FM2014 - kilka pytań

Kenjiro75 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.11.2013, 11:21    #1
Witam,
gram w FM2014 od dnia premiery. Mam kilka pytań i wątpliwości:

1. Prowadzę Lecha Poznań, jestem w połowie sezonu. Do moich kluczowych zawodników zaczynają dobijać się zagraniczne kluby, a kiedy odrzucam ich oferty, agenci tych zawodników chcą podpisać nowe kontrakty. Problem w tym, że żądają oni nierealnych pieniędzy na pensje dla zawodników (np. 2 mln zł), podczas gdy u mnie maks. opcja to 87 tys na przykład. Rozmowy kończą się oczywiście fiaskiem. Czy tego nie da się uniknąć? Czy to oznacza, że ci zawodnicy prędzej czy później będą domagali się wystawienia na listę transferową i ich stracę?

2. Czy można jakoś odwołać zawodnika z wypożyczenia przed terminem?

3. Czy w ciągu trwania sezonu warto w ogóle schodzić z tygodniowymi intensywnościami treningów poniżej "bardzo wysoka"? Mam tak ustawione i nikt nie narzeka, ale nie wiem jaki to ma wpływ na kondycję zawodników.

Na razie tyle, dzięki!

bart(KSC) Partyzant

0
22.11.2013 11:38    #2
[quote="Kenjiro75"]Witam,

1. Prowadzę Lecha Poznań, jestem w połowie sezonu. Do moich kluczowych zawodników zaczynają dobijać się zagraniczne kluby, a kiedy odrzucam ich oferty, agenci tych zawodników chcą podpisać nowe kontrakty. Problem w tym, że żądają oni nierealnych pieniędzy na pensje dla zawodników (np. 2 mln zł), podczas gdy u mnie maks. opcja to 87 tys na przykład. Rozmowy kończą się oczywiście fiaskiem. Czy tego nie da się uniknąć? Czy to oznacza, że ci zawodnicy prędzej czy później będą domagali się wystawienia na listę transferową i ich stracę?

3. Czy w ciągu trwania sezonu warto w ogóle schodzić z tygodniowymi intensywnościami treningów poniżej "bardzo wysoka"? Mam tak ustawione i nikt nie narzeka, ale nie wiem jaki to ma wpływ na kondycję zawodników.

Na razie tyle, dzięki![/quote]

Ad.1 U mnie rozmowy w sprawie kontraktu prowadzi dyrektor sportowy, możesz przy negocjacjach zaproponować jakieś klauzule, np: klauzula % wzrostu wynagrodzenie lub premia po liczbie strzelonych bramek w sezonie itp.
Ad. 2 Jeżeli przy wypożyczeniu nie dałeś klauzuli: może zostać odwołany z wypożyczenia to się nie da.
Ad. 3 Ja mam ustawiony trening na wysoki i z kondycją wszystko ok.
Mam nadzieje, że pomogłem :)

dziobson Partyzant

0
22.11.2013 13:23    #3
[quote="bart(KSC)"][quote="Kenjiro75"]Witam,

Na razie tyle, dzięki![/quote]

Ad.1 U mnie rozmowy w sprawie kontraktu prowadzi dyrektor sportowy, możesz przy negocjacjach zaproponować jakieś klauzule, np: klauzula % wzrostu wynagrodzenie lub premia po liczbie strzelonych bramek w sezonie itp.
Ad. 2 Jeżeli przy wypożyczeniu nie dałeś klauzuli: może zostać odwołany z wypożyczenia to się nie da.
Ad. 3 Ja mam ustawiony trening na wysoki i z kondycją wszystko ok.
Mam nadzieje, że pomogłem :)[/quote]

Przez cały sezon masz ustawiony trening na wysoki ?

bart(KSC) Partyzant

0
22.11.2013 13:25    #4
Tak, przy trenowaniu taksy nawet na bardzo wysoki i żeby szybciej się jej nauczyli mam ustawione 3 takie same.

Peps Partyzant

0
22.11.2013 14:14    #5
[quote="Kenjiro75"]

[/quote]

To dość realistyczne. Logiczne, że lepsi zawodnicy będą chcieli uciekać do lepszych lig.
U mnie nawet Honda w pierwszym okienku uciekł na siłę z CSKA. Musieli go oddać za marne 4mln ojro.

kolar Partyzant

0
22.11.2013 14:48    #6
Negocjuj ofertę. Żądaj kosmicznych pieniędzy za piłkarza, wtedy nie domaga się lepszego kontraktu.

majkelbox Partyzant

0
24.11.2013 18:19    #7
Mam do Was pytanie bo zaczyna mnie to już powoli irytować. Mianowicie notorycznie prowadząc 2:0, 3:0, 4:1 remisuje. Nie ważne co im powiem w przerwie czy nie ruszę taktyki czy ją zmienię na bardziej defensywną czy dam im chwile odpoczynku czy nadal każę im grać normalnie wygrywając 2:0 i do przerwy grając super i tak nie mogę być pewny wygranej.
A już najdziwniejsze było prowadzenie 2:0 do 70 minuty i porażka 2:3.
Albo prowadziłem 4:1 do 65 minuty skończyło 5:5.
Dla mnie to dziwne.
Ja wiem że takie rzeczy w piłce się zdarzają ale nie kilkanaście razy w sezonie...

spit Partyzant

0
24.11.2013 18:34    #8
te twoje to pikuś. :) Wygrywaj 5:0 do 70 minuty, grając w przewadze i zremisuj. ;))
Grupa na facebooku Football Manager 2014 PL
Wymieniamy swe poglądy, wrzucam zdjęcia, polecamy zawodników, chwalimy się itd. ZAPRASZAM!

majkelbox Partyzant

0
24.11.2013 18:57    #9
I właśnie. Widzę że nie tylko ja tak mam.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.