Strona

Porady taktyczne

Karpikos Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.08.2012 14:04    #661
Jest ogólnie fajnie,ale nie moge zniesc tego,ze caly mecz mnie rywale cisna....Zdarzaja sie wypadki,ze to ja jestem lepszy,ale ogolnie to nie potrafia moi zawodnicy skleic akcji...Mam dobrych grajkow,morale tez sa wysokie,rozmowy wychodza dobrze przed meczem...Ogolnie wszystko niby jest ok,ale jak przychodzi mecz to poprostu jest jakas masakra...Nie moge wyjsc z wlasnej polowy.Taki WEST BROM pocisnal mnie juz 2 sezon z rzedu u mnie 1:0 chociaz w pierwszym sezonie gral w 9 od 35 minuty i Pojazd..

Jest na to jakis sposob,zeby oni zaczeli w koncu grac w pilke?

Proboje roznych taktyk,ale nic z tego...Czy moze zmienic formacje?

repus Młody aktywista

0
14.08.2012 14:16    #662
spróbuj jednej a porządnej , zawodnicy nie przystosują się do taktyki która zmienia się co mecz . Ja gram 7 sezon Legią ciągle tą samą taktyką i 7x mistrzostwo 6x Puchar polski i 6x Superpuchar polski
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Karpikos Partyzant

0
14.08.2012 15:24    #663
Aj co do taktyki...gram jedna formacja caly czas,tylko rotuje sklade,ale to nic nie daje..proboje zmieniac polecenia,ale tez kiepsko to idzie..

Wklejam taktye i polecenia ktorymi najczesciej gram:

http://i49.tinypic.com/2wqdidu.jpg

oraz polecenia

http://i48.tinypic.com/otlw0i.jpg

Mysle ze pilkarze maja preferencje do gry o najwyzsze cele,a tutaj takie slabiaki miazdza moja druzyne..

Oceny jakie maja nie sa adekwatne do gry..

szkopek Partyzant

0
14.08.2012 17:12    #664
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to nie masz rozgrywającego tylko dwóch środkowych pomocników, którzy będą sobie wzajemnie przeszkadzać bo mają te same role. Jeśli napadzior jest w miarę szybki daj mu WN by wychodził do piłek na klepe. Ciekawi mnie czemu boczni mają O zamiast auto. U mnie zawsze jeden skrzydłowy schodzi do środka a jego pozycje dubluje boczny obrońca. Daje to świetne efekty w połączeniu z napastnikiem wychodzącym do klepy. Zmień środek pola. Rygiel, defensywny typowy do regulowania tempa gry oraz rozgrywający. Spróbuj także podań bardziej bezpośrednich zamiast krótkich. Zobacz co z tego wyjdzie.

Karpikos Partyzant

0
14.08.2012 17:21    #665
A Srodkowych pomocnikow jakie im dac polecenie?
Zmienilem Bocznych obroncow z Obrony na Wsparcie,a Skrzydlowi maja zmniejszony atak z glebi pola..Obrona gra jak gra,ostatnie wyniki moga byc,bo nie tracilem goli,ale wlasnie ta pomoc mnie irytuje,nie mam pomyslu w ogole jak ich tam poustawiac.

I nie wiem czy Papiss Cisse czy Demba sie nadaja na klepe :) Ale sproboje,zobacze jak to wyjdzie...Martwi mnie to ze jak Boczny obronca idzie za akcja to nie potrafi pozniej wrocic,ale to z czasem moze przyjdzie.

Karpikos Partyzant

0
14.08.2012 18:40    #666
Nie moge Edytowac poprzedniego,wiec przepraszam za podwojnego...Mam ustawienie srodkowych pomocnikow takie...Jeden ma WYSUNIETY ROZGRYWAJACY ATAK a drugi ma COFNIETY ROZGRYWAJACY WSPARCIE...i maja oni najslabsze oceny w druzynie..
Nie wiem jak ich mam ustawic to jest moja pieta achillesowa...

Adaminho12 Partyzant

0
14.08.2012 20:00    #667
Karpikos
Kogo obchodzą oceny?
przynajmniej mnie nie obchodzą, ważne aby zespół wygrywał

repus Młody aktywista

0
14.08.2012 20:08    #668
Mnie obchodzą oceny i to bardzo , szczególnie poszczególnych graczy . Co do skrzydłowych to oni powinni mieć polecenie na ataki z głebi pola często , prostopadłe często i dośrodkowania wg. własnego uznania , Boczni obrońcy powinni mieć polecenie "Automatycznie" a nie "Wsparcie " , z atakami z głebi pola "często" kiedy atakujesz , a jak się bronisz to "Czasami" Co do 2-giego środkowego pomocnika to raczej daj "Dlugodystansowiec " lub "Pomocnik odbierający piłkę " z zadaniem wsparcie
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Karpikos Partyzant

0
14.08.2012 20:27    #669
No ok,ale dalem jednemy CR a drugiemu WR oboje wsparcie,zobaczymy jak pojdzie...Wszscy maja u mnie ocenye 7,20 i wyzej tylko 2 srodkowych ma ponizej 7 w ogole.

lubieplacki07 Partyzant

0
19.08.2012 13:04    #670
Witam!
Nie wiem czy piszę w odpowiednim miejscu, jeśli nie to przepraszam.
Otóż mam pewien problem z moimi obrońcami Arminią Bielefeld i od 3 sezonów utrzymuję się w pierwszej Bundeslidze, no właśnie : utrzymuję się. Gdyby nie to, że moi obrońcy cały czas zawodzą, spokojnie mógłbym powalczyć o ligę europejską.
Cóż takiego oni robią ? Np. mimo dobrych atrybutów fizycznych + gra w powietrzu + krycie, nie potrafią dobrze pokryć rywala podczas defensywnych rzutów rożnych,wolnych. Obrońcy mijają się z piłką, chcąc zrobić wślizg wykonują go tak, że nie ma w ogóle kontaktu z ciałem zawodnika który aktualnie jest przy piłce. W ustawieniach taktycznych mają minimalną swobodę taktyczną, a nastawienie maksimum defensywne. Boczni obrońcy trochę większa swoboda. Ludzie co robić ?! nie wiem! Jakoś inaczej do nich mówić podczas rozmowy motywacyjnej ?
POMOCY :)

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution