Zwolnienie/Emerytura

Stalker.1255 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.12.2012, 12:46    Pytanie
Nie chce zakładać stu tematów, a mam 2 pytania. Przekopałem trochę tematów i było na temat 2012 w dół nic o 2013. A więc tak

1: W FM 12 czy innym nie było problemu żeby zawodnik zgodził się na pozostanie na jeszcze jeden rok w klubie. A w tym FM może grać cały sezon może nie grać, a i tak ostateczna decyzja jest to, że przejdzie na emeryturę. W ten sposób straciłem 3 ważnych zawodników. I poprosiłem o rozważenie decyzji o emeryturze to się nie zgodzili (34l, 36l i 38l). Ale czy jest jakiś magiczny sposób na ich pozostanie?

2. Mam zawodnika, który miał być gwiazdą. W swoim poprzednim klubie strzelał na zawołanie, a u mnie się kompletnie nie sprawdził. Problem w tym, że nikogo nie stać na jego kontakt, a zwolnienie go wyniosłoby mnie 1,2MLN euro. Więc trochę by zabolało. Krytykuje, mówię, że mi nie jest potrzebny nie gra wcale, ale mu pasuje nie grać i czerpać hajs. Więc co da się jeszcze zrobić by chciał odjeść? Ma 33l.

sxz69 Młody aktywista

0
29.12.2012 13:12    #1
1. To jest głownie czynnik losowy, że wiekowy zawodnik zachce przejść na emeryturę. Jak jest po 30stce często trapiony kontuzjami to tylko przyśpiesza to jego decyzję. A to czy gra dużo czy mało, może mieć znaczenie, ale nie musi. Lepiej mimo wszystko inwestować przyszłościowo w młodzież.
2. Sam fakt podpisania wysokiego i długiego kontraktu z zawodnikiem co ma 33 lata było błędem. Takim zawodnikom powinno się dawać jak najniższą możliwą pensję oraz jednoroczne kontakty z ewentualną zmienną przedłużenia o rok w zależności od ilości występów danego zawodnika. A jak taki "dziadek" myśli, że wciąż jest gwiazdą i żąda dużego wynagrodzenia to od razu powinieneś z niego zrezygnować.

stefan1984 Młody aktywista

0
29.12.2012 13:23    #2
1. Gdybyś został ulubieńcem tych wiekowych zawodników, łatwiej było by Ci przekonać ich do pozostania na następny sezon, można by też jednemu powierzyć opaskę kapitana (jeśli akurat nim nie był). Ad. 2 - nie da się go sprzedać? Choćby za zero monet? =)

Stalker.1255 Partyzant

0
29.12.2012 14:28    #3
[quote="sxz69"]1. To jest głownie czynnik losowy, że wiekowy zawodnik zachce przejść na emeryturę. Jak jest po 30stce często trapiony kontuzjami to tylko przyśpiesza to jego decyzję. A to czy gra dużo czy mało, może mieć znaczenie, ale nie musi. Lepiej mimo wszystko inwestować przyszłościowo w młodzież.
2. Sam fakt podpisania wysokiego i długiego kontraktu z zawodnikiem co ma 33 lata było błędem. Takim zawodnikom powinno się dawać jak najniższą możliwą pensję oraz jednoroczne kontakty z ewentualną zmienną przedłużenia o rok w zależności od ilości występów danego zawodnika. A jak taki "dziadek" myśli, że wciąż jest gwiazdą i żąda dużego wynagrodzenia to od razu powinieneś z niego zrezygnować.[/quote]

1. To trochę lipa myślałem, że występy bardziej ich zachęcą pozostania w mojej drużynie. Zważywszy, że na kontuzje nie narzekali. Byli dostępni przez prawie cały sezon. A jeszcze grałem w Lidze Mistrzów.
2. Cóż zawsze podpisywałem długoletnie transfery żeby później nie mieć problemów z zatrzymaniem zawodnikiem i w końcu dostałem za swoje. Udało mi się sprowadzić 34 letniego Zigicia i przez dwa sezony zrobił więcej niż cała moja drużyna razem. A też ma 5 letni kontrakt i dość spore wynagrodzenie. A tu trafiłem jak kulą w płot.

[quote="stefan1984"] Ad. 2 - nie da się go sprzedać? Choćby za zero monet? =)[/quote]

Brak zainteresowania, ale nie ma co się dziwić przez cały sezon strzelił 3 bramki. Jak na napastnika to niezbyt imponujący wynik, a z klubu z którego go ściągnąłem strzelił koło 30. Nawet zmiana taktyki nic nie daje.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.