Finanse - Liverpool

el_bialy Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.04.2012, 00:23    Pytanie
Witam. Zacząłem pierwszy sezon w FM 12 Liverpoolem. To co ujrzałem w zakładce finanse było co najmniej nie na miejscu - budżet 15 milionów, transferowy - 1,5 mln. Jak to zwykle w FM zacząłem czystki, udało mi się sprzedać zaledwie dwóch zawodników. Tak, dwóch, bo nikt nie chce kupić Bellamy'ego, Aurelio czy Aggera, nawet za śmieszny 1 mln. Dałem radę bez transferów, jestem po 10 kolejce w lidze, zawodnicy się spisują. Gorzej z budżetem. Zaledwie po 10 kolejkach z 15 milionów zrobiło się 3. Powód? Co miesiąc tracę po 3-4 miliony, w ostatnim padł rekord -7,7 miliona. Zakładka wydatki: pensje zawodników 8 milionow, wydatki poza sportowe.....3,3 miliona..wydatki współpracowników 1,1 miliona. Nie podaję dochodów, są nie ważne, są niczym w porównaniu z wydatkami. Moja prośba do Was - co robić? W momencie, gdy miałem 5 milionów, zarząd chyba ironicznie dał mi 6 milionów na transfery, w ramach "stabilnej sytuacji finansowej". Proszę Was o pomoc, jakie podjąć działania, aby nie wyjść na minus. Nie chcę polecieć z klubu tylko dlatego, że Reina ma w kontrakcie 105 tysięcy tygodniowo do 2016 roku, a ja nie mogę z tym nic zrobić. Mam jedynie dwóch napastników, Suarez i Caroll, i choć ten drugi nadal teoretycznie wart 40 milionów, to nie mogę go sprzedać, bo zwyczajnie nie będzie miał kto tu grać. Cel na ten sezon to minimum 4 miejsce, aby wejść do Pucharu Mistrzów i w końcu zarobić. Ale co mi po tym, skoro na koniec sezonu będę miał 20 milinów na minusie w magazynie, a zyski z Premierleague jedynie wyciągną mnie na Zero.

HELP ;)

el_bialy Partyzant

0
04.04.2012 19:00    #1
Nikt nie ma pomysłu czy każego już pochłonęły świąteczne porządki? ;)

LucasLFC Partyzant

0
04.04.2012 19:10    #2
Popatrz na tygodniówki, spróbuj niektórym je zredukować.

brk Partyzant

0
04.04.2012 19:11    #3
zagraj jeden sezon i w nastepnym już dostaniesz "normalny" budżet transferowy ;) O finanse w lidze angielskiej w dodatku liverpoolem powinieneś się nie martwić.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.04.2012 o godz. 19:11

el_bialy Partyzant

0
04.04.2012 19:17    #4
Nie da się zredukować, bo propozycja nowego kontraktu od razu 'podnieca' agentów i zawodników i każdy myśli, że dostanie więcej. Nigdy nie przyjmą kontraktu gorszego niż ten obecny (no jedynie w momencie, gdy sami czują, że się starzeją, a jeszcze ze 2 lata by chcieli grać). CHyba, że chodzi Ci o inny sposób Lucas, jeśli tak to prosiłbym poinstruować mnie ;P

LucasLFC Partyzant

0
04.04.2012 19:30    #5
Ja wolę jednorazowo dać im np. więcej za podpis, a zmniejszyć tygodniówkę o 20-30%. U mnie skutkowało, a poza tym, nie przejmuj się tymi stratami, jeśli dostaniesz się do europejskich pucharów, to na pewno dostaniesz sporo kasy na transfery w następnym sezonie, dlatego no stress!

buczek93 Młody aktywista

0
04.04.2012 23:01    #6
Za mistrza dostaje się w PRM około 30 mln euro, więc spokojnie wyjdziesz na swoje (jeśli nie lepiej). Dołóżmy do tego wyniki w Europie i z długu może się zrobić niezła zaliczka na przyszły sezon. Najlepiej sprzedaje się kopaczy po pełnym sezonie gry - szerszy przegląd masz w sprawie tego kto kaszani grę tak bardzo, że nic się nie da już zrobić poza sprzedażą, a kto miał po prostu gorszy okres.

el_bialy Partyzant

0
05.04.2012 00:26    #7
Dzięki za rady ;) miałem możliwość wygrzebania się z tego, Inter oferował 20 milionów za Wilsona. Ale ja nie sprzedam zawodnika, który za parę sezonów będzie głównym obrońcom drużyny, niestety ;) Mam jeszcze pytanie odnośnie sponsorów, nie odnotowałem na razie ich wsparcia...mam parę umów sponsorskich, niektóre po 5-6 milionów na sezon, jedna 15 mln na sezon....rozumiem, że zawsze te dodatki dostaje jednoarazowo na koniec sezonu? Czy regularnie wypłacają mi ich części co miesiąc?

Damiaoo Młody aktywista

0
05.04.2012 10:12    #8
[quote="buczek93"]Za mistrza dostaje się w PRM około 30 mln euro, więc spokojnie wyjdziesz na swoje (jeśli nie lepiej). Dołóżmy do tego wyniki w Europie i z długu może się zrobić niezła zaliczka na przyszły sezon. Najlepiej sprzedaje się kopaczy po pełnym sezonie gry - szerszy przegląd masz w sprawie tego kto kaszani grę tak bardzo, że nic się nie da już zrobić poza sprzedażą, a kto miał po prostu gorszy okres.[/quote]

Dostajesz na koniec sezonu. Za mistrza w Premier League dostajesz około 20mln euro a za prawa do TV około 40.

el_bialy Partyzant

0
05.04.2012 11:19    #9
Jednym słowem zostanę uratowany ;) Dzięki wielkie, co do Premiership to kwoty są tam wypisane za każde miejsce. Gorzej z pucharami ;) pozdrawiam

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.