Strona

Porady taktyczne

huntelaar Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.08.2012 20:37    #2
Zacząłem grać Aston Villą i nie mogę dopasować taktyki do piłkarzy mimo że obecnie znajduje się na 3 miejscu w lidze ze stratą 7 goli złapałem 3 remisy z Tot Ever i WBA i przegrałem 1:0 z City w 8 kolejkach.Sukcesem jak narazie jest wyeliminowanie Arsenalu 1:0 z pucharu Carling.Wiem że ta drużyna ma potencjał ale nie bardzo wiem jak ją zbudować,Dość solidna obrona i bent w ataku to ich mocna strona, za to ławka rezerwowa to wychowankowie szkółki których FM potraktował po macoszemu i nie mają za dobrych potencjałów (150+) Wypożyczyłem młodego Digne z Lille z możliwością wykupu za 7.5 m ale nie wiem czy to dobry zakup.Skromny budżet jaki mi zaoferował FM nie odzwierciedla tego jakim dysponuje ta ekipa (25mln na transfery) i wzmocnień szukałem w wypożyczeniach : Sanogo,Digne,Squillaci,Jenas.Zatrudniłem również Boruca który jest u mnie numerem jeden i zanotował 5 czystych kont i stracił 7 goli.Jak macie jakieś ciekawe rozwiązania dajcie znać.Do stycznia zostały mi 2 miesiące i spróbuje się jakoś wzmocnić! Pozdro

repus Młody aktywista

0
20.08.2012 20:59    #3
Grałem tym zespołem 8 sezonów , co prawda w Fife 12 ale znam skład . Bazuj na kontrach , wykorzystuj Barriego Bannana jako rozgrywającego grającego na pozycji SP , na skrzydłach N'zgobia i Albringthon ( podszkol mu szybkość trochę ) powinni zamiatać . Delfusoeno ( czy jak to się pisze :p ) to będzie najlepszy LPK a Agonblahor ( czy jak to się pisze :P ) może grać na skrzydłach i na ataku więc będziesz miał pożytek , w dodatku jest szybki strasznie .
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

huntelaar Partyzant

0
20.08.2012 21:09    #4
A jak z transferami co polecasz zmienić w najbliższym okienku może zaraz zapodam linka do składu razem z taktą..

repus Młody aktywista

0
20.08.2012 22:12    #5
Podreperuj obronę , bo z tego co wiem to sami starsi zawodnicy , szczególnie na bokach nikogo dobrego nie ma , jest jedynie warnock (ale niestety stary ) i Hutton . Romario (Vitoria) - świetny boczny obrońca na przyszłość, coś podobnego do marcelo , a jak nie to odwiedź profil Ricardo Rodrigueza z Zuricha , zobacz jak się miewa mój stary znajomy - Alberto Luna z Sevilli oraz Roberto Canella z Sportingu ( ten szczególnie )

huntelaar Partyzant

0
20.08.2012 22:56    #6
Dzięki! Właśnie skończył się mecz Evertonu z Manchesterem i kurde to co grał przez 60+ minut Maurone zrobiło na mnie ogromne wrażenie i w Fm12 jest świetnym defensorem również szkoda że kosztuje ponad 20mln...

Czeris Partyzant

0
21.08.2012 09:51    #7
Witam, planuje ustawić Wisłę w formacji 1-4-1-2-3. Bramkarz O, BO Wsp. SO stoper , so zabezpieczenie, BO wsp., DP wsparcie lub obrona ( w zależności od przeciwnika), SP wsp. , Wysunięty rozgrywający atak, i tutaj nasuwa się moje pytanie jak ustawić trójkę napastników, tak aby siali postrach w szeregach obronnych przeciwników. Chodzi o to by strzelali dużą ilość bramek. Napastnicy w klubie to Sikorski, Boguski, Quioto, Jeleń, Genkov, Iliev ewentualnie przy kontuzji któregoś z zawodników Karłowicz i Czapa. Filozofia gry, bardzo płynny , kontrola lub ofensywa , podania domyślne , swoboda: ściślejsza dyscyplina , gra przy przeciwniku : intensywny pressing , odbiór : domyślne , krycie : strefowe , dośrodkowania : miękkie , swoboda pozycyjna : trzymaj się pozycji , Linia obr. raczej cofnięta ewentualnie norma , gra szeroko by boczni obrońcy angażowali się w akcje ofensywne , tempo normalne i podania środkiem. Doradźcie ewentualnie co zmienić i jak ustawić napastników.

buczek93 Młody aktywista

0
21.08.2012 10:03    #8
trzymanie sie pozycji i bardzo płynna filozofia gry jednocześnie to tak jak próba zamocowania koła do skrzydła samolotu. W polskiej lidze masz takie drewna, że granie czymś więcej niż"płynny" na początku gry jest katastrofą. Ustaw im normalną płynność, daj żeby trzymali się pozycji (możesz to odpuścić u lisa i k10) i wtedy coś kombinuj.

Czeris Partyzant

0
21.08.2012 10:16    #9
No ok, ale jakie role ustawić zawodnikom z ataku ?

German Partyzant

0
21.08.2012 10:17    #10
Ma ktoś pomysł, jak najlepiej ustawić 4 osobowy blok defensywny aby tracił jak najmniej bramek? :) Blisko 40 straconych bramek na sezon w PL doprowadza mnie do nerwicy, a defensorów mam na prawdę na przyzwoitym europejskim poziomie.

repus Młody aktywista

0
21.08.2012 10:24    #11
Za grę obronną odpowiadają nie tylko obrońcy . Jak masz ustawione zespół ?

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.