Zawodnik i atrybuty fizyczne

exeter_city Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.01.2012, 18:13    Pytanie
Mam znowu dylemat. Dlaczego Totti ma w fm 2012 ma wytrzymałość na poziomie 8 i jest podatny na kontuzje skoro co roku rozgrywa > 20 meczów w lidze ładując przy tym >10 goli w sezonie. Czy taki zawodnik mający atrybuty fizyczne tak słabe może rozegrać cały mecz bądź grać na poziomie bdb zawodnika w serie a ?

Akontipus Partyzant

0
02.01.2012 18:51    #1
Potencjał to potencjał:D Kumpel ztrudnil Rivaldo do swojego Napoli. Jako rezerwowy, czasami jako starter robił mu takie akcje, ze tylko modlic sie by gral do 45 roku zycia.
Z drugiej strony spojrz na Tottiego jak gra ostatnie dwa sezony. Strzela duzo z karnych, w ogole nie biega w obronie. Dla niego idealna rola w Fmie to Tetraquista. Zreszta kiedys tak gral gdy Roma grala praktycznie bez napastnikow.

exeter_city Partyzant

0
02.01.2012 21:32    #2
Totti nie gra nic w obronie, a jak gra to spoźniony wślizg, stara się poderwać i gra pressingiem, choć szybkościowo jest do kitu. Więc krycie, odbiór, szybkość , przyspieszenie, oraz pracowitość jak najbardziej uzasadniam pokryciem niskich atrybutów. Tylko jeden problem widzę: determinacja, skoro zawodnik prezentuje wysoką formę lub stanowi o sile zespołu lub wraca po groźnej kontuzji to czy nie jest zdeterminowany by nadal zostać na szczycie ? Tu wartość 15 ok.
Zwinność, ok 10 -11 może nawet być. ale czemu do licha zawodnik ma wytrzymałość 8 oraz sprawność 12 ? Zawodnik powyżej 32-34 lat raczej nie będzie grał równo co 3 dni, w np. LM i Serie A, ale przepraszam bardzo jest wytrzymały i powinien mieć 12 jak nic. Zwłaszcza że nie pracuje w def. Nie rozumiem kto wstawia te atrybuty ? Scouci, czy kibic as romy posiadający karnet ? dzięki za rozmowę akontipus.

Akontipus Partyzant

0
03.01.2012 08:26    #3
Spoko, ja np. zauważam kilka "niedociągnięć" jak brak zmiany atrybutów nawet u wielkich gwiazd czy zrobienie przez SI jedenej ligi wyraznie silniejszej jesli chodzi o przeprowadzanie transferó (PS). Proste przykłady:
Messi i Ronaldo. Dlaczego Messi choc juz dawno nie przypomina tego chudzielca z przed 3-4 lat ma caly czas sile ok 8 jak zastawia sie na nogach niesamowicie i dosc ciezko go przewrocic. To nie jest gracz typu Navas czy Walcott. Sprawa Ronaldo wyglada nieco inaczej. Gosc wali freekicki w 30 rzad trybun regularnie od 2,5 sezonu a i tak caly czas skill jest na poziomie ok 17. Za to np. wspaniale głowkuje, sadze, ze jest jednym z najlepiej glowkujacych graczy na swiecie wiec przynajmniej jumping powienien miec okolo 18.

Druga sprawa to transfery komputerowych klubów. Panowie z SI postarali sie, żeby PS bylo wyraznie na topie. Przykladow moge podac wiele. Barca wydej kase na Sandomierskiego, Real kupuje mase brazyli jak Anderson lub Adryan albo hiszpan Suso, ktorzy nawet nie sa zarejestrowani do rozgrywek. Real za to sprzedaje Diarre, Granero i nie kupuje nikogo na ich miejsce. Jedyna Sevilla i Atletico robia pokazne wzmocnienia ale po co kupowac 2 nowych strikerow jak sie gra jednym i ma sie jeszcze jednego lub dwoch w odwodzie.
Za to MU, MC i Leverpool?? Sam bym lepszych nie wymyslil. FMowy Fergie jest lepszy do prawdziwego, bo ten zauwazyl ze ma wyrazne braki w srodku pomocy wiec zakupil Vidala i Dzagoeva. Liverpool dodal do swej paki Diarre, Negredo i staraja sie o Kjaera. MC wiadomo, juz nawet straciłem rachube. Od Ganso sie zaczęło a pozniej to juz polecialo z górki. Zreszta Arsenal i Chelsea tez nie zostaly w tyle.
W Serie A tylko moj kumpel który gra Napoli zakupil sensownych graczy a Inter czy Milan po prostu kupuje bez pomyslu.

