Weekend z patchem 13.1.3 i.....wrażenia nadal negatywne. Znaczna poprawa - przeciwnik nie wchodzi już w obronę jak w masło...ale jak w ser topiony. Daleko tamu do jakiegokolwiek szeroko pojętego realizmu.... Podania do bramkarza, który nieatakowany wybija piłkę na 20-30 metr...gdzie akurat czeka napastnik przeciwnika ( w wariancie pesymistycznym próbuje bronić to podanie...a efekt ten sam). Ogólnie gra bramkarza jest dla mnie jedną wielką zagadką, chociaż właściwie nigdy nie wiadomo co każdy z piłkarzy postanowi nagle wyczynić....Dobrze wyszkolony technicznie zawodnik nagminnie przyjmuje piłkę na kilka metrów, bardzo podoba mi się gdy przeciwnik wyprowadza kontrę prawie całą drużyną - jak on szybko potrafi się zorganizować ?! Mówię tutaj o ogonie Serie A. Natomiast w przypadku mojej drużyny odnoszę wrażenie, że czegokolwiek bym nie zaznaczył, nie ma to jakiegoś szczególnego wpływu na grę....a co za tym idzie brak przyjemności z gry. Wyniki 3:3, 4:2, 5:2 itp. występują...po prostu nieco rzadziej, ale nadal zbyt często. Nie potrafię ocenić gry poszczególnych piłkarzy, bo z meczu na mecz ich forma potrafi być diametralnie różna....i nie mam tu na myśli meczów z czołówką....tylko z zespołami z końcówki tabeli. A już najbardziej zagadkowa jest dla mnie gra napastnika - jeżeli strzela, to seryjnie, a najczęściej noty w okolicach 5.8 - 6.5.
Wydaje mi się, że dalsza gra nie ma najmniejszego sensu, postanowiłem doczłapać do końca sezonu, pobawić się na rynku transferowym i czekać na kolejnego patcha w nadziei, że w końcu FM 13 stanie się grywalny. W ogóle żenujący jest dla mnie fakt, że ktoś z SI postanowił wystawić tego bubla do sprzedaży, to jest kpina z kupujących, dodatkowo te zdawkowe patche.
Najnowsze posty