Pomoc z rozgrywającym.

mlodySILESIA Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.02.2013 15:58    #11
tak, masz rację. Cabaye jest cofniętym rozgrywającym (obrona), czy jeśli zmienię jego funkcje z wysuniętego na cofniętego to będzie grał bardziej do tyłu ? czy tak samo jak wysunięty na wsparciu ?

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.02.2013 16:31    #12
Prawdopodobnie będzie sie cofal po pilki do obroncow i rozgrywal akcje w zaleznosci czy dasz ataki srodkiem(wypusci pilki do przodu) czy skrzydlami podania do boku.

stefan1984 Młody aktywista

0
04.02.2013 16:38    #13
Jeszcze może bocznym obrońcom zmień rolę z ataku na np. "automatycznie"

tts0 Partyzant

0
04.02.2013 17:16    #14
cofnięty - obrona to taki Pirlo - bierze piłkę od obrońców i zagrywa długie podanie, najczęściej zostaje trochę z tyłu i gra defensywnego pomocnika. cofnięty - wsparcie to taki Xavi - bierze piłkę od obrońców i podprowadza ją do przodu, stara się zagrywać po ziemi; często wychodzi trochę wyżej. Tak czy siak najlepiej gdy taki zawodnik jest ustawiony tuż przed obrońcami(tak jak defensywny pomocnik) i wszyscy pozostali środkowi pomocnicy są przed nim. A jeszcze lepiej to sobie odpuścić grę cofniętym rozgrywającym - takich graczy na dobrym poziomie jest naprawdę niewiele; Nie wiem w którą wersję grasz i na jakich uaktualnieniach, ale z tego co wiem, Newcastle ma ok 4 dobrych środkowych pomocników, bo przez dłuższy czas grali 4-4-2, więc jeśli chcesz grać wysuniętym rozgrywającym, to musisz jakiegoś kupić. Cabaye będzie dobry jako defensywny pomocnik wsparcie w parze z Tiote lub Anitą również na wsparciu, a przed nimi jakiś dobry rozgrywający.
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

mlodySILESIA Partyzant

0
04.02.2013 17:30    #15
Gram w FM13 wersja 13.2.2 z transferami z tego okna, stąd.
Będę musiał poczekać z moimi planami do następnego okienka, bo gram bez transferów w pierwszym. Kiedy kupię jakiegoś dobrego rozgrywającego, wypróbuję jeszcze raz wszystkie rady.

ramos.a Partyzant

0
04.02.2013 21:35    #16
[quote="tts0"]cofnięty - obrona to taki Pirlo - bierze piłkę od obrońców i zagrywa długie podanie, najczęściej zostaje trochę z tyłu i gra defensywnego pomocnika. cofnięty - wsparcie to taki Xavi - bierze piłkę od obrońców i podprowadza ją do przodu, stara się zagrywać po ziemi; często wychodzi trochę wyżej. Tak czy siak najlepiej gdy taki zawodnik jest ustawiony tuż przed obrońcami(tak jak defensywny pomocnik) i wszyscy pozostali środkowi pomocnicy są przed nim. A jeszcze lepiej to sobie odpuścić grę cofniętym rozgrywającym - takich graczy na dobrym poziomie jest naprawdę niewiele; Nie wiem w którą wersję grasz i na jakich uaktualnieniach, ale z tego co wiem, Newcastle ma ok 4 dobrych środkowych pomocników, bo przez dłuższy czas grali 4-4-2, więc jeśli chcesz grać wysuniętym rozgrywającym, to musisz jakiegoś kupić. Cabaye będzie dobry jako defensywny pomocnik wsparcie w parze z Tiote lub Anitą również na wsparciu, a przed nimi jakiś dobry rozgrywający.[/quote]

Bzdura. Cabaye ma takie umiejętności, że bez problemu poradzi sobie jako CR na wsparciu lub na obronie (podania 17, kreatywność 17, decyzje 14, 1 piłka 14, współpraca 18, technika 16). To jest prawie identyczny typ piłkarza co Benat, który bardzo dobrze sprawdza się w rozgrywaniu piłki. Ba, powiedziałbym nawet, że Cabaye jest lepszy niż Hiszpan. Dużą rolę w rozgrywaniu piłek, dokładnych podaniach odgrywają wiadomo - podania i kreatywność. Ale większość nie zwraca uwagi na decyzje oraz współpracę. Są to 2 bardzo duże czynniki, które wpływają na jakość gry w środku pomocy (zresztą nie tylko tam). Co do jednego się zgodzę - najlepiej pozyskać jakiegos klasowego wysuniętego rozgrywającego, który będzie idealnie nadawał się do roli playmakera. Cabaye owszem jest dobry, lecz jego mizerna błyskotliwość(10) powoduje, że rzadziej decyduje się na niekonwencjonalne zagrania. Jeżeli chodzi ci o samą liczbę podań, to Yohan jest w pełni wystarczający. Poniżej stestowałem kilka ustawień, poświęcając troszeczkę czasu. Proszę zwrócić uwagę na Fernandinho. 122 na 131 podań doszło do celu. Z tego 2 kluczeowe. Funkcja Fernandinho to CR - wsparcie. To samo tyczy się Chygrynskyi'ego. Niesamowity rezultat w liczbie podań. Najciekawszy jest tu procent podań celnych. To potwierdza moją wcześniejszą tezę, że nie musisz mieć wcale ale to wcale wysuniętego rozgrywającego jakim jest np. Ozil, David Silva.

screen - http://pics.(...)gsrm.png

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.02.2013 o godz. 21:35

Hala Madrid! Hala Raúl!

http://www.youtu(...)BAoglxLQ

mlodySILESIA Partyzant

0
05.02.2013 16:16    #17
Wyślesz mi tą taktykę ? Chcę zobaczyć czym się różni od mojej.

ramos.a Partyzant

0
05.02.2013 17:54    #18
[quote="mlodySILESIA"]Wyślesz mi tą taktykę ? Chcę zobaczyć czym się różni od mojej.[/quote]

Masz, ale to wyjątek.
Hala Madrid! Hala Raúl!

http://www.youtu(...)BAoglxLQ

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.