Polityka transferowa a'la Arsene Wenger

rafson95 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.07.2012, 12:43    Pytanie
Na poczatku zaznacze ze nie jestem bardzo zaawansowanym graczem jesli chodzi o FM - 2012 to moj pierwszy tytuł w ktory gralem. Na poczatku zagralem 2 sezony Blackpool zeby nauczyc sie grac, potem wybrałe Arsenal, ale było za łatwo, po transferach Llorente, M'vili i Martineza wygralem lige w pierwszym sezonie. 2 dni temu postanowilem wiec rozpoczac kariere Arsenalem od nowa, ale z zamiarem kontynuowania polityki transferowej pana AW. No i tutaj rodzi sie moj problem - czy jest w ogole w tej grze możliwe znalezienie taniego, dobrego, mało znanego na świecie pilkarza ktory mogłby sie stac za rok czy dwa podstawowym zawodkiem druzyny dającym sobie rade w takiej lidze jak PL? Pires - 8 mln, Vieira - 5 mln, Bergkamp - 2,5 mln, Henry - 12 mln, Toure - 150 tys, Sagna - 8 mln, van Persie - 3 mln, Adebayor - 8,5 mln - to tylko paru pilkarzy których sciagnal za mala kase i ukształtował AW, z czego kiedy przychodzili do Arsenalu nie mieli po 17 czy 18 lat (Jak Niang, Sanogo, Deulofeu których mozna sciagnac i wyszkolic bo maja wielki potencjał i to jest powszechnie wiadome) tylko 21-28 lat. Tak wiec jesli istnieją tacy mało znani zawodnicy w FMie, którzy mlodziencze lata maja juz za soba, nie beda kosztowali 25 mln funtow i są w stanie grac na wysokim poziomie to bardzo bym prosil aby ktos mnie pokierował w jaki sposób mam ich szukać. Jak probowalem korzystac ze souctów, i wysłałem jednego do Brazylii z pewnymi wytycznymi, to po jednym dniu wrócił z jednym raportem i tyle, jak go wyslalem drugi raz to znów wrócił z raportem o tym samym piłkarzu, moze nie umiem z nich korzystac a moze sa nieprzydatni w tej grze, nie wiem. Tak czy siak z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc

Adaminho12 Partyzant

0
26.07.2012 13:29    #1
Moja rada patrz na atrybuty potrzebne na daną pozycje, lepiej aby wszystkie ważniejsze atrybuty było ok 13,14 niż np techniczne 17,18 a psychicznie miazga. Zakontraktuj wielu scutów różnych nacji i wysyłaj aby ich rodzimą ligę raportowali.

sebastiano399 Partyzant

0
26.07.2012 19:49    #2
Pewnie, że się da, lecz to wymaga dużo obserwacji i przede wszystkim podglądania konkurencji tzn. kim się interesują. A potem działać trzeba. W FM 2011 największe europejskie potęgi kupowały przede wszystkim młode talenty.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
26.07.2012 21:35    #3
Football Manager to jednak gra. A co za tym idzie, masz formę i umiejętności, dokładasz do tego reputację i jesteś drogi. Ale są oczywiście wyjątki. Choćby Emanuel Vila z Cruz Azul bodaj. To koszt 4 mln euro. A tak poza to właśnie inni piłkarze z Ameryki Łacińskiej i Afryki.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.