Malaga - biedny szejk

Akontipus Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.01.2012, 16:31    Pytanie
Witam. Mam pytanie dotyczące Malagi i jej właściciela. Być może ktoś z Was grał tym klubem i może udzielić mi odpowiedzi ..... co właściwie robi ten szejk w maladze?? Oprócz początkowego funduszu, około 40 mln, nie dostałem od niego złamanego grosza. Mam drugi sezon, po pladze kontuzji i przegraniu masy wygranych meczy niestety spadłem na 6 miejsce i nie dostałem się do LM. Jako, ze buduję team praktycznie tylko z Hiszpanów zakupiłem sobie J. Martineza za 35 mln w ratach, Domingueza i Botie na obrone po okolo 12 mln w ratach. Bylo także kilka mniejszych zakupów jak Canella, Rafinha czy Afellay po okolo 3 mln kazdy. Licząc, ze Mr. Rich mi pomoże zadłużyłem się dość mocno. Wiadomo, ze jakby prowadził np taki Betis czy nawet Valencie, oszczędzałbym pieniądze i obrał inne cele transferowe. Mam początek 2 sezonu po "wszystkich sponsorach i prawach TV" ale ekstra pieniedzy od chairmana nie dostalem.
Czy ktoś wie, czy ten szejk jest "fejk" czy pozniej, gdy ma sie lepsze wyniki to wykłada coś ze swojego petro-portfela?? PZDR

carlosss89 Partyzant

0
05.01.2012 19:26    #10
Ja tez miałem majstra w pierwszym roku jednak teraz w drugim roku nie jestem pewien bo Barca gra tak skutecznie ze bilans bramek maja o wiele lepszy i mamy tyle samo punktów . W dodatku czeka mnie mecz na Camp Nou a u siebie zremisowałem. Obrona tytułu jest cięższa. :/

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.01.2012 19:40    #11
Sorki, ze się podpinam, ale właściwie temat ten sam. PSG szasta kasą tak jak w 2011 Szachtar, czy to raczej ten z gatunku skąpych szejków?
Darkness... for me is where I shine

rysiu127 Partyzant

0
05.01.2012 19:50    #12
Raczej skąpy, gram drugi sezon i po 40 mln dostaje.

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.01.2012 19:52    #13
[quote=rysiu127]Raczej skąpy, gram drugi sezon i po 40 mln dostaje.[/quote]
Mnie tyle starczy, wolę ciekawy, a nie gwiazdorski skład. Chętniej daję 15 mln za Muniaina niż 50 za Neymara, więc taka sytacja mi odpowiada;p
Darkness... for me is where I shine

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.01.2012 20:09    #14
Moim zdaniem nie powinno się zadłużać na jakieś straszne kwoty poprzez kupowanie piłkarzy na raty. Jasne, można użyć tej metody jednak nie na kwoty w wysokości 10mln+.

Twój problem wynika tylko z słabej polityki transferowej, która doprowadziła klub do sporego zadłużenia, przez co budżet na następny sezon był mniejszy niż oczekiwałeś.

To czy wygrać się da w pierwszym sezonie z Barceloną czy Realem to kwestia indywidualna każdego wirtualnego menadżera. Jedni z miejsca zbudują silną drużynę, inni stworzą ją spokojnie i za parę lat będą trząść każdym w La Liga.
#TeamTyniec

carlosss89 Partyzant

0
05.01.2012 23:14    #15
Druga strona medalu jest to ze wiele klubow hispanskich jest zadluzonych. Kazdy wielki klub La Liga ma dlugi a to uprzykrza rozgrywke. Mnie to osobiscie meczy ze przez kredyty musze ponosic straty w miesiacu. Chcialbym moc tak splacic polowe bankowi aby miesiecznie mnie schodzilo z konta. Mam nadzieje ze to nowej czesci poprawia.
Samir92 widze ze masz podobne mysle co ja. Chodz ja nie mam nic przeciwko takim promocja jak Tevez za 8.5 miliona czy Van Der Vaart za 2.5 miliona. Takim promocja sie nie odmawia naszczescie w tej grze z zawodnikow z Anglii mozna zbydowac niesamowity sklad bo tam kilku dobrych zawodnikow laduje w rezerwach.

Magicc Ekspert

0
05.01.2012 23:54    #16
W sumie faktycznie można się czepić polityki transferowej:) Ja w Atletico potrafiłem za małe pieniądze sprowadzić Neuera, Sakho, Van der Vaarta czy Hulka. Sondowanie rynku wielkimi klubami także ma swój urok.

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.01.2012 00:06    #17
[quote] Jako, ze buduję team praktycznie tylko z Hiszpanów zakupiłem sobie J. Martineza za 35 mln w ratach, Domingueza i Botie na obrone po okolo 12 mln w ratach. Bylo także kilka mniejszych zakupów jak Canella, Rafinha czy Afellay po okolo 3 mln kazdy. [/quote]

Ja ustalam sobie jedno:
Do 5 milionów - gracz rezerwowy z ogromnymi nadziejami na pierwszy skład.
Do 10 milionów - pewniak w pierwszym składzie.
Do 20/25 - ultragwiazda.
#TeamTyniec

Marjo_O Partyzant

0
06.01.2012 00:46    #18
Realem, Barcą, Atletico, Valencią mistrzostwo można zdobyć...a spróbujcie jak ja ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.