[quote="wojtekldp"]Witam. Gram w FM12 i prowadzę Arsenal Londyn. Właśnie kończę pierwszy sezon (zostały 2kolejki do końca) i mogę uznać go za w miarę udany. W lidze aktualnie mam 3 miejsce i w Lidze Mistrzów odpadłem w półfinale. Jednak poważny problem, a mianowicie dotyczy on straconych bramek. Mam ich aż 50 w samej lidze co jest ewidentnie za dużo jak na taki klub jak Arsenal i klub, który ma 3 miejsce w lidze. Zdobytych mam bardzo sporo bo 89 ale straconych jest także ewidentnie sporo. Drużyny ze środka tabeli mają tyle samo straconych co ja, a kluby z czołówki max 20-30. Praktycznie w każdym meczu tracę jakąś bramkę. Nie wiem czym jest to spowodowane. Czy ktoś mógłby mi coś doradzić? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje. Od razu dodam, że gram taktyką 4-3-3 z jednym defensywnym pomocnikiem. Całej obronie i dla denefynswnego pomocnika przypisałem obrona, pozostałbym dwóm środkowym pomocnikom przypisałem automatycznie, dwóm bocznym napastnikom wsparcie, a środkowemu napastnikowi atak.
Ustawienia mojej taktyki to:
4-3-3
styl: bardzo płynny
strategia: przewaga liczebna
podania: domyślnie
swoboda taktyczna: domyślnie
gra przy przeciwniku: domyślnie
odbiór: bardziej agresywnie
krycie: krycie strefowe
dośrodkowania: ostre dośrodkowania
swoboda pozycyjna: trzymaj się pozycji
Linia obronna zawsze wysunięta, szerokość gry wąska, tempo wolne, gra na czas rzadko, podania środkiem, kontrataki nie , pułapki ofsajdowe nie. Myślałem może że ta duża strata bramek spowodowana jest tym, że mam wysunięta linie obronną bardzo mocno, więc cofałem ją normalnie albo cofnięta, ale mimo wszystko działo się to samo czy to w meczach domowych czy wyjazdowych.
Wojtek[/quote]
nie graj przewagą, tylko strategia ofensywną, lub kontrolą (w zależności od sytuacji) i zmień filozofie z płynnej na sztywną, lub bardzo sztywną + swoboda większa, pressing słabszy.
efekty tych zmian zauważysz bardzo szybko.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.05.2012 o godz. 14:57
Najnowsze posty