Przerażająco słaba forma drużyny w połowie sezonu

RafMad Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.12.2013, 23:47    Pytanie
Witam, mam następujący problem:

Regularnie, co sezon (a gram już 4) moja drużyna w okolicach stycznia zaczyna grać przerażający wręcz piach. O ile do połowy sezonu lokuje się w czołówce (3-4 miejsce, 2B3 Liga Hiszpańska) to wraz z początkiem stycznia zaczyna się masakra. Niezależnie właściwie z kim zbieram baty, jeżeli remis lub zwycięstwo to święto. I tak na przykład w ostatnich dziesięciu spotkaniach - 2 wygrane, 1 remis, reszta tęgie lanie. Czasem bardzo tęgie . Z tej okazji do połowy sezonu mam dobre miejsce barażowe, na koniec - ledwo środek tabeli.

Zawodników mam niezłych, dopