluby patronackie to juz i troche grosza bedzie

w nizszych ligach gra sie zasada grosz do grosza ;)

powodzenia :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.