Chyba musze jakims mocniejszym klubem zagrac w ta gre bo nie moge uwierzyc jak ktos jest w stanie nie wygrywac wszystkich meczy grajac np. Realem. Zaczalem drugi sezon Soton - myslalem, ze bedzie gorzej, a tu 4:0 z Tottenhamem pierwszy mecz, drugi spokojnie 2:0 i trzeci tez zapowiada sie pogrom. Niech nikt tego nie uznaje za przechwalki bo ja jestem bardzo slaby w ta gre! Zwyczajnie ona jest na maksa niedopracowana i wystarczy 5 minut spokojnych spostrzezen zeby ja rozpracowac na lopatki.
Mowiac o snajperach - Jay Rodriguez. 2 mecze 6 bramek.
Co do transferow... sa mega dziwne. Mozna kupic Fabregasa, Lewego, Kiyotake, Shurrle czy Torresa za 2-3 miliony... za 17 latka z Atletico mniej niz 25 mln nie ma co sie pokazywac. Z realizmem nie ma za wiele wspolnego. Jak zreszta caly FM14
Typowy arcade, a nie symulator - przynajmniej na ta chwile. Cale granie polega na wylapywaniu bledow w grze/silniku meczowego i wykorzystywanie ich na swoja korzysc (stad mega sukcesywne ustawienie 6-2-1-1).
Wiele mowilo sie, ze polecenia w trakcie meczow beda teraz SUPER WAZNE. A ja powiem na to - gowno prawda. Ja tam gram w sposob:
1. odpal mecz
2. rozmwowa motywacyjna
3. ide zrobic herbate i kanapki
4. wracam i zazwyczaj jest zwyciestwo.
Polecenia taktyczne i tak nigdy w zyciu nic mi jeszcze nie daly bo pilkarze sa zbyt glupi by sie do nich stosowac.
Przy czym zauwazylem jedna ciekawa rzecz. Nie zwyklem grac w stylu zapisz/wczytaj (przed kazdym meczem i po kazdym przegranym
), ale z reka na sercu raz mi sie w nowej odslonie zdarzylo (nie moglem pogodzic sie z porazka z bodaj 18 wtedy West Hamem)... i ku mojemu zdziwieniu nie wazne co bym zrobil, nie wazne kto gralby w wyjsciowym skladzie, nie wazne jaka rozmowa, nie wazne polecenia taktyczne - wygrac sie po prostu nie dalo (wierzcie mi bo co najmniej 25 razy probowalem). Oczywiscie nic to, ze przez ostanie 5 kolejek lałem kazdego jak chcialem. Przyszedl West Ham i koniec, za Boga nie dalo sie wygrac.
Troche musze przyznac mnie to rozczarowalo... No bo przeciez po cos jest ta taktyka, tak? Jakos powinna wplywac na wynik, tak? Coz, najwyrazniej nie bo nie wazne jak ja dostosowywalem nic mi to nie dalo! Po kilku godzinach prob odpuscilem sobie i po prostu zagralem na urlopie. Zremisowalem.
Najnowsze posty