Fakt, po kilku meczach w FM'a jestem zawiedziony tylko i wyłącznie silnikiem meczowym. Nie wiem kto i po co, grzebie tam po coś, skoro w 11 i 12 było na prawdę ekstra i na nic nie narzekałem. Co oni jeszcze chcieli polepszyć? Nie wiem. Obrona totalnie nie reaguje na poczynania, gram Rangersami, obrona deflautowa daje się zamykać praktycznie w każdym meczu z każdym przeciwnikiem z 3.ligi, jest mega bierna, nie umie bądź nie chce zabierać piłki przeciwnikowi, dlaczego tak się dzieje, nie wiem. Często widzę, też ślizgających się piłkarzy (cały czas gram na 2D, 3D-to porażka od samego początku i będzie dobra może za 5-10 lat) jakby grali na lodowisku, przesuwają się o kilka metrów w trakcie sprintu czy normalnego biegu o kilka metrów, wygląda to bardzo nienaturalnie. W ofensywie jest dobrze, tutaj nie mam zastrzeżeń. Mam nadzieję, że Panowie z SI zdają sobie sprawę z problemów, i większość widzi to samo co ja, bo na razie na prawdę nie da się grać, pisać manifestów karier, odkrywać talentów, rozkoszować się piękną grą, cieszyć się po prostu grą w zimne wieczory. Jeszcze jest parę mankamentów takich jak przesuwanie strzałek w ekranie taktyki (teraz trzeba ręcznie przesuwać w zadaniach dla piłkarza w którą strone ma biec piłkarz) czy też brzydki ekran widoku ogólnego gdzie kończymy mecz. Wszystko jest jakoś ścisnięte na siłe, nie widać herbów i koszulek drużyn, a strzelcy bramek są zaznaczeni drobnym maczkiem. Namieszali z interfejsem już w 12, nie wiem po co dalej to zmieniają, skoro w 11 było na prawdę idealnie, pięknie i czytelnie! Liczę na jak najszybszą łatkę, a wówczas ta gra część może wpisać się w kanony całej serii.
Najnowsze posty