[quote="Pgoroo"]Na duże zmiany w taktyce nie mogę sobie pozwolić bo po prostu nie mam na to odpowiedniej kadry ani funduszy na transfery. Stwierdziłem że nie będę nic zmieniał narazie bo pewnie i tak następny update pozmienia mechanikę gry.[/quote]
No właśnie, i tutaj robi się problem. Za każdym razem, gdy patch wychodzi, to trzeba całą taktykę i skład wymienić, aby wpasować się w nowe skrypty, schematy nowego silnika meczowego. A tego się nie da zrobić w trakcie sezonu. To jest chore.
[quote="Szarlatan"]w fm 13 też nie było prostopadłych podań. żeby nie było zagrań na dobieg, na obrońcę czyhającego na linii spalonego, w głowie się nie mieści. przecież to standardowa zagrywka. czego się spodziewać, skoro silniki meczowe tworzone są pod dwie formacje: 4-4-2, i pochodne formacji z jednym napastnikiem i dwoma skrzydłowymi pomocnikami (plus środkowy ofensywny pomocnik w klubach hiszpańskich). nasz wpływ na rozgrywkę jest ograniczony do minimum. nie ma szans na jakiś "własny styl". skrypty, i nic więcej. nudy niesamowite. [/quote]
Zgadza się, o ile na początku bety dało się grać formacją bez skrzydłowych, bo istniały wtedy jeszcze podania prostopadłe, to teraz gra mnie zmusza do grania skrzydłowymi. Nawet gdy nie mam w mojej formacji skrzydłowych, to i tak grają skrzydłami, pomimo tego, że ja im każę grać środkiem. Wtedy na skrzydle biega boczny obrońca, i każda piłka idzie do niego. To jest jakaś masakra, że gra mnie zmusza do używania jakiś określonych schematów, bo inaczej to będą źle grać. W tej grze nie da się grać po swojemu.
Masz rację, każda hiszpańska drużyna gra taką taktyką, jaką wymieniłeś wyżej. Też mnie to strasznie wkurza.
I teraz mam dwie opcje: albo grać od nowa skrzydłami, albo czekać na nowego patcha, który znowu poprzewraca wszystko do góry nogami. I co roku sytuacja wygląda tak samo...
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.10.2013 o godz. 11:43
Najnowsze posty