Napoli, formacja
4-2-3-1/ 3-4-1-2, czerwiec 2012.
W pierwszym sezonie wygrałem Serie A, Puchar Włoch, w Lidze Europejskiej skończyłem na 1/16.
Bramkarze:
Morgan De Sanctis - Podstawowy. Jeden z najlepszych w drużynie, jak nie najlepszy, w tym udanym dla mnie sezonie. Świetny bramkarz, bardzo pewny, do 11. kolejki wybierany sporo razy. Ogólnie 41 meczy, 32 stracone gole, 18 razy czyste konto.
Antonio Rosati - Grywał głównie w Lidze Europejskiej, zastąpił też godnie Morgana gdy ten miał kontuzję. Bardzo solidny zmiennik, jestem z niego mega zadowolony. 12 meczy, 4 stracone, 9 razy czyste konto.
Obrońcy:
Paolo Cannavaro - Lider i kapitan zespołu. Ostoja nie do przejścia. 50 meczy, 4 gole, 4 asysty.
Hugo Campagnaro - Przeplatał dobre mecze bardzo słabymi. Niestety, pierwszy do odlotu. 23 mecze i 3 gole.
Erik Pieters - Z przodu tyłka nie urywa, ale w obronie bardzo okej. Próbowałem go też na środku i dawał radę. Dobry obrońca. 36 meczy i 1 asysta.
Alessandro Gamberini - Na zmianę z Birtosem tworzył parę stoperów. Dobry gracz, nigdy nie zszedł poniżej dobrego poziomu. 37 meczy, 2 gole i 1 asysta.
Miguel Birtos - Miał kontuzję 3 miechy. Ogólnie to chyba on jest nr 2. w hierarchii stoperów, ale zdarzały mu się słabsze chwile. 32 mecze i 3 gole.
Gokhan Gonul - 12mln i po kilku kolejkach 3 miechy przerwy. Niestety po powrocie nie zabłysnął, a tygodniówka spora... 18 meczy i 1 asysta.
Andrea Dossena - Miałem z nim małą kosę, łapał głupie czerwone kartki i prawie odszedł. W końcu został i dobrze zastąpił w końcówce sezonu Pietersa, który dostał załamania formy. 30 meczy i 9 asyst.
Christian Maggio - Dobry i w obronie i ataku, szkoda tylko kilkunastotygodniowej kontuzji. Gonul nie miał z nim szans, trzymał równą formę. 34 mecze i 4 asysty.
Giandomenico Mesto - Właściwie on i dwójka wyżej grywali i na PO i PP. Mesto był łataczem, dostawał szanse w LE. 14 meczy i 1 asysta.
Pomocnicy:
Marco Donadel - Ten sam typ co Mesto, głownie zmieniał zmęczonych graczy w LE. Bez fajerwerków. 13 meczy i 1 asysta.
Gokhan Inler - Dobry sezon. Dobrze w odbiorze, zdobył też kilka pięknych goli z dystansu. Jestem zadowolony. 42 mecze, 4 gole, 5 asyst.
Valon Behrami - Naturalny zmiennik Inlera. Bardzo solidny i waleczny, świetny odbiór. Grywał też na PP. Lubię go! 29 meczy, 1 gol, 5 asyst.
Blerim Dzemaili - O dziwo był ważnym elementem. Z początku całkowicie przyćmił Hamsika. Ogólnie jednak chyba zabrakło jeszcze jednego dobrego rozgrywającego, Blerim to dobry gracz i nic więcej. 42 mecze, 1 gol, 3 asysty.
Marek Hamsik - Z początku - cień! Słabo słabo. W drugiej części się przebudził i zaliczył kilka spektakularnych występów. 43 mecze, 8 goli, 13 asyst.
Ofensywni pomocnicy:
Douglas Costa - Jeden z najlepszych z całej drużyny. Wspaniałe gole z wolnych i piękny drybling. Dobrze że zdecydowałem się na niego, a nie Williana. 46 meczy, 14 goli, 19 asyst.
Nacer Chadli - Świetny transfer za 5mln. Kilka ładnych goli z dystansu, fajny drybling. Typowy skrzydłowy na zejście do środka. Jestem z niego zadowolony, szkoda że w końcówce trochę przygasł. 37 meczy, 8 goli, 9 asyst.
Goran Pandev - Grał na lewym skrzydle z zejściem do środka i czasem jako napastnik w 3-4-1-2. Świetny, naprawdę genialny sezon, w drugiej części sezonu to on ciągnął cały ten wózek. Znakomity gracz. 48 meczy, 16 goli, 22 asysty.
Napastnicy:
Sergio Pellissier - Strzał w 10. Gość zaczął ładować jak z armaty, po prostu fenomen. Druga część sezonu już nie tak efektowna, ale też bardzo dobra. Robił robotę na ataku, po tym jak pierwszą część sezonu Cavani zupełnie przespał. 44 mecze, 32 gole i 4 asysty.
Edinson Cavani - Przedziwny gość. Pierwsza część słabiutka, nawet bardzo. Potem się obudził i zaczął coś strzelać. Najlepsze było to, że jak wychodził w podstawie to zawsze gral słabo, a wchodząc z ławki w drugiej połowie potrafił przyładować ze 3 bramki. Na koniec jego staty nie wyglądały najgorzej. 41 meczy, 22 gole, 6 asyst.
Eduardo Vargas - Słabizna zdecydowanie, nawet jako napastnik numer 3. Służył tylko i wyłącznie do odciążania dwójki wyżej. 18 meczy, 2 gole, 1 asysta.
Teraz czas na okienko 2012. Na pierwszy ogień idzie środkowy obrońca i mam już 3 kandydatów - Bocchetti, Mbiwa i Granqvist. Przydałby się też jakiś rozgrywający na środek. Hamsika najchętniej opchnąłbym. Czekam na ofertę +30mln.
// Edytowano 10 razy, ostatni raz 18.10.2012 o godz. 22:34
Najnowsze posty