To zależy jakim klubem, i jaki jest skład. Warto zatrudniać zawodników po 16-17 lat w trakcie sezonu, bo częstym problemem jest skarżenie się piłkarzy na brak gry w pierwszym zespole. I szkolisz takich małolatów, wysyłasz ich na wypożyczenia do klubów partnerskich, po czym zarabiasz na nich pieniądze lub trzymasz w pierwszym składzie. Warto też zadbać o dobrych trenerów (ja naogół sprowadzam zagranicznych), i każdemu przydzielam inne zadania. No i niestety ja po 4 sezonach w Jagielloni miałem raptem 2 czy 3 piłkarzy z Polski w składzie, a reszta to większość piłkarzy z Afryki. Milik kupiony za 9.5mlm zł (!) do Śląska, gdzie grzeje ławę, Kupisza mi odkupił Rosenborg (zarząd sam podjął decyzję), Teodorczyk co chwila kontuzjowany (ale jak gra, to bardzo dobrze), dlatego ciężko mi ukleić skład z Polaków, tym bardziej że kluby wyceniają ich drożej niż zagraniczniaków. Przykładowo Mateusza Możdżenia kupiłem za... 4.5mln zł w wieku 22 lat, kiedy za taką kwotę mogłem kupić 2 lub 3 piłkarzy z Algieri, o podobnych umiejętnościach, albo i lepszych. Pamiętaj o zatrudnieniu dobrego zespołu scoutów, i wysyłaniu ich w miejsca gdzie rodzi się wiele talentów, a za którymś sezonem napewno osiągniesz sukces. Ja w Jagielloni obecnie stan konta około 70mln zł, 2x byłem w grupie Ligi Mistrzów (raz wyszedłem z drugiego miejsca, i odpadłem w barażach z Dortmundem, a raz odpadłem z 3 miejsca i grając w Pucharze UEFA odpadłem przegrywając w dwumeczu z Liverpoolem), raz wyszedłem z grupy Pucharu UEFA z pierwszego miejsca i odpadłem w następnej rundzie grając z Tottenhamem, pozatym 2x zdobyłem Puchar Polski, raz zająłem drugie miejsce, zdobyłem raz Mistrza Polski, a tak to naogół podium, tzn 2x drugie miejsce, i raz trzecie. Trochę denerwuje mnie fakt, że na grupach europejskich kończy się moja gra, no ale cóż, może w następnym sezonie będzie lepiej
Najnowsze posty