Witam wszystkich FM-aniaków. Chciałem się Was spytać i jednocześnie zapytać: czy Wy też macie takie problemy z ugraniem czegokolwiek? Jak zwykle wybrałem sobie Barcelonę - dobry zespół, żeby łatwiej się grało, żeby lepiej opanować wszystkie nowinki w grze itd. Mam już któryś miesiąc z kolei i mój problem polega na tym, że moja drużyna się zachowuje jakby pierwszy raz piłkę na oczy widziała. Założenia taktyczne są praktycznie olewane, niezależnie co bym ustawił. Dla przykładu: krótkie podania, podania w pole karne, w indywidualnych rzadsze strzały, zagrania na obieg. Co robią zawodnicy? Schodzą ze skrzydeł do środka i naparzają z każdej możliwej pozycji z dystansu. Obrońcy nastawieni na krótkie krycie i agresywny odbiór uciekają od piłki, w ogóle nią nie zainteresowani. Wracają do ofensywy, jest tak że moja Barca praktycznie nie strzela goli z gry. Wszystko co wbijam są to bramki ze stałych fragmentów. Niezależnie kto by w ataku nie grał, nie potrafi strzelić czasem do niemalże pustej bramki, sytuacje sam na sam kończą się albo horrendalnie niecelnym strzałem albo strzałem prosto w bramkarza. Czym to wszystko jest spowodowane? Nigdy nie miałem aż tak wielkiego problemu z drużynami, a w FM-a gram od ładnych paru lat. Gdy prowadziłem Barcelonę zawsze ustawiałem podobną taktykę i ta świetnie działała. Tu jest kompletnie na odwrót, powiem więcej - tu nie działa żadna taktyka, bo próbowałem już kilku. Znajomość taktyki jest mniej więcej na poziomie 80% więc całkiem nieźle. Przy tworzeniu profilu menedżera ustawiłem doświadczenie menedżerskie na "amator" - czy to może mieć (duży) wpływ na rozgrywkę, konkretnie na to na ile piłkarze będą realizowac taktykę, etc? Proszę o pomoc, mimo kilkuletniego doświadczenia w serii Football Managera ten mnie kompletnie zagiął i nie potrafie sobie z tym w żaden sposób poradzić. Z góry dzięki, pozdrawiam.
Najnowsze posty