Patche na steam?

sbartongo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.01.2012, 23:07    Pytanie
Piractwo- piractwem. Kradzież kradzieżą. Mam pytanie dlaczego po opróżnieniu mojego portfela na tą zacna grę,w której występuję zbyt wiele Bug'ów oraz nie korzystaniu ze Steama jestem pozbawiony kolejnych łatek jak np. 12.1.0 i 12.1.1 Leo Why ? nie rozumiem dlaczego muszę być uzależniony od feralnego Steama którego nie lubię i nie mam zamiaru z niego korzystać. Co można zrobić aby w/w latki nabyć by iść z biegiem czasu i postępu.

gucioprawda Młody aktywista

0
11.01.2012 04:34    #1
"Leo Why?"
Because of... ja nie korzystam ze Steama w ogóle. Nie dałem zarobić tym sposobem na mnie. Kilka razy mnie Steam zrobił w bambuko. Dziękuję. FM 2011 też jest fajny, jak się ma pomysł na grę :)

Swoją drogą poroniony pomysł. Aktywacja przez Steama została złamana po ok. 2 tygodniach przez SKIDROW-a, wypuścili potem fix do cracka i z tego co widzę po torrentach, to patche też robią.

yayme Partyzant

0
11.01.2012 09:16    #2
Ja wiem, że kolega miał szybciej pirata, niż ja oryginał. Więc da się, oj da. Dziś ma te same łatki, co ja, wszystkie zdobyte nielegalnie. Nigdy nie uwierzę, że korzystanie z systemów takich jak steam, miałoby choć w piątej kolejności wiązać się ze szczytnym celem, jakim jest walka z piractwem. Dlaczego? Niejednokrotnie miałem pirackie różne gry. Niezależnie od poziomu skomplikowania zabezpieczeń etc. zazwyczaj w piracie rozwiązuje to jeden folder z plikami, które trzeba przekopiować do odpowiedniego folderu - i tyle. Generalnie to samo, co w piratach nie na steama, tylko kilka pliczków więcej.

Nie rozumiem więc motywacji twórców gry i nigdy ich nie zrozumiem. Prawda jest taka, że gracze powinni mieć możliwość decydowania nawet o tym, czy chcą mieć zainstalowaną daną łatkę w swojej wersji FMa, jakkolwiek logiczne wydaje się to, że chcą grać w sprawną wersję. Dlatego zawsze będę zwolennikiem przeciwników tego systemu, który naprawdę uprzykrza życie.

U mnie przyczynia się czynnie do tego, że przez jego "obowiązkowe patche" (nie tylko fmowskie) 10 stycznia przekroczyłem limit (1gb/miesięcznie) Internetu i przez tydzień nie mogę z niego właściwie korzystać (cmrev nie jest w stanie się załadować). Dziś znalazłem chwilę, by pisać ze szkoły, więc nadrabiam zaległości. Nie mniej skazało mnie to na męki i odcięcie od świata - już drugi raz. Nie znoszę steam'a i mam ku temu powody,

over.
Na nasze wspólne nieszczęście wracam na cmrev. Niedługo pojawią się pierwsze manifesty.

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
11.01.2012 15:25    #3
[quote=sbartongo]Piractwo- piractwem. Kradzież kradzieżą. Mam pytanie dlaczego po opróżnieniu mojego portfela na tą zacna grę,w której występuję zbyt wiele Bug'ów oraz nie korzystaniu ze Steama jestem pozbawiony kolejnych łatek jak np. 12.1.0 i 12.1.1 Leo Why ? nie rozumiem dlaczego muszę być uzależniony od feralnego Steama którego nie lubię i nie mam zamiaru z niego korzystać. Co można zrobić aby w/w latki nabyć by iść z biegiem czasu i postępu.[/quote]

Przecież aktywując grę i grając offline też korzystasz ze steam'a tylko że jest on w trybie offline,więc jaki problem włączyć steam online na chwilę i pobrać łatki tym bardziej że musiałeś go zainstalować żeby aktywować grę,tego nie rozumiem? Nie rozumiem też jak można w ogóle nie korzystać ze steam'u posiadając oryginalną grę (przecież tak jak pisałem wyżej nawet w trybie offline najpierw uruchamia się steam a później dopiero fm,inaczej się raczej nie da,chyba że kupiłeś grę ale grasz na crackach) ???

P.S. Poza tym łatki są w internecie bez steam,wystarczy poszukać...co do steam'a ja w sumie na niego nie narzekam zawsze wolę mieć uaktualnioną grę jak wychodzi jakiś patch...pzdr

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 11.01.2012 o godz. 15:32

Mar1992 Przodownik pracy

0
11.01.2012 15:36    #4
[quote=yayme]
przez jego "obowiązkowe patche" (nie tylko fmowskie) 10 stycznia przekroczyłem limit (1gb/miesięcznie) Internetu i przez tydzień nie mogę z niego właściwie korzystać (cmrev nie jest w stanie się załadować)[/quote]
Zamiast narzekać, wyłącz automatyczne aktualizacje i po kłopocie.

gucioprawda Młody aktywista

0
11.01.2012 17:15    #5
Wyłączy, to będzie narzekał, że nie ma aktualizacji.
Krąg się zamyka.

pel1906 Partyzant

0
11.01.2012 17:28    #6
Jeśli uaktualnienie jest obligatoryjne to jak może pominąć je ? Czytanie ze zrozumieniem kłania się (chyba że yayme przeinaczył fakty).

Dodam , że jeśli kupimy grę mamy prawo posiadać kopię tej gry na własny użytek. Możesz ściągnąć "pirata" jeśli na danym komputerze nie masz neta a dziś robisz np. format , w takiej sytuacji jutro nie pograsz w fm'a, jedynym wyjściem jest wejść w posiadania kopii tej gry (której oryginał przecież posiadasz) dzięki której jutro czy innym razem możesz pograć. Twórcy fm'a kopią sobie grób bo moim zdaniem, bo kto będzie chciał i tak ściągnie pirata. Niedługo na policji trzeba będzie rejestrować gry, aby móc w nie grać, i to w asyście straży pożarnej.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.