rozwoj juniorow

cubsonart Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.01.2012, 16:49    Pytanie
witam, gram aktualnie fc midtjylland (klub z dunskiej superligi), i mam mlody ciekawy sklad oraz kilku juniorow z ktorych moze bedzie kiedys chleb. dlaczego moze ? i tu mam pytanie do was.. jesli jakis junior 16-17 lat ma aktualnie 4 lub 4.5 gwiazdki potencjalu, i przez kolejne 2 sezony pogra sobie jeszcze w juniorkach, tak do wieku 18-19 lat (wtedy wprowadzam najczesciej juniorow do pierwszego skladu) to potencjal z tych 4-4.5 spada mu do 2.5-3, max. 3.5... co na to poradzic ? tak zawsze jest ? jak wykorzystac do maximum ich potencjal ? wypozyczac ich do zespolow gdzie beda waznym punktem pierwszej ekipy ?

mam dobra baze treningowa, przecietna szkolke mlodziezowa i dobry system szkolenia mlodziezy

ps: chcialbym bazowac sie na wychowankach tego klubu, teraz i w przyszlosci gdyz gra w danii jest bardzo przyjemna i ciekawa, stawiam generalnie na dunczykow.
pozatym moj sklad to 20 dunczykow, 5 nigeryjczykow, chorwat, niemiec i holender..

chcialbym aby to moi dunscy juniorzy grali za np 5 lat w 1 jedenastce..

Niklas Młody aktywista

0
06.01.2012 17:08    #1
jest kilka możliwości:

1. zwiększasz poziom zespołu (lepsi zawodnicy albo większa reputacja)
2. masz słabych trenerów do oceniania potencjału

wypożyczać warto, jeśli będą mieli miejsce w pierwszej jedenastce i baza treningowa jest lepsza, bądź podobna do Twojej.

życzę powodzenia w grze :)

SonicSyndicate Partyzant

0
06.01.2012 17:09    #2
Generalnie tych młodych co masz w juniorach to ich potencjał jest oznaczony takimi szarymi gwiazdkami, a te gwiazdki zazwyczaj różnią się od tego prawdziwego PA (czyli żółte gwiazdki).
Jeżeli masz raporty to zwracaj uwagę na to, co tam jest napisane - rubryka potencjał. Jeśli Twój asystent mówi, że z tego piłkarza może być solidny lub gwiazda danej ligi, to warto trzymać takiego juniora; jednak częściej się zdarza, że jest on określany jako solidny, ale tylko dla drugiej ligi ; ) Bynajmniej ja tak znajduję dobrych juniorków przy naborze.

cubsonart Partyzant

0
06.01.2012 17:10    #3
trenerow ma drobrych, na poziomie 16-17 um zawodnika, pot. zawodnika, wiec to raczej kwestia ogrania, no coz rozbudowuje juz szkolke mlodziezowa, zobaczymy jaka sytuacja bedzie za 2 - 3 lata w klubie

cubsonart Partyzant

0
06.01.2012 17:16    #4
[quote=SonicSyndicate]Generalnie tych młodych co masz w juniorach to ich potencjał jest oznaczony takimi szarymi gwiazdkami, a te gwiazdki zazwyczaj różnią się od tego prawdziwego PA (czyli żółte gwiazdki).
Jeżeli masz raporty to zwracaj uwagę na to, co tam jest napisane - rubryka potencjał. Jeśli Twój asystent mówi, że z tego piłkarza może być solidny lub gwiazda danej ligi, to warto trzymać takiego juniora; jednak częściej się zdarza, że jest on określany jako solidny, ale tylko dla drugiej ligi ; ) Bynajmniej ja tak znajduję dobrych juniorków przy naborze.[/quote]

nie nie no wiem wlasnie o tych gwiazdkach szarych i zoltych.. moi maja juz zolte.. nie chodzi mi o juniorow 14-15 lat, tylko tych co maja po 16 17, oni maja np. 4 do 4.5 gwiazdki zoltej potencjalu, i pisze wlasnie ze moze byc z niego czolowy skrzydlowy ligi (superliga).. o tym wiem dobrze, tylko jesli mam takiego X, ktory dzis ma 4 gwiazdki potencjalu, to za 2 lata, jesli ten okres spedzi graja w juniorach i rezerwach spadnie mu do 2.5 gwiazdki, a wtedy to juz zadna z niego gwiazda.. i mi chodzi o to jak utrzymac te 4 gwiazdki zeby mu nie spadlo.. wypozyczac, podniesc standard szkolki, bazy treningowej... co jeszcze poradzicie ?

SonicSyndicate Partyzant

0
06.01.2012 17:20    #5
Podnieść standardy to wiadomo + znaleźć jakąś filię i wypożyczać ; ) Ja tak robię u siebie w Heraclesie i dobrze się rozwijają.

pel1906 Partyzant

0
06.01.2012 19:18    #6
Po 1) Szare gwiazdki oznaczają siłę (umiejętności) juniorów, żółte - mówiąc prosto , tych juniorów którzy już przekroczą próg 5szarych gwiazdek.
Po 2) Potencjał - tu jest skomplikowana sprawa - zacznijmy od tego, że (niestety) prawie zawsze kluby nasze idą jak burza do góry co zwiększa wymagania odnośnie zawodników - w sezonie x potencjał albo umiejętność zawodnika może być 4 przy celu utrzymanie w lidze albo 2 (strzelam z głowy tą liczbę) jeśli celem są europejskie puchary. Ponadto nie zawsze zawodnik, klub ... albo my wykorzystamy potencjał zawodnika i jego umiejętności nie osiągną zakładanego wcześniej pułapu.

W tym fm'ie zauważyłem że cholernie dużo daje ogrywanie się zawodników 16-18 letnich w SWOIM KLUBIE. U mnie ich umiejętnośći w wieku 21-22 lat często są większe o pół gwiazdki niż wcześniej zakładany potencjał (tych kilku którzy dobrze rokują)

Trenerzy z daną umiejętnościa 16-17 wiele nie mówią , wyszukaj (Trochę to zajmie ale niekoniecznie musi być drogie) takich których specjalizacja w dziedzinie wyniesie ponad 80%.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution