Strona

Przyszłość CM Rev - uwagi i sugestie

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.04.2012 10:56    #71
Czy forum będą moderować ludzie, których wybiorą sobie sami użytkownicy jako swoich przedstawicieli społeczności, jak to kiedyś było dyskutowane, czy będą obowiązywać zasady jak w starym Suflerze, że moderują redaktorzy?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Szemek Ekspert

Grupa: Użytkownik
0
15.04.2012 17:57    #72
Redakcja IMO powinna:

1. Gdzieś u góry działu przykleić poradniki pisania manifestów - na stronie są co najmniej dwa.
2. Jakieś hall of fame, dla najlepszych tekstów. Raczej archiwalnych, ale to zawsze jest do dogadania. Pisane aktualnie mogą być w innym dziale.
3. Dział o nazwie "szambo", dla pojedynczych tekstów, które były najsłabsze. Tutaj może decydować głos większości użytkowników.
"To tylko Internet k*rwa."

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
15.04.2012 18:37    #73
[quote="Pucek"]Czy forum będą moderować ludzie, których wybiorą sobie sami użytkownicy jako swoich przedstawicieli społeczności, jak to kiedyś było dyskutowane, czy będą obowiązywać zasady jak w starym Suflerze, że moderują redaktorzy?[/quote]
Powstaje grupa moderatorów złożona z osób niezwiązanych z redakcją. Pierwsze takie nominacje nadaje redakcja, z czasem będziemy wysłuchiwać głosu tejże grupy i pozwalać jej samej decydować o jej kształce (z zastrzeżeniem prawa weta dla jakichś bardzo kontrowersyjnych nominacji). Pierwszą osobą, która moderuje forum CM Rev spoza grona redakcyjnego jest Drinkwater. Gdy grupa ta odrobinę się rozbuduje i nabierze bardziej oficjalnego kształtu, wtedy wszelkie zmiany w niej zachodzące będą już ogłaszane na forum.

Byli redaktorzy z kolei nie mają uprawnień moderatorów nadawanych automatycznie i na wieczność, jak to było na Suflerze, ale są po prostu oznaczeni jako eksperci. Być może ktoś z nich dołączy do drużyny modów - to po prostu kwestia chęci :)
twitter.com/Ceyvol

Pucek Stachanowiec

0
25.04.2012 17:24    #74
To znaczy jak niezwiązanych z redakcją? Redakcja sobie sama wybiera, mówi co i jak ma być i to jest niezwiązanie?

Nie mówcie, że jesteście, stajecie się serwisem społecznościowym, gdy społeczność ma być grupą sługusów, którą można posłużyć się dla swoich zachcianek. Serwis społecznościowy, to nie jest w tym przypadku tylko sytuacja, gdy ludziom pozwala się dyskutować na forum. I mówi się: o, patrzcie jacy jesteśmy społecznościowi, bo daliśmy pole do dyskusji, a z tego pola weźmiemy tantiemy, bo obudujemy nawet waszą dyskusję reklamami.

Dzisiaj na CM Forum głosuje się na konkretnych moderatorów, a oni będą kształtowali całe forum, a nie tylko usuwali posty i dawali bany, do czego ich tutaj pewnie sprowadzicie. Ja wiem, że idea wspólnego forum, która została złamana to była idea, którą już dawno należało przełamać, ale czuję, że tutaj nie ma żadnej idei, energii działania, brakuje mi pasjonatów.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Palimpsest Młody aktywista

0
25.04.2012 18:14    #75
Pucek, jak szanuję Twoje zdanie tak proszę skończ. Prowadzisz jakąś krucjatę wycelowaną w CMRev. Ja to rozumiem, każdy może mieć swoje zdanie. Na początku czytałem to z ciekawością, ale od jakiegoś czasu jesteś wybitnie monotematyczny i zwyczajnie nudny. A wydaje mi się, że tak kreatywna osoba mogłaby spożytkować energię w produktywniejszy sposób. Chociażby na konkurencyjnym forum. Jeśli tu Ci się nie podoba, a tam są takie piękne zasady, to droga wolna. Dlaczego wchodzisz tutaj tylko po to by psuć atmosferę? Zrób coś na tamtym wspaniałym forum, może pogadajcie tam sobie o cyckach? Dla mnie poziom merytoryczny forumcm to dno i tona mułu, a użytkownicy tamtejszego forum mają ze sobą duży problem. Niemniej chyba nikt Cię tu nie trzyma na siłę? Szanuję to co kiedyś zrobiłeś. Ale teraz kończ waść, bo zniżasz się do poziomu przeciętnego trollingu.

