Doświadczenie trenera, a trudność gry.

kokakok Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.05.2012, 12:51    Pytanie
Czy jeśli się ustawi, że mam niedzielne doświadczenie to jest jakaś różnica z tym, jakby się grało ustawiając reprezentanta kraju? Czy ma to wpływ na trudność gry i na inne rzeczy? Jakie doświadczenie najlepiej wybrać?

//Edytowano 5 razy, ostatni raz 18.05.2012, 12:53

Sidorf Partyzant

0
18.05.2012 13:00    #1
Wpływa to na twoją początkową reputacje. Im większa (reprezentant kraju), tym lepsza. Dzięki większej reputacji łatwiej jest znaleźć pracę w dobrym klubie oraz sprowadzać lepszych zawodników.

kokakok Partyzant

0
18.05.2012 13:04    #2
[quote="Sidorf"]Wpływa to na twoją początkową reputacje. Im większa (reprezentant kraju), tym lepsza. Dzięki większej reputacji łatwiej jest znaleźć pracę w dobrym klubie oraz sprowadzać lepszych zawodników.[/quote]

A na samą rozgrywkę nie wpływa?

Sidorf Partyzant

0
18.05.2012 13:17    #3
Gra się tak samo. Poziomu trudności nie zmienia. Poza tym co napisałem wcześniej.

kokakok Partyzant

0
18.05.2012 13:20    #4
[quote="Sidorf"]Gra się tak samo. Poziomu trudności nie zmienia. Poza tym co napisałem wcześniej.[/quote]

Jeszcze jedno pytanie. Co wpływa na dobry poziom morale w trakcie okresu przygotowawczego? Umiejętności asystenta i jego kierowanie zespołem? Bo 90% zawodników ma najwyżej kiepskie. Wpadłem przez to na pomysł, że może przez to, że jestem niedzielnym trenerem, a asystent ma 8 w kierowaniu zespołem mam takie problemy. Sporo zawodników uważa, że niedoświadczony trener (czyli ja) może im zaszkodzić.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.05.2012 o godz. 13:32

Sidorf Partyzant

0
18.05.2012 23:09    #5
Jak chcesz od początku prowadzić znany klub to lepiej wziąć większe doświadczenie. Logiczne, bo co by było gdybym ja rzeczywiście prowadził taką Barcelone? Zawodnicy mieli by problem z zaakceptowaniem kogoś nieznanego. A na morale w trakcie okresu przygotowawczego najlepszy, według mnie, jest system: słaby przeciwnik (lub więcej) - jak wygrasz morale idą do góry, jakiś początek budowania kondycji --> mocny przeciwnik (lub więcej) - dostajesz kasę, możesz przegrać, czyli spadną morale --> jakiś bardzo słaby przeciwnik (np. ŁKS) - wygrywasz 5-0 i morale idą w górę. Parę takich meczy i morale przed sezonem są super :]

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.05.2012 o godz. 23:10

loswariatos Młody aktywista

0
21.05.2012 13:12    #6
[quote="kokakok"][quote="Sidorf"]Wpływa to na twoją początkową reputacje. Im większa (reprezentant kraju), tym lepsza. Dzięki większej reputacji łatwiej jest znaleźć pracę w dobrym klubie oraz sprowadzać lepszych zawodników.[/quote]

A na samą rozgrywkę nie wpływa?[/quote]

Ma to wpływ na rozmowy motywacyjne. Znani zawodnicy z mocnych klubów mogą przymykać oko na wywody trenerskiego żółtodzioba ;)
meglio fascista che frocio

Valdi91 Młody aktywista

0
23.05.2012 18:46    #7
[quote="loswariatos"]Ma to wpływ na rozmowy motywacyjne. Znani zawodnicy z mocnych klubów mogą przymykać oko na wywody trenerskiego żółtodzioba ;)[/quote]

Tak, to prawda. Szczególnie ciężko do nich dotrzeć w pierwszym sezonie. Grałem Castillą i naprawdę niewielki odsetek moich podopiecznych reagował na moje rozmowy. Szczególnie frustrujące jest to, gdy starasz się kogoś zmotywować, a gnój po Twojej ojcowskiej gadce jest 'zgaszony' :) Ale jeśli uda Ci się coś wygrać - ja przykładowo wywalczyłem awans do Ligi Adelante oraz wygrałem Puchar Federacji Hiszpańskiej - sytuacje w kolejnym sezonie diametralnie się zmieniła. Zaczęli mnie bardziej szanować, już znaczna część zespołu miała pozytywne reakcje po moich przemowach. Musisz po prostu udowodnić swoją wartość, ze chcesz i potrafisz wygrać. Zdobądź zaufanie piłkarzy. Ja sam gram tylko z reputacją niedzielnego piłkarza, o wiele większa frajda, kiedy jakiś znany klub zaproponuje Ci pracę. Nawet w obecnym świecie, wielcy piłkarze z reguły są marnymi trenerami. Weźmy takiego Marco van Bastena - to ma być trener? Andre Villas-Boas w piłkę nie grał, a w Porto pokazał, że ma talent. Został jednak przeceniony, cóż, prowadzić klub taki jak Chelsea, kiedy wcześniej było się scout'em, potem asystentem, a jako manager dorobek jednego mistrzostwa - na Chelsea to za mało. Po prostu za szybko dostał taką szansę, miał za mało doświadczenia, lecz w Porto pokazał jedno - nie trzeba być wielkim grajkiem, by być świetnym trenerem.

Sidorf Partyzant

0
23.05.2012 19:21    #8
Zamiast lizać dupę światowej klasy grajkom, wolę ich opierdzielać. I efekty jak najbardziej są. Raz mi się tylko zdarzyło by zawodnik (Totti) miał pretensje o takie traktowanie. Szybki wypad do rezerw go utemperował. Po prostu trzeba być ostrym. Inaczej zawodnicy zaczynają myśleć, że są bogami czy innym pele :]

Valdi91 Młody aktywista

0
23.05.2012 19:31    #9
[quote="Sidorf"]Zamiast lizać dupę światowej klasy grajkom, wolę ich opierdzielać. I efekty jak najbardziej są. Raz mi się tylko zdarzyło by zawodnik (Totti) miał pretensje o takie traktowanie. Szybki wypad do rezerw go utemperował. Po prostu trzeba być ostrym. Inaczej zawodnicy zaczynają myśleć, że są bogami czy innym pele :][/quote]

Zgadzam się. Nie ma graczy niezastąpionych. Przynajmniej nie w FM :P

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.