Save and load - zapraszam do dyskusji

kaka222 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.09.2012 23:31    #21
Sama dyskusja jest moim zdaniem nie potrzebna. Chyba każdy przyzna, że nie jest to dobry sposób na odnoszenie sukcesów. Prawdopodobnie jednak każdemu zdarzyło się jednak wyłączyć grę w środku meczu z powodu zdenerwowania. czegoś takiego nie nazwałbym grą S&L. Gra ta metoda polega na celowym zapisywaniu gry tuż przed meczem i w razie porażki odczytaniem jej. Na pewno gra tym sposobem zabija dramaturgie, bo jak przegram to się odczytam i takie coś jest bez sensu. Mnie czasem pod wpływem zdenerwowania zdarzy się wyłączyć grę, ale dobrze wiem, że nawet jak odniosę wtedy zwycięstwo będę czuł niedosyt. Nie jest to dobre rozwiązanie, ale moim zdaniem nie niszczy jakoś bardzo rozgrywki. Zwłaszcza, że zdarza, mi się to sporadycznie i zazwyczaj godzę się z nieuczciwą porażką.

buczek93 Młody aktywista

0
13.09.2012 13:30    #22
A jeśli zapisuję grę przed każdym spotkaniem, bo często wiesza mi się gra przy przejściu na widok meczowy w 3D, to też wg was czituję ? Każdy gra tak jak lubi, mnie irytuje tylko to, że "przypadkiem" w Football Managerze dzieje się zbyt dużo rzeczy. Ale słyszałem że kilka lat temu w grze można było robić jeszcze większe przekręty, więc trzymam kciuki za twórców by utrzymali prawidłowy kierunek zmian ;)

kaka222 Partyzant

0
13.09.2012 14:02    #23
Buczek nie chodzi mi o to, że zapisywanie po każdym meczu jest złe. Ja też tak robię, bo nigdy nie wiem co odwali mój komputer :P. Chodzi mi o nastawienie, że zapisze sobie, a jak przegram to wczytam i tak w kółko. To jest bez sensu. Bo nic nie musisz robić w końcu wygrasz. Nie za pierwszym to za trzecim lub dziesiątym razem. I na tym moim zdaniem polega S&L, czyli przed meczem zakładam, że jak nie pójdzie to wczytam i gitara. Każdemu pewnie czasem zdarzyło się pod wpływem negatywnych emocji wyłączyć mecz, ale nie oznacza to dla mnie, że taka osoba stosuje S&L.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.09.2012 o godz. 14:03

Peps Partyzant

0
13.09.2012 14:27    #24
[quote="tts0"]Od pewnego momentu ta dyskusja jest kompletnie bez sensu! Tu nie chodzi o to, że "mecz do jednej bramki", ogromna plaga kontuzji, 10 poprzeczek/słupków w jednym meczu, strzał życia etc. się nie zdarzają nigdy. Chodzi o to, że w FMie zdarzają się zdecydowanie za często! Wielokrotnie zdarzyło mi się mieć po 40 strzałów w meczu, 10-15 słupków/poprzeczek i wymęczone zwycięstwo, remis a nawet porażkę i to kilka razy z rzędu! Chyba oczywistym jest, że to się może zdarzyć raz na jakiś czas, ale coś jest chyba nie tak jeśli dzieje się tak 5 mecz z rzędu![/quote]

A kiedy Ty:
- strzelasz 4 bramki w 8min
- przeciwnik ma po 40 strzałów w meczu, 10-15 słupków/poprzeczek a jednak wygrywasz 1:0
- przeciwnik ma plagę kontuzji

to też wyłączasz grę bo twierdzisz, że FM sam siebie oszukuje? :)

armbi Partyzant

0
13.09.2012 15:19    #25
Pytam co to znaczy "raz na jakis czas może sie zdarzyć Save and Load"??? Co to znaczy MOŻE??? A jak sie zdraza cały czas to ktos jest gorszy??? Dajcie spokój, każdy gra jak chce. A jak młócisz swoja pannę raz w tygodniu to jest źle, a jak 5 razy dziennie to jesteś bohater? Kto wam daje prawo decydować jaka gra w FMa jest najlepsza. Grajcie po swojemu i innym pozwólcie grac tak jak chcą!

AleCzemuNie Partyzant

0
13.09.2012 15:44    #26
Dokładnie, ze swojej strony dodam, że zdarzało mi się to kilka razy, ale wtedy kariera szła do kosza bo nie odczuwałem już satysfakcji, więc teraz trzymam się od tego z daleka.

Stalker.1255 Partyzant

0
13.09.2012 15:52    #27
Cóż gdy zaczynałem swoje przygody z FM to była to świetna sprawa i wygrywanie wszystkiego...Po 2 sezonach znudziło mnie to i używam tego tylko w skrajnych przypadkach. np. Kiedyś miałem taką sytuacje, że mój rezerwowy bramkarz doznał kontuzji, a pierwszy zakończył karierę. 3 bramkarz to była taka imitacja bramkarza więc szkoda było go wystawić na mecz przeciwko WKS. Drugi przypadek gdy w Lidze Mistrzów grając przeciętną drużyną zremisowałem z silną drużyną i miałem crash. Ale wole zająć środek tabeli w normalny sposób niż przez S&L.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.09.2012 o godz. 15:53

Robsson93 Partyzant

0
14.09.2012 13:47    #28
Szczerze? Mi to wisi kto w jaki sposób gra. Czasem mam wrażenie właśnie że jak inni się chwalą swoimi osiągnięciami to właśnie kilka razy użyli S&L. Ale co trzeba im mówić że nie potrafią grać skoro tak czasem robią? Sam zapisuje często przed meczem, bo mam słabego kompa. Nie tak dawno grając Leverkusen wygrałem LE, byłem 3 miechy do przodu gram sobie jakiś mecz i raptem crash, a gra nie była wcześnie zapisana więc save był sporo do tyłu. Nie widzie nic w tym złego.

Javier Partyzant

0
14.09.2012 19:48    #29
Ja przyjmuje zasade jak w tenisie (bodajze). 2 S&L na sezon, ale TYLKO i WYLACZNIE w sytuacji gdy jestem robiony w konia. Czyt. 40strzalow celnych, 20sytuacji 100% - o bramek. Przeciwnik 1 strzal z dystansu - wynik koncowy 0-1. Nie stosuje natomiast S&L gdy sytuacja wyglada bardziej realistycznie. I jest to MAX 2x w sezonie, choc rzadko jzu kiedy nawet te dwa razy wykorzystuje.

Marimba84 Partyzant

0
14.09.2012 19:54    #30
ja wogóle nie używam. Wole zostać zwolnionym z klubu i znaleźć inny, niż robić S&L

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.