Juniorzy w Anglii a pozwolenie na prace

jimiH1967 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.01.2012, 14:16    Pytanie
Witam, po 2 sezonie w Liverpoolu postanowiłem rozejrzeć się utalentowanymi newgenami. Znalazłem ich trochę, ale postanowiłem troszke zgrzeszyć i ściągnąłem FM Genie Scout. Otóż okazało się, że jeden z zawodników znajdujących się na mojej liście życzeń (15-latek z Argentyny) ma PA 200! Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, a gram w FM od pamiętnej 07 Oczywiście od razu chciałem go ściągnąć do siebie, ale zarówno przy propozycji kontraktu bez wiedzy jego klubu, jak i normalnym kupnie z klubu zawodnik przechodzi do mnie za ponad 2 lata (gdy skończy 18lat) i nie otrzymuje pozwolenia na pracę. Nie chcę tak dobrego 18latka kisić przez 3 sezony na wypożyczeniu, (bo tyle to trwa, prawda?) bo on już teraz mógłby być 3-4 napastnikiem w klubie. Wtedy użyłem pierwszy raz edytora. Zamieniłem go z jakimś słabym juniorem i od razu miałem go w składzie. Podpisałem z nim nowy kontrakt, ale tu znowu do akcji wkracza brak pozwolenia na prace! Nie wiem co mam teraz zrobić, żeby go mieć, nawet nie od razu, ale chociaż po ukończeniu 18 lat.

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
0
30.01.2012 14:19    #1
[quote=jimiH1967]Witam, po 2 sezonie w Liverpoolu postanowiłem rozejrzeć się utalentowanymi newgenami. Znalazłem ich trochę, ale postanowiłem troszke zgrzeszyć i ściągnąłem FM Genie Scout. Otóż okazało się, że jeden z zawodników znajdujących się na mojej liście życzeń (15-latek z Argentyny) ma PA 200! Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, a gram w FM od pamiętnej 07 Oczywiście od razu chciałem go ściągnąć do siebie, ale zarówno przy propozycji kontraktu bez wiedzy jego klubu, jak i normalnym kupnie z klubu zawodnik przechodzi do mnie za ponad 2 lata (gdy skończy 18lat) i nie otrzymuje pozwolenia na pracę. Nie chcę tak dobrego 18latka kisić przez 3 sezony na wypożyczeniu, (bo tyle to trwa, prawda?) bo on już teraz mógłby być 3-4 napastnikiem w klubie. Wtedy użyłem pierwszy raz edytora. Zamieniłem go z jakimś słabym juniorem i od razu miałem go w składzie. Podpisałem z nim nowy kontrakt, ale tu znowu do akcji wkracza brak pozwolenia na prace! Nie wiem co mam teraz zrobić, żeby go mieć, nawet nie od razu, ale chociaż po ukończeniu 18 lat. [/quote]

Jak już używasz edytorów to możesz mu dodać drugie obywatelstwo :)

0
30.01.2012 14:22    #2
Tak, wiem, ale normalnie nie używam nawet Genie Scouta. Użyłem edytora, żeby zobaczyć czy ta zamiana z innym zawodnikiem będzie skuteczna. To było na zasadzie eksperymentu. Chcę wiedzieć, czy jest inny sposób, omijający edytor.

ElHarnasReaktywa... Młody aktywista

0
30.01.2012 14:29    #3
Podpinam się pod temat żeby nie zaczynać nowego.
Po pierwszym sezonie do Chelsea wrócił Matej Delac. Nie mógł jednak u mnie grać, bo nie miał pozwolenia na pracę. Przesunąłem go do filialnego Watford i tam otrzymał pozwolenie warunkowe.
Czy jeśli teraz on do mnie wróci, to pozwolenie będzie nadal obowiązywało?

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
30.01.2012 14:43    #4
Wypożycz go do jakiegoś klubu europejskiego (z Unii Europejskiej), najlepiej filialnego przez kilka sezonów z rzędu, zeby zdobył obywatelstwo tamtego kraju,
w którym będzie przebywać.
…(…)…

0
30.01.2012 14:49    #5
Właśnie - przez kilka sezonów. On już jest tak dobry, że już teraz, w wieku 15 lat, mógłby grać u mnie. A najwcześniej będę go miał w wieku 21 lat, a chodzi mi o to czy mogę mieć go jak najszybciej u siebie, jak napisałem w pierwszym poście.
P.S Pytanie ElHarnasia podwajam, mam taką możliwość u jednego z moich grajków.

wczesny Partyzant

0
31.01.2012 14:12    #6
Jak najszybciej to chyba tylko wypożyczenie do Hiszpanii. Po 2 sezonach dostanie obywatelstwo.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.