Współczynniki lig

10kilan Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.11.2011, 12:37    Pytanie
Mam pytanie czy komuś też zdarzyło się że po rozegraniu 1 sezonu polska ekstraklasa spadła aż o 19 miejsc w dół???... U mnie ma teraz tylko 2 gwiazdki i wyprzedzają ją w rankingu takie elitarne rozgrywki jak puchar Norwegii czy Irlandii. Sezon w pucharach określiłbym jako dobry polskich zespołów. Wisła awansowała do fazy grupowej LM, Śląsk wyszedł z grupy w LE i moja Legia dotarła do 1/16 też LE i... taki spadek. Dodam że repr. Polski też osiąga całkiem niezłe wyniki. Ma ktoś pomysł czym jest to spowodowane? Patrzyłem na stronie uefa i wsółczynniki wahają się na poziomie 1-2 , 5 lat wstecz. Nie wiem o co chodzi...

zollw Partyzant

0
17.11.2011 13:19    #1
Tak , u mnie po pierwszym sezonie też miałem 3 gwiazdki, to za sprawą słabej gry w europejskich pucharach naszych zespołów :P

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
17.11.2011 20:49    #2
u mnie spadła o 21 miejsc mimo zdobycia przez moją drużynę Ligi Europy w pierwszym sezonie;p

zollw Partyzant

0
17.11.2011 22:53    #3
podziwiam że wygrałeś polską drużyną LE w pierwszym sezonie ^^

Reptail Partyzant

0
17.11.2011 23:24    #4
według mnie współczynnik ligi działa na podobnej zasadzie co miejsca premiowane awansem, innego wytłumaczenia nie widzę… po sezonie liczone są wszystkie punkty i ustala się ranking, ale nie ten co będzie tylko na następny sezon… czyli po skończonym sezonie 2011/2012, dostajemy miejsca premiowane awansem, ale na sezon 2013/2014… sezon 2012/2013 zagramy z takimi, jakie dostaliśmy po sezonie 2010/2011 (można je sprawdzić w zasadach ekstraklasy)… może trochę nie jasno to napisałem, to wytłumaczę na przykładzie z mojej gry:

po pierwszym sezonie, Polska spada w rankingu, ale w miejscach premiowanych awansem idzie do góry
po drugim sezonie Polska idzie do góry w rankingu i w miejscach premiowanych awansem
po trzecim sezonie Polska idzie do góry w rankingu, ale w miejscach premiowanych awansem spada

w takim wypadku po czwartym sezonie Polska powinna spać w rankingu, nie zależnie jak polskie kluby będą grać… tylko, że gra polskich klubów w sezonie czwartym, może nie będzie miała wpływu na sezon piąty(ilość klubów, a także runda od której zaczynają, jest już ustalona), ale będzie miała wpływ na sezon szósty… według mnie gra reprezentacji nie wpływa na ranking, ponieważ liczą się punkty zdobyte tylko przez kluby… przynajmniej ja to tak widzę, ale zastanawia mnie tylko co innego… czy po wzroście w rankingu wzrastają punkty za zdobycie mistrzostwa w swoim kraju?

10kilan Partyzant

0
18.11.2011 10:19    #5
Po podsumowaniu sezonów w Europie dostałem komunikat o współczynnikach. Polska miała (uwaga!) 6 wskaźnik w Europie za ostatni sezon. Oczywiście za ten dostała 10pkt a za poprzednie po 1 , 2 więc szału nie ma ale ogólnie sumując ostatnich 5 lat ekstraklasa jest w 2 dziesiątce jeżeli patrzymy na współczynniki. Reptail mądrze piszesz , tylko że mi raczej chodziło o reputację ligi :P Współczynniki w górę , reputacja w dół , gdzie tu logika? ;]

Falcon Przodownik pracy

0
18.11.2011 10:24    #6
A ja tak zapytam , chodzi Wam o ranking UEFA czy o coś innego?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.11.2011 o godz. 10:26

"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.