Wybory na modów?! WTF? To naprawdę tak niezwykła sprawa by robić z tego wielką szopkę i zakładać osobne tematy w których można sobie nawrzucać? Bardzo proszę rzuć jakąś kandydaturą na moda, chociażby w tym temacie. Jestem pewien, że Ceyvol rozważy takiego kandydata. Ba! Jeśli zainteresowany byłby chętny, a i społeczność nie miałaby nic przeciwko, to jestem pewien, że taka osoba zostałaby moderatorem. Można nawet o takich kandydaturach podyskutować, tylko po co prowadzić jałowe dyskusje?

I wypraszam sobie nazywanie mnie per sługus. Nikt mnie tu nie trzyma, nikt mnie tu nie dyma. Wchodzę na CMRev od czasu do czasu z własnej dobrowolnej woli. Jest to zwykła strona o grze, nie jest to jakaś święta krowa i wojna na śmierć i życie.

// Edytowano 5 razy, ostatni raz 25.04.2012 o godz. 18:35

@

Pucek Stachanowiec

0
25.04.2012 19:12    #76
Ja też darzę Cię sympatią, więc nie odpowiem Ci tak jak mnie coś kusi, bo nie chciałbym też rozmyć istoty sprawy. Nie jestem człowiekiem CM Revolution, nie jestem człowiekiem CM Forum. Jestem użytkownikiem, który tysiące razy odpowiadał na pytania graczy, który potem tu pracował, który z tej pracy zrezygnował, który doda czasem jakąś notkę, komentarz, taktykę, będzie jakoś aktywny. Nie jest też dobrym działaniem odsyłanie kogoś stąd gdzie indziej, bo forum to jest miejsce dyskusji - owszem ta dyskusja może komuś czasem się nie podobać, ale ludzie na forach mają właśnie dyskutować.

Jeśli dla Ciebie kwestie finansowe są nudne, to okej. Ale dla mnie zaufanie między ludźmi, którzy robią coś dla innych pozostaje istotne. Fundament wielu działań. Warto też zawsze zastanawiać się dlaczego ludzie aktywni w kwestii Football Managera nie chcą mieć wiele wspólnego z CM Revolution, nad misją serwisu, nad konkretami (był mój manifest przed wigilią i dyskusja).

Sposób wybierania moderatorów to nie jest jałowa dyskusja, jeśli są kandydaci i pomysły. Ludzie powinni mieć jak największy wpływ - przynajmniej jestem po tej stronie, gdzie od góry narzuca się jak najmniej. Właśnie chodzi o wybranie, a nie wskazanie.

Tak... zwykła strona o grze. Okej, w sumie prawda. Jeśli to niespołeczenościowe to zostawiam. Taki pomysł na biznes. Spoko, więc będę traktował to jak biznes ze wszystkim konsekwencjami.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
25.04.2012 19:26    #77
Mam takie pytanie... Pucek, ewidentnie masz jakąś wizję funkcjonowania strony, forum, nie jest to dla Ciebie kompletnie zamknięty rozdział, ale wizja samej redakcji różniła się od Twojej, to dlaczego właściwie nie wystartujesz z własnym sajtem, stroną o Football Managerze?

Kiedy na FCM głosowano czy ktoś się nadaje na moderatora i może należeć do... ModTeamu to bywały przypadki, że powstawały dyskusje, gdzie po prostu wywlekano jakieś stare sprawy. Posłużę się tu konkretnym przykładem osoby związanej pewnie z FCM i CM Rev. Seju. Swego czasu powstał tam temat jego kandydatury. Jednak nawet nikt go nie zapytał czy byłby zainteresowany, co nie przeszkodziło, by zrobić z niego niegodnego kandydata przez grupę ludzi, która miała z nim kiedyś jakiś problem. Temat po paru stronach kłótni się skończył, na tym, że sam zainteresowany nie wyraził chęci bycia moderatorem. Choć teraz zdaje się, że nim jest. No i co? Podobna sytuacja miałaby wyniknąć tutaj? Wydaje mi się, że nie trzeba być tu moderatorem by mieć wpływ na kształt forum. Wystarczy konto, a moderatorzy są raczej odpowiedni. Przynajmniej jak na razie.

btw. Łukasz, skąd pomysł na takiego nicka? Bo myślałem, że zabiegałeś raczej o skasowanie liczb :P. Jakaś symbolika thrilleru z Chyrą? :D

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 25.04.2012 o godz. 19:30

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

0
25.04.2012 19:31    #78
Ja wiem jedno, na pewno to forum nie powinno iść tym tropem którym podąża forumcm. Każda inna droga będzie dobrą drogą.

EDIT: Jacko nie, nie oglądałem:P

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.04.2012 o godz. 19:33

@

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
25.04.2012 19:39    #79
Forum ma to do siebie, że służy ludziom. A cała reszta zależy od nich. Nie rozumiem tylko po co ta pycha z ich strony. Każdy robi to co chce i gdzie chce. Z pierdół robi się sensacje. Szkoda czasu.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

0
26.04.2012 17:20    #80
Ja bym poprosił możliwość wklejania filmików z YT na stronę.
@

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.