W fm12
60% taktyka
20% rozmowy motywacyjne
20% zawodnicy.
Najprościej jak się da, poczekaj na przeciwnika z najwyższej półk (nie warto sprawdzianu taktyki robić w sparingach) i. Najlepsza okazja to przerwa noworoczna. Zrób sobie 15 saveów, i na każdym ustaw inną taktyke. Zrób 4-5 springów by piłkarzy jej nauczyć a potem w LM save przed meczem i... Na każdym sejwie testujesz taktyke, ile razy?
Obecną taktyke dobierałem na 15 zapisach, rozgrywajac mecz w 1/16 okolo 10-15 razy + korekty przez reszte sezonu. W końcu dobrałem taktyke która gram 7/8 sezon (+ 2 sezony w reprezentacji), w 2016, 2 miejsce w LM, w 2017 wygrana. W 2019, 2 miejsce LM, 2020 1/8 LM.
Czyli raz dobrana dobra taktyka jest na lata. Potwierdzeniem tego, że to taktyka jest wazniejsza od zawdonikow moze byc to, że na 2 taktyce (nie najgorszej) dobrze wyuczonej ą wyniki takie (ostatnio sprawdzilem)
Taktyka lepsza:
Man City (Super puchar), 3:0 dla mnie.
Chelsea (LM) 4:1 dla mnie
Real M (LM) 5:3 dla mnie
Taktyka słabsza:
Man City (Super puchar), 4:1 dla Man C.
Chelsea (LM) 4:0 dla Chelsea
Real M (LM) 6:1 dla Realu.
Wykonawcy, rozmowa motywacyjna - taka sama.
Warunki:
*Nie warto cudować z taktykami wymyślnymi, standardowe 4-4-2, 4-4-2 z wysunietymi skrzydłowymi, 4-3-3, są moim zdaniem najlepsze.
*Grając 2 napastnikami bardzo wązne jest by ich dobrać, chodzi nawet nie o warunki fizyczne, umiejetnosci a ich "charakter". Mam 3 znakomitych napastników, ale tylko 2 ze sobą zapenwnia mi po 30 bramek na głowe. Co ciekawe jesli zestawie któregoś z nich z tym 3 to w tedy ani 1 ani 2 nie strzela
*Dobrze wyszkoleni technicznie obrońcy.
Co do zawodników, stawiam na 2 doświadczonych około 30 letnich, reszta w wieku 18-25. Jednak 24 latek przeważnie u mnie ma już okolo 150 wystepów w lidze więc jest już dość doświadczony. Po prostu tez dobieram zawodników od mlodych lat, kształtuje ich pod taktyke. Rzadko zdarzają mi się transfery zawodników powyżej 20 roku zycia.
Nie bez znaczenia są też trenowane fragmenty gry.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.05.2013 o godz. 15:16
Najnowsze posty