Zawodnik znikąd

maksiu106 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.08.2012 07:57    #21
[quote="repus"]To nie wiem skąd może być . U mnie jest taka sytuacja że Ezequiel Munoz i Ricardo Rodriguez na początku gry (!) są odpowiednio Argentyńczykiem i Szwajcarem ! Oni normalnie są hiszpanami ! Ktoś wie skąd taka przemiana ?[/quote]

Rodriguez urodził się w Zurychu (Szwajcaria), a Munoz w Pergamino (Argentyna). Poza tym Ezequiel Munoz nie ma nic wspólnego z Hiszpanią, oprócz języka.

Pyskaty Partyzant

0
21.08.2012 08:09    #22
[quote="maksiu106"][quote="repus"]To nie wiem skąd może być . U mnie jest taka sytuacja że Ezequiel Munoz i Ricardo Rodriguez na początku gry (!) są odpowiednio Argentyńczykiem i Szwajcarem ! Oni normalnie są hiszpanami ! Ktoś wie skąd taka przemiana ?[/quote]

Rodriguez urodził się w Zurychu (Szwajcaria), a Munoz w Pergamino (Argentyna). Poza tym Ezequiel Munoz nie ma nic wspólnego z Hiszpanią, oprócz języka.[/quote]

I tego, że w grze go Hiszpania powołuje, a nie Argentyna, co jest co najmniej dziwne, tym bardziej, że grał w młodzieżowych reprezentacjach Argentyny i Diego go kiedyś powołał, ale nie pojechał na zgrupowanie, ze względu kontuzji kolana.

buczek93 Młody aktywista

0
21.08.2012 09:59    #23
Ale jakie znaczenie ma widziana narodowość gracza w kontekście tego, czy jest szarakiem czy nie ?

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.08.2012 17:31    #24
[quote="buczek93"]A ilu masz graczy w zespole ZDOLNYCH do gry (tzn. zarejestrowanych, obecnych (nie na urlopie) i zdrowych) na każdej pozycji ? Bo jak masz np. tylko jednego GK zdolnego do grania, to czasem gra potrafi stworzyć szaraka. Miałem tak np. prowadząc Castillię w FM2010. Nakupowałem głównym klubem zdolnej młodzieży (wymóg U-25), która jeździła na zgrupowania kadr. Oczywiście Liga gra podczas eliminacji/turniejów młodzieżowych normalnie (no, może poza Euro, MŚ i czymś dużego kalibru). No i był problem z zebraniem 18 kopaczy, więc gra generowała mi czasem szaraczków na jeden, góra 2 mecze (potem reprezentanci wracają, jest kim grać i nie ma problemu). Sprawdź, czy grajek nie zniknie za jakiś czas :)[/quote]

Dobrze napisałeś "szarak", a ten grajek to normalny piłkarz, nie "szarak". Poniżej Twojego posta, osoba napisała, że mogłem mieć włączone przedłużanie kontraktów przez asystenta. Po pierwsze na pewno nie miałem, miałem odznaczone, więc to na 1000% nie to. Po drugie, nie ma takiej możliwości, żeby asystent zaproponował kontrakt "szarakowi", "szarak" jest "szarakiem", tylko gracz może mu zaproponować kontrakt, przedłużenie kontraktów przez asystenta jest dokonywane tylko dla "aktywnych" piłkarzy, jak asystent może zaproponować szarakowi kontrakt, powiedzmy przedłużenie, a to jest słowo klucz, jak "szarak" nie ma kontraktu, to gdzie tu przedłużenie.

Odniosę się jeszcze do cytowanego posta - gracz nie może zniknąć, bo to nie jest szarak. Rozumiecie?

0
21.08.2012 18:04    #25
[quote="bugi42"]Być może właśnie to był szarak, a miałeś zaznaczone, że asystent może przedłużać kontrakty i takim sposobem został "normalnym" zawodnikiem. Dziwi tylko fakt, że pojawił się w pierwszym składzie.[/quote]

A czemu dziwi Cię fakt, że pojawił się w pierwszym składzie? Facet ma 25 lat, nie jest żadnym juniorem. Cały temat wałkowałem ten temat, mówiłem, że to nie chodzi o przedłużenie przez asystenta kontraktu, a ty dalej o tym piszesz.