Nie wiem, może takie mam wrażenie, może taka się sytuacja wygenerowała ale gram drugiego sejwa i jest podobnie. Ogolnie do pracy resercherow mam kilka zastrzeżeń choc na pewno mniej niz do beta-testerow :D

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
03.01.2012 10:24    #4
Tylko zarówno profil Messiego czy Ronaldo nie jest opracowywany przez Anglików tylko przez kibiców odpowiednio Barcelony i Realu, więc do tego SI nic nie ma. Natomiast do silnika transferowego owszem można mieć wiele zastrzeżeń, ale to dość skomplikowane i i tak jest chyba lepiej niż bywało kiedyś.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Akontipus Partyzant

0
03.01.2012 11:25    #5
[quote=Kleyo]Tylko zarówno profil Messiego czy Ronaldo nie jest opracowywany przez Anglików tylko przez kibiców odpowiednio Barcelony i Realu, więc do tego SI nic nie ma. Natomiast do silnika transferowego owszem można mieć wiele zastrzeżeń, ale to dość skomplikowane i i tak jest chyba lepiej niż bywało kiedyś.[/quote]

Trudne być może ale dlaczego całkiem dobrze robią to akurat angielskie kluby??

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
03.01.2012 11:53    #6
Cóż, moim skromnym zdaniem Anglicy są najlepszymi researcherami, akurat Hiszpanie też nie są źli, bo w porównaniu z Włochami to w sumie nie ma czego porównywać, ale do najlepszych im jednak trochę brakuje.

Co do sił Messiego, to za zastawianie się i utrzymywanie się na nogach odpowiada inny atrybut - Równowaga i na więcej niż w Sile to Messi moim zdaniem nie zasługuje.

Nie wiem ile ma Ronaldo skoczność teraz, ale też nie jest jakimś wielkoludem i trzeba zostawić trochę miejsca dla tych co mają prawie 2 metry :]
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

zollw Partyzant

0
03.01.2012 12:26    #7
Co do transferów to niemiecka liga jest śmieszna, no oprócz shalke i leverkusen, dwa i pół sezonu i tylko te dwa kluby wzmocniły swoje składy naprawdę a B.Monahium? Ireneusz Jeleń pierwsza jedenastka? No sorry co to ma być? Tak samo jak mam zastrzeżenia do transferów z ameryki południowej, piłkarze są nieziemsko dobrzy jak na swój wiek i atrybutami przewyższają wielu starszych z europy, ale żeby od razu za rezerwowego santosu lub sao paulo płacić po 21 milionów europ? Przecież to jest trochę nie logiczne, rozumiem że neymar, ganso itp mogą tyle kosztować, ale nikomu nie znany rezerwowy mając rok do końca kontraktu? Najlepsze transfery robi MC i Liverpool, w polsce chyba Legia, nie wiem jak Lech bo zawsze ja nimi gram ;p

Akontipus Partyzant

0
03.01.2012 13:00    #8
[quote=Kleyo]
Nie wiem ile ma Ronaldo skoczność teraz, ale też nie jest jakimś wielkoludem i trzeba zostawić trochę miejsca dla tych co mają prawie 2 metry :][/quote]

Ja to miejsce zostawiam dla tych ktorzy w rubryce wzrost mają okolo 200 cm ;) Gdyz mam nadzieje, że JUZ silnik odpowiednio przelicza wzrost.

zollw Partyzant

0
03.01.2012 13:12    #9
Wszystkiego można się czepiać ;p według mnie agresja 20 powinna zostać zarezerwowana tylko dla pepe z realu którego zawsze odrazu sprzedaje bo co drugi mecz kończyłem przez niego w 10 ;/

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution