Zawodnik znikąd

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.08.2012, 23:49    #1
Przeglądając zawodników pod kątem treningu natrafiłem na nowego zawodnika w moim zespole. Byłoby, oczywiście, wszystko w porządku, gdybym tego zawodnika kupił/wypożyczył lub zleciłbym mojemu asystentowi, aby zajmował się przedłużaniem kontraktów (tak sobie pomyślałem wcześniej, że może był "szarakiem", a mój asystent był taki wspaniałomyślny, iż zakontraktował go), lecz nic takiego nie ma miejsca. W historii zawodnika istnieje tylko jeden klub, w jakim rzekomo grał/był i jest to moje RC Lens w sezonie 13/14. Wchodząc nawet w "centrum transferowe" próżno szukać jakiejkolwiek wzmianki na temat jego przyjścia. Temat zaproponowania przez mojego asystenta kontraktu dla tego pana odpada z dwóch względów. Po pierwsze, wszedłem w zespół rezerw mojego klubu i wszyscy piłkarze "na szaro" mają najwyżej 19 lat, po drugie, raczej na 100% asystent nie może oferować "szarakom" kontraktu. Co najlepsze, ów zawodnik ma 25 lat i jest totalnie słaby (no może na naszą polską ligę by się nadał).

Mieliście kiedyś podobny przypadek? Jedno jest pewne, ta wersja przeszła moje najśmielsze oczekiwania - jak nigdy nie miałem takich "kwiatków", jak się zdarzały, to jeden na cały rok gry, tak teraz crush-dumpy to porządek dzienny, dodając do tego tego typu "wstawki".

EDIT:

Co najlepsze tygodniowo zarabia na poziomie zawodników z pierwszego składu, a nikt go nie chce kupić i nie chce rozwiązać kontraktu. Chyba po znajomości go u mnie ulokowali, za moimi plecami, normalnie jakiś przybłęda.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.08.2012, 00:02

Egomaniac Partyzant

0
20.08.2012 08:41    #2
Zawodnik znikąd w klubie się nie znalazł, więc może to junior, a nie odznaczyłeś przedłużania kontraktów w drużynie młodzieżowej.
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

0
20.08.2012 19:03    #3
Jak ja go w ogóle nie miałem w rezerwach, czy w drużynie młodzieżowej. Poza tym nie wydaje mi się, że junior ma 25 lat. Nie napisałem tego, ale przedłużanie kontraktów przez asystenta mam wyłączone. Tak na marginesie, wiedziałbym, że mam takiego gracza w składzie, a pierwszy raz go widzę i od razu w I drużynie. Dziwna opcja.

EDIT:

Jak pierwszy raz wszedłem na jego profil, żeby zobaczyć, kto to jest, to wartość zawodnika była określona znaczkiem "-", a z tego co wiem, to pojawia się tylko przy graczach jak kończy się piłkarzowi kontrakt, a on ten kontrakt ma do 2015 roku.

Dzięki kolego wyżej za trop, ale przeczytaj to co napisałem w pierwszym poście. Aż takim debilem nie jestem i bym to rozkminił wcześniej.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.08.2012 o godz. 19:07

chris000 Partyzant

0
20.08.2012 19:18    #4
Może był wypożyczony na pare sezonów, ale nie przez Ciebie tylko przez klub zanim zostałeś menedżerem.
Akurat teraz wrócił z wypożyczenie a akurat nie do pierwszego składu, bo zazwyczaj jak jest gracz wypozyczony to sie go daje do rezerw albo juniorów.

Pyskaty Partyzant

0
20.08.2012 20:25    #5
byłoby wtedy napisane, że był wypożyczony ;).

0
20.08.2012 21:29    #6
[quote="chris000"]Może był wypożyczony na pare sezonów, ale nie przez Ciebie tylko przez klub zanim zostałeś menedżerem.
Akurat teraz wrócił z wypożyczenie a akurat nie do pierwszego składu, bo zazwyczaj jak jest gracz wypozyczony to sie go daje do rezerw albo juniorów.[/quote]

Nie mógł zostać wypożyczony, bo wtedy widziałbym go w składzie. Zresztą jest taka zakładka :wypożyczenia", którą przeglądałem wcześniej i takiego zawodnika nie miałem w poprzednich sezonach. Filtry miałem odznaczone, bo widziałem wypożyczonych innych zawodników (w pierwszym sezonie), a jego nie miałem.

Egomaniac Partyzant

0
20.08.2012 22:17    #7
Może ma kontrakt półprofesjonalny, a zawodnika musiałeś po prostu przeoczyć, bo znikąd by się nie wziął. Przeglądałeś dokładnie juniorów w 1. sezonie pracy w Lens? Może tam był, a z wiekiem był coraz starszy i awansował do rezerw. Na awans do 1. składu nie mam wytłumaczenia.
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

repus Młody aktywista

0
20.08.2012 22:20    #8
A nie lepiej po prostu wbić na wikipedię , popatrzyć na historię gracza ?
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Sztaficer Młody aktywista

0
20.08.2012 22:28    #9
Na jakimś dodatku do DB grasz?

0
20.08.2012 22:31    #10
[quote="Egomaniac"]Może ma kontrakt półprofesjonalny, a zawodnika musiałeś po prostu przeoczyć, bo znikąd by się nie wziął. Przeglądałeś dokładnie juniorów w 1. sezonie pracy w Lens? Może tam był, a z wiekiem był coraz starszy i awansował do rezerw. Na awans do 1. składu nie mam wytłumaczenia.[/quote]

Znałem każdego zawodnika, który u mnie grał/był w klubie. Gość ma teraz 25 lat, więc w momencie rozpoczynania gry miałby 23, maksymalnie 22 lata. Jak zawodnik awansuje do rezerw to już w wieku 20 lat, a poza tym dostaję wiadomości na "skrzynkę", jak miałem w przypadku jednego juniora, który wszedł w odpowiedni wiek i "przeszedł" do rezerw, a w przypadku tego gościa nic nie dostałem, na pewno nie przeoczyłem, po prostu nie było go nigdy, a nagle się pokazał. Znałem na 1000% każdego zawodnika z juniorów, rezerw i pierwszego składu.

A co do wpisania w google, to wpisałem tego zawodnika, nazywa się Reda Ziad i go nie ma.

Musi to być bug.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.