Zrobię małe podsumowanie:

1) Nie miałem zaznaczonego "przedłużania kontraktów" przez asystenta. Nie jest możliwym, nawet gdybym miał to zaznaczone, że asystent z szaraka zrobił normalnego gracza, bo to może zrobić tylko gracz, czyli człowiek.

2) Nie wrócił z wypożyczenia.

3) Nie przeoczyłem go w składach, kogoś takiego nie miałem.

Dwa ostatnie punkty w ogóle odpadają, pierwszy zresztą też, ze względu na to, że zawodnika nie ma w bazie danych gry. Pierwszy podpunkt odpada ze względu na to, że "... że asystent z szaraka zrobił normalnego gracza, bo to może zrobić tylko gracz, czyli człowiek."

Egomaniac Partyzant

0
21.08.2012 18:50    #26
A byłeś na urlopie w trakcie gry?
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

szkopek Partyzant

0
21.08.2012 19:12    #27
Widać, że był. 222 w skrzynce. Asystenci na twoim urlopie lubią kupować szrot. Ale skoro on ma kontrakt od 2010. Ciekawe. Wygląda na szaraka ale to niemożliwe by asystent zaoferował mu kontrakt. Nie wiem. Jakiś bug i tyle.

0
21.08.2012 19:29    #28
[quote="szkopek"]Widać, że był. 222 w skrzynce. Asystenci na twoim urlopie lubią kupować szrot. Ale skoro on ma kontrakt od 2010. Ciekawe. Wygląda na szaraka ale to niemożliwe by asystent zaoferował mu kontrakt. Nie wiem. Jakiś bug i tyle.[/quote]

Nie byłem na żadnym urlopie, 222 wiadomości w skrzynce to nic innego, jak zawodnik został usunięty z listy życzeń i że danemu piłkarzowi obecny klub zaoferował nowy kontrakt bądź raporty scoutów. Nie chodzę na urlop. Dla mnie to BUG i tyle. Ciekawe, czy komuś ze światowej sceny się tak zdarzyło. Jak to wygląda na szaraka? Przecież żadnym szarakiem nie jest. Jeśli w osiągnięciach ma wpisane maj 2010 jako dzień w którym rzekomo przybył do klubu i w biografii jest napisane "reprezentował barwy jednego klubu RC Lens", to dlaczego w historii ma wpisany tylko jeden sezon 13/14, przecież gdyby nawet był w klubie, a powiedzmy bym go przeoczył, to i tak miałby wpisane inne sezony. BUG.

Wyglądało to dokładnie tak - nacisnąłem kontynuuj, czekam chwilę, gra sobie "biegnie" dalej, wchodzę w skład, a tam zawodnik, który nigdy u mnie nie był, znajduje się w składzie, znałem wszystkich zawodników, więc zdziwiło mnie to, wchodzę w historię transferów - brak tego gościa - patrzę na inne kwestie, wszystko dobrze. Byłem ciekawy, czy ktoś tak miał. Nie silcie się już na podawaniu powodów, bo to jest bez sensu, to jest WIELBŁĄD. Poza tym w ogóle ten sejw chyba jest zabugowany, co pokazałem w pewnym momencie w galerii, bo miałem finał ligi europejskiej rozgrywać na Amsterdam Arenie, a grałem na swoim stadionie. Teraz np. grałem sparing na wyjeździe z Monaco, ich stadion to St.Louis II, wchodzę w terminarz, a tam miejsce rozegrania meczu "N", czyli neutralny, wchodzę w szczegóły spotkania, a tam stadion Monaco, więc powinno być u nich "D", u mnie "W". Coś jest nie tak.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.08.2012 o godz. 19:41

0
21.08.2012 19:50    #29
Problem rozwiązany, zawodnik poszedł za darmo do Modeny.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.08.2012 o godz. 19:51

saharicus Partyzant

0
27.11.2012 14:50    #30
Witam
Mam problem z zawodnikiem. Gram Karpatami Lwów i z wolnego transferu zatrudniłem newgena. Jak chcę przeczytaj jego biografię to nie mogę nawet w nią wejść, bo napis/przycisk/link "biografia" jest nieaktywny. A więc biografi niema. Czy to może mieć coś wspólnego z tym, że zawodnik ma dopiero 16 lat i niczego jeszcze nie osiągnął i czy biografia po sezonie się pojawi?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution