Od czego zależy potencjał juniorów w danym kraju

Croocers Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.09.2012, 12:39    Pytanie
Pytanie(nr1):
jak w temacie, od czego zależy że w danym kraju kształtują się lepsi juniorzy, a w innym słabsi? Np u mnie w rozgrywce najlepsi juniorzy pochodzą szczegolnie z Francji, Brazyli i Argentyny. Czy da się jakoś pokierować grą żeby w Polsce wykreować jakiegoś dobrego juniora? Obecnie gram w Serie A, prowadze Udinese, moja narodowość Managera to Polak., chciałbym mieć w zespole jakąś perełke z Polski:)

Pytanie(nr2):
Czy lepiej wypożyczyć zawodnika w którym widzę potencjał ale jest jeszcze zbyt słaby żeby grać w pierwszym zespole, do lepszego zespołu na zmiennika (podam na własnym przykładzie) dostałem oferty od Arsenalu i Chelsea, czy do słabszego jako wartościowego zaw. pierwszego zespołu oferta od Levante ?

Pytania zadajemy w Suflerze
szemek

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 09.09.2012, 19:31

Kopaczyna3 Partyzant

0
09.09.2012 12:45    #1
Odp na 1): Według mnie nie da się tego zmienić, ponieważ to zależy od tego czy kraj jest rozwinięty lub rozwijający sie ;/ tak mi sie wydaje.

Odp na 2): Lepiej wypożyczyć do słabszego klubu aby tam był znaczącą postacią i grał w pierwszym składzie, ponieważ nie ma chyba lepszego sposobu na rozwój jak gra, a na ławce to może równie dobrze posiedzieć i u Ciebie w zespole :D ale to tylko moje zdanie :D

Croocers Partyzant

0
09.09.2012 12:51    #2
2. Tzn u mnie nie dostałby szansy praktycznie żadnej :P a w lepszym zespole nawet na zmiennika zagrałby kilkanaście meczy :P

Tobi18 Młody aktywista

0
09.09.2012 13:03    #3
Najważniejsze jest żeby grał, więc wypożycz go do słabszego zespołu gdzie będzie kluczowym zawodnikiem.
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

Croocers Partyzant

0
09.09.2012 16:14    #4
dzięki up, a czy jest ktos jeszcze w stanie podpowiedzieć na 1 pytanie?

repus Młody aktywista

0
09.09.2012 18:20    #5
Każdy kraj ma przypisany potencjał Newgenów , np. Brazylia ma coś około 185/200 a Polska ledwie ok. 80-70/200 ( nie znam dokładnych liczb ) i chyba to się nie zmienia albo po dłuższym czasie ( 20 sezonów ? ) więc d*** zbita ;/ Z polaków nic nie będzie .

Użytkownik uznał post za pomocny

Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

flowproba Partyzant

0
09.09.2012 19:27    #6
Co do pytania nr2.. Odpowiedź na nie może być trochę problematyczne bo należy pamiętać, że lepsze kluby gwarantują zawodnikom wyższą jakość obiektów treningowych, trenerów itp. Mniej gry ale więcej treningów na lepszych obiektach może się okazać lepsze niż odwrotna sytuacja w słabszym klubie. Dlatego też by wypożyczaniu zawodników do słabszych klubów trzeba zwrócić uwagę na ich poziom bazy treningowej.

Croocers Partyzant

0
09.09.2012 19:29    #7
Szkoda trochę, myślałem że może jakieś osiągnięcia reprezentacji chociaż coś by mogły podziałać:<

buczek93 Młody aktywista

0
09.09.2012 21:26    #8
Reprezentacja i jej osiągnięcia raczej nie wpływają na poziom juniorów z danego kraju i ich potencjał. Wprawdzie prowadząc Meksyk, po zwycięskim Mundialu w Katarze sypnęło mi paroma gościami z PA>160, ale myślę, że to głównie dlatego, iż dodałem grywalną ligę Meksyku. Wcześniej większość zespołów stanowiły szaraczki, więc siłą rzeczy ilość newgenów była mała. A wśród małej liczby wygenerowanych graczy ciężej trafić na kogoś naprawdę utalentowanego, prawda ?
A co do juniorków we własnym zespole - myślę że tutaj wpływa siatka wyszukiwania juniorów, obiekty młodzieżowe, reputacja klubu, trenerzy juniorscy. Co w jakim stopniu - nie wiem, prawdopodobne jest, że im lepsi trenerzy i większa siatka, tym łatwiej wyłowić naprawdę zdolnego leszcza. Nie jest to oczywiście reguła - trafiałem już nie raz i nie dwa na gości z PA>180 w takich "potęgach" jak Izrael, Nigeria, Ghana, Czechy (oczywiście same niegrywalne ligi, żeby nie było). Bardziej kwestia przyfarcenia - jeśli będziesz grać wystarczająco długo, ktoś się trafi.
A co do wypożyczania - jakoś bardziej ufam swoim programom treningowym, do tego zawsze możesz wybrać do pomocy jakiegoś ułożonego poza boiskiem mentora (komputer na atrybuty ukryte zupełnie nie patrzy :D), sam decydujesz o indywidualnym treningu - w przypadku fizycznych atrybutów możesz mieć na przestrzeni roku prawdziwego kopa, jeśli tylko masz speców od przygotowania fizycznego.
PS. Raczcie wybaczyć rozwlekły styl pisania - od jakiegoś czasu przyzwyczaiłem się już do tego, że nie potrafię się zamknąć w 2-3 zdaniach bez przygotowania ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.09.2012 o godz. 21:27

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution