Jak w to grać?

ManiekFCB Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.11.2013, 16:46    #1
Witam wszystkich FM-aniaków. Chciałem się Was spytać i jednocześnie zapytać: czy Wy też macie takie problemy z ugraniem czegokolwiek? Jak zwykle wybrałem sobie Barcelonę - dobry zespół, żeby łatwiej się grało, żeby lepiej opanować wszystkie nowinki w grze itd. Mam już któryś miesiąc z kolei i mój problem polega na tym, że moja drużyna się zachowuje jakby pierwszy raz piłkę na oczy widziała. Założenia taktyczne są praktycznie olewane, niezależnie co bym ustawił. Dla przykładu: krótkie podania, podania w pole karne, w indywidualnych rzadsze strzały, zagrania na obieg. Co robią zawodnicy? Schodzą ze skrzydeł do środka i naparzają z każdej możliwej pozycji z dystansu. Obrońcy nastawieni na krótkie krycie i agresywny odbiór uciekają od piłki, w ogóle nią nie zainteresowani. Wracają do ofensywy, jest tak że moja Barca praktycznie nie strzela goli z gry. Wszystko co wbijam są to bramki ze stałych fragmentów. Niezależnie kto by w ataku nie grał, nie potrafi strzelić czasem do niemalże pustej bramki, sytuacje sam na sam kończą się albo horrendalnie niecelnym strzałem albo strzałem prosto w bramkarza. Czym to wszystko jest spowodowane? Nigdy nie miałem aż tak wielkiego problemu z drużynami, a w FM-a gram od ładnych paru lat. Gdy prowadziłem Barcelonę zawsze ustawiałem podobną taktykę i ta świetnie działała. Tu jest kompletnie na odwrót, powiem więcej - tu nie działa żadna taktyka, bo próbowałem już kilku. Znajomość taktyki jest mniej więcej na poziomie 80% więc całkiem nieźle. Przy tworzeniu profilu menedżera ustawiłem doświadczenie menedżerskie na "amator" - czy to może mieć (duży) wpływ na rozgrywkę, konkretnie na to na ile piłkarze będą realizowac taktykę, etc? Proszę o pomoc, mimo kilkuletniego doświadczenia w serii Football Managera ten mnie kompletnie zagiął i nie potrafie sobie z tym w żaden sposób poradzić. Z góry dzięki, pozdrawiam.

voodoo79 Partyzant

0
16.11.2013 18:32    #2
J gram Barsą i mam to samo, co prawda do obrony mam najmniej zastrzezen bo moze i graja czasami dziwnie ale sa skuteczni, po 23 kolejkach w lidze stracilem tylko 10 bramek :) problem jest i to duzy z ofensywa, gram schodzacymi skrzydlowymi i jednym napastnikiem. Do grudnia tragedia posiadanie pilki 55-65% strzaly po 30 w meczu i czasem tylko 1 bramka, skutecznosc masakra, Messi sam na sam to zawsze bronił bramkarz. Ustawnienie stosowalem jedno tylko zmienialem szybkosc gry raz wlone raz szybkie krotkie podania a to bezposrednie az wkoncu zajarzylem ze oni po prostu glupieli co im kazalem grac to oni i tak swoje. Wiec w poleceniach dla druzyny zostawliem tylko: nekanie rywali, agresywny odbior,znacznie wyzsza linia defensywy i w zwiazku z nia gra na spalonego. Styl gry plynny a mentalnosc Ofensywna, tening przed meczem - gra w ataku. No i zaczeli grac troche lepiej, Messi zaczal wiecej strzelac, Neymar mi sie odblokowal i Pedro o wiele lepiej. Wg mnie ta druzyna musi grac swoje , plynnie bez narzucania jej tempa czy podan strzalow itp. wszyscy sa wysoce kreatywni i sami wiedza co grac.

voodoo79 Partyzant

0
16.11.2013 18:53    #3
Najlepszy mecz to wlasnie teraz sie zakonczyl, gralem z Rayo wynik 3-0 posiadanie pilki 68%, oddali 48 strzalow z czego 25 niecelnych,17 celnych i 17 z dystansu :) rywale tylko 2 i 1 celny :) Messi jako napastnik 6 strzalow 1 celny pod koniec meczu mial note 5,7 i dgyby nie karny ktorego strzelil w koncowce to chyba taka by mu zostala. W poprzednim FMie z tyloma strzalami to wygrywalem z 6-0 jak nie wiecej. Nic nie zmienialem w trakcie gry bo podejrzewam ze nic by to nie dalo dalej by walili z dystansu pewnie...

BeKaSiak Partyzant

0
16.11.2013 19:44    #4
Nie rozumiem was gracie samograjem i nie możecie wygrać może pomyślcie o zmianie gry skoro nie możecie ułożyć taktyki pod takie zespoły jak Barca czy Real. Pozdro

kkmm98 Partyzant

0
16.11.2013 20:09    #5
witam , niestety też mam problem ze stworzeniem taktyki. w każdej części managera próbuje wypromować polskie drużyny a następnie reprezentacje. o wygrane w lidze było łatwo w poprzednich częściach. musiałem troszeczke bardziej pomysleć zeby osiagnać co swiecej ale udawało się to. w tej części przegrywam najprostsze mecze. fajnie by było jakby niedługo ukazał się jakiś poradnik dotyczący taktyki ;d

ManiekFCB Partyzant

0
16.11.2013 23:40    #6
Nie wiem, teraz zrobiłem nową karierę, dałem mniej poleceń, również dużo mniej indywidualnych, doświadczenie na poziomie "reprezentant kraju", taktyka dobrze opanowana, motywacja również odpowiednia, ale efektów brak. Wszystko wygląda niemalże identycznie jak przedtem. Rozmawiałem ze znajomym, On naładował tych poleceń do maksimum - zawodnicy grają normalnie, realne wyniki, statystyki etc. (gra Bayernem). Może to tylko Barca jest taka trefna?

Willson Partyzant

0
17.11.2013 00:15    #7
Czekaj na nowego patcha. Nie graj. Ja problemów taktycznych już nie mam, ale i tak nie gram. Za dużo błędów.
Centrum wróciło....zobaczymy.

Kiedyś redaktor LCM cm4.pl

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution