Nagły długi kryzys formy w trzecim sezonie

robertvu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.12.2012, 05:41    Pytanie
Witam wszystkich.

To mój pierwszy temat, więc prosze o wyrozumiałość, choć stronę slędzę już od dawna :).

Więc do rzeczy. Gram Dynamo Moskwa w fm 2011. Pierwsza runda poszła mi nieźle, choć mocarstwowe plany pokrzyżowała mi nieco kontuzja wtedy niemal jedynego napastnika Kevina Kurianyiego.

Drugi sezon był już ekstra. O włos przegrana walka o tytuł, awans do LM. Z nadzieją zaczynałem sezon trzeci.

Tymczasem od samego początku wszystko zaczęło iść jak po gruzie. Rozegrałem wiele sparingów, z całkiem silnymi rywalami (łatwe zwycięstwa m.in z Galatasaray czy PSV), więc byłem dobrej myśli. Tymczasem kiedy tylko liga się zaczęło to forma zniknęła. Zespoły z czuba tabeli rozjeżdzały mnie jak chciały. Zespoły z dołu ogrywam, ale zwykle to męczarnie, gdzie po wielkich mękach wcisnę 1 gola. Staram się analizować przeciwników, szukać słabych stron, stosować rady z poradników z cmrev, ale nic nie pomaga. Dochodzi do takich kuriozów że np w meczu z Anżi dwa gole po rogach głową strzela mi Pavel Sitko który ma metr pięćdziesiąt w kapeluszu i gre głową 6, a kryty jest przez mojego najlepszego i najwyższego obrońce.
Ogólnie cała moja linia ofensywna odnotowała jakiś kolosalny spadek formy. Mój lewoskrzydłowy w sezonie 1 bodaj 3 gole 7 asyst w 2. miał średnią ocen 7,70 bodaj 12 asyst i 7 goli. W tym sezonie po 13 meczach 0 goli 0 asyst z prawoskrzydłowymi podobnie. A już napastnicy to kompletne nieporozumienie. Kurianyi w 13 meczach 1 gol 0 asyst. Zmiennicy nie lepiej. Organizowałem im sparingi na przełamanie. W sparingach strzelają, w lidze dalej posucha. De facto cały atak wisi na OPŚ który strzelił całe 5 goli. Myślałem że może komp rozszyforwał moją taktykę więc pozmieniałem ją troche (zamiast pod bezpoś i gra szeroko i szybko, podania krótkie, gra wolno i wąsko). Męczarnie nadal trwają.
Zawodnicy mają role odpowiednie do predyspozycji przypisanych. Rozmowy z piłkarzami nie przynoszą efektu. Niby mówią, że się postarają, ale nic z tego nie wynika. Wachlowanie składem w ataku niewiele daje, bo pominąwszy w/w OPŚ cała reszta gra nedznie z bardzo rzadkimi przebłyskami. O tyle dobrze, że defensywa jako tako gra, ale na samych remisach to do pucharów nie dojadę :/

Covall Partyzant

0
06.12.2012 11:20    #1
Też miałem ten problem grając Wisłą Kraków. W przypadkach gdy długo nie szło, prowadziłem rozmowy z kluczowymi zawodnikami o spadku formy, udzielałem ostrzeżeń, a potem wystawiałem na 2-3 mecze najbardziej rezerwowy skład. W moim przypadku to zawsze skutkowało :P

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.12.2012 o godz. 11:20

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.12.2012 13:26    #2
@Covall,
O to właśnie chodzi :)
nie wystawia się ciągle "najlepszego składu", tylko graczy którzy są w formie. A najlepszych trzeba cały czas motywować no ale jak ktoś tylko taktykę pozmienia a zapomni o reszcie elementów tej układanki to potem są żale na forum
:)

robertvu Partyzant

0
06.12.2012 14:02    #3
Żeby to takie proste było.
Napastników mam trzech (4. na wypożyczeniu). Wszyscy już dostawali szanse od pierwszej minuty. Żaden bodaj nie przekroczył noty 6,5 na mecz, bramki strzelają od święta.
Prawoskrzydłowi 3 - dwaj podstawowi całkowicie bez formy trzeci to młodzik, dostawał szansę ale nic wielkiego nie pokazał
Lewoskrzydłowi 3 - o podstawowym już pisałem. Nr 2 gra obecnie na opś i to te jedyny który jest w jako takiej formie. Nr 3 to sabotażysta. Przez rok czasu nigdy nie zaliczył nawet jednego przyzwoitego meczu, właśnie odchodzi z klubu.
OPŚ/PŚ - (2 piłkarzy w mojej taktyce) - wspomniany wyżej opś, 1 wypożyczony grajek z hoffenheim 2 udane mecze w sezonie poza tym regularnie noty po 6,0 1 emeryt w wieku 35 lat gra od czasu do czasu, ale błyski formy ma coraz rzadsze. plus dwóch przeciętniaków ostatnio grają dość regularnie i nawet czasem jakiegoś gola wbiją. Ogólne środek pomocy jeszcze jako tako funkcjonuje. Największa nędza to skrzydła i atak.
Kogo mam niby wstawić? Mógłbym sprobować wstawić juniorów, albo graczy rezerw, ale ich umiejętności predystynują ich bardziej do gry w drugiej lidze, maksymalnie walki o utrzymanie w przypadku wybitnych jednostek

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.12.2012 15:35    #4
Teraz wprowadź młodych a przy następnym okienku poszukaj kogoś bardzo mocnego z wolnego transferu :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.