Zaczynalem przygode z managerami od edycji 00/01 i tak nieprzerwanie do fm 2009 wlacznie gralem w kazda wersje. Pozniej zmiany w fm 2010 jakos mnie przerosly. Mnogosc opcji zabijaly we mnie zapal do gry juz na przygotowaniach do sezonu. W ten sposob ominalem 3 edycje gry az do wersji 2012. Problem w tym ze fm12 kupilem gdy 13 byla od paru miesiecy na rynku . Przebrnalem w koncu przez okres przygotowawczy i zaczalem nadrabiac zaleglosci. Jednak i ta edycja mnie nie porwala tak jak poprzednie i zakonczylem gre po polowie sezonu. Nadeszla premiera fm 2014, postanowilem wiec ze gre kupie w dniu premiery, zacisne zeby i zagram caly sezon Realem. Udalo mi sie, ale... Moje pytanie brzmi gdzie jest realizm tej gry. Gdzie jest ten magiczny Ronaldo ktory strzela mnostwo goli ? U mnie byl najlepszy w druzynie, najwiecej goli itp ale gral strasznie nie rowno. Moze to wina mojej taktyki ze tak gral ale patrzylem tez na innych i szalu nie bylo. Messi byl po prostu przecietny. Wlaczylem sobie podglad innych wielkich lig i co widze ? Bayern moze i radzi sobie w Bundeslidze ale w LM nie wychodzi z grupy po katasrofalnej grze !!! Nastepnie, Steaua dochodzi do 1/8 finalu w LM zostawiajac w grupie PSG w ktorym Ibra gra jak Lewy w Reprezentacji. Benfica ogrywa Milan 5:2 w dwumeczu. Malo tego , CSKA dochodzi do cwiercfinalu ogrywajac MU. Faworyci padaja jak muchy. Dodatkowo w przyplywie zlosci wczytalem ponownie gre po porazce z OM 3:0, po wczytaniu wygralem tymi samymi ustawieniami 2:1 . Barcelona miala podobna sytuacje tyle ze mecz z Dortmundem wygrali u siebie 4:0 a po moim wczytaniu gry zremisowali 2:2. Wiecej w tej grze przypadku niz realizmu. Pamietam czasy gdy Roma byla na fali to i w CM01/02 zespol gral bardzo dobrze. Jestem bardzo zawiedziony bo ten "przypadkowy realizm" odbiera mi przyjemnosc z gry, a przeciez od FM 2014 oczekuje przedewszystkim realizmu.
//Edytowano 1 raz, ostatni raz 22.11.2013, 10:34
Najnowsze posty