Temat przeglądu rzucił yayme --- >
http://yayme(...)rev.html , ostatnio jednak nie loguje się on na CM Rev, może on by tez się włączył i opisał jakby to widział.
Jedna zasadnicza sprawa – czy redakcja CM Rev jest skłonna w ogóle coś takiego prowadzić, bo nie warto się rozwodzić nad czymś co po dwóch tygodniach upadnie, bo nie będzie komu tego robić?
Moja osobista wizja do burzy mózgów...
Manfesty oceniane przez użytkowników w skali np. 1-10, gdzie średnia wyświetla się od razu przy każdym konkretnym tekście, jak i również wyświetla się ogólna średnia wszystkich tekstów, czyli całego bloga danego użytkownika. To już na początku daje innym do zrozumienia czy mamy tu do czyniania z blogiem dobrym/słabym.
Teskty, które w danym tygodniu uzbieraly notę przynajmniej np. 8.0 trafiają do oceny przez redakcję, która to wybiera tekst tygodnia – przy tekście tym przez ten właśnie tydzień widnieje jakieś „logo” – najlepszy tekst tygodnia wg CM Rev, które to potwierdza, a sam tekst trafia do jakiegoś „kącika tekstów wyróżnionych”. Z kolei tekst, który tylko od użytkowników dostał najlepsze oceny przez cały tydzień dostaje „wlepkę” – najlepszy tekst wg użytkowników CM Rev
Najlepsze teksty z tygodnia trafiają do głosowania najlepszego tekstu miesiąca (tak samo całego bloga) – zasada jak wyżej, może być oddzielnie wybór redakcji i czytelników i kolejne wlepki to potwierdzające i wyróżnienia w „kąciku” – dodatkowo jako, że najlepszy tekst miesiąca to już poważniejsza sprawa jego autor móglby zostać uhonorowany jakimś gadżecikiem CM Rev.
Z 12 manifestów miesięca wybrany zostaje manifest roku (tak samo blog roku) przez czytelników CM Rev oraz samą redakcję – autor dostaje np. od CM Rev najnowszą odsłonę Football Managera.
To takie moje luźne propozycje.
Ponadto proponowałbym utworzyć coś na wzór Hall of Fame, gdzie bez specjalnego odkopywania historii można by się zapoznać z najlepszymi tekstami, które już są na CM Rev, tutaj idealnie wg mnie pasowałby blog rahima
.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.03.2012 o godz. 15:27
Najnowsze posty