Wolny Transfer

arvanis Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.05.2013, 22:35    Pytanie
Gram sobie w FMa 2013 i prowadzę Blackburn Rovers. Mam w składzie kilku młodzików. Na początku sezonu, jedna z moich wschodzących gwiazd stwierdziła, że chce zostać wypożyczona, bo zależy jej na grze w pierwszym zespole. Jako że parametry ma niezłe, stwierdziłem, że nie wypożycze go nigdzie - będzie grał u mnie w pierwszej 11. Niestety, nie dopatrzyłem, że za rok kończy mu się kontrakt. Nie przeprowadziłem z nim rozmowy wychodząc z założenia, że jak zobaczy, że gra w wyjściowym składzie, wszystkie fochy mu miną.

Jest listopad. Zawodnik wychodził w podstawowym składzie kilkanaście razy, jest wicekapitanem i ma status "kluczowego zawodnika". Cały czas usiłuję mu zaproponować kontrakt, ale on uparł się, że odchodzi na "wolny transfer". Przeprowadziłem z nim rozmowę, podczas której obiecał, że podpisze nowy kontrakt, bo nie chce odchodzić z klubu, ale gdy po rozmowie zaoferowałem mu kontrakt, agent stwierdził, że jego klient ma mnie w nosie.

Przez miesiąc w informacjach o zawodniku wyświetlała się notka, że dał mi obietnicę o nowym kontrakcie. W tym czasie ani razu nie zgodził się na przedstawienie oferty i obietnica w efekcie wygasła.

I w tym momencie się pytam: WTH? Dlaczego tak się stało? Co mam zrobić, żeby go zatrzymać?

buczek93 Młody aktywista

0
28.05.2013 11:28    #1
Prawdopodobnie mu się nie odwidzi - większość grajków klepie sobie status WT około roku przed zakończeniem sezonu. Chyba, że masz zapis wielokrotny i kosztem kilku m-cy regresu zaoferujesz mu kontrakt i będziesz grać dalej jak normalnie grający menago.

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
0
28.05.2013 18:21    #2
Moze po prostu nie masz w budzecie tyle kasy ile on chce albo widocznie za wszelka cene chce odejsc. Jesli jeszcze mozesz na nim zarobic to go sprzedaj

A. De Raph Wicepremier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
01.06.2013 16:34    #3
Ja mam inny problem, którego nie rozumiem. Piłkarz konkurencji ma kontrakt do 30 czerwca 2019. Jest marzec 2019, a ja nie mogę mu dać kontraktu. Jest tylko opcja transferu. O co chodzi? Gram w Anglii i piłkarz też jest z Anglii. Jakiś tajny przepis, którego nie znam? Pomóżcie wicepremierowi ;)
"O czwartej czterdzieści osiem
gdy odwiedzi mnie desperacja
powieszę się
wsłuchana w oddech Osoby, którą kocham"
Sarah Kane - 4.48 Psychosis

Moje Depesze - czytajcie, oceniajcie, komentujcie!

Falcon Przodownik pracy

0
01.06.2013 16:54    #4
W Anglii nie możesz zakontraktować piłkarza przed wygaśnięciem obowiązującego kontraktu. Chyba, że jest to kontrakt juniorski. Chyba, że coś się zmieniło.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

belzebub666 Partyzant

0
01.06.2013 17:00    #5
O ile dobrze pamiętam to jeżeli prowadzisz klub z Anglii i chcesz zakontraktować piłkarza z klubu Angielskiego, to możesz to zrobić na miesiąc przed wygaśnięciem jego kontraktu. Piłkarzy z innych lig możesz kontraktować chyba normalnie, pół roku przed końcem jego kontraktu. Dawno nie grałem w Angielskiej lidze ale chyba tak to wyglądało.

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
01.06.2013 18:27    #6
Dżentelmeńska umowa między klubami, nie przeskoczysz.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

A. De Raph Wicepremier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
05.06.2013 10:35    #7
Dzięki za info, faktycznie - miesiąc przed wygaśnięciem już mogłem go zakontraktować i to zrobiłem.
"O czwartej czterdzieści osiem
gdy odwiedzi mnie desperacja
powieszę się
wsłuchana w oddech Osoby, którą kocham"
Sarah Kane - 4.48 Psychosis

Moje Depesze - czytajcie, oceniajcie, komentujcie!

buczek93 Młody aktywista

0
06.06.2013 21:11    #8
A nie jest tak, że w Anglii można zorganizować 3-miesięczne wypożyczenie, więc dopiero nowe kontrakty wolno dawać po upływie tego okresu? Albo 3 miechy tam są, albo chyba nawet 1 miech. W innych ligach ten przepis gra i buczy, bo choćby w BBVA można oferować kontrakt <=> >=6 m-cy kontraktu zostało (czyli najkrótszy możliwy okres wyp.). Ale to tylko moja logika :P

machaj88 Młody aktywista

0
07.06.2013 09:36    #9
W Anglii mozna kontraktowac pilkarzy, bez oplaty dopiero po wygasnieciu kontraktu - prawo bosmana

" The Bosman ruling meant that players could move to a new club at the end of their contract without their old club receiving a fee." Tak jest w Anglii od '81.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 07.06.2013 o godz. 09:39

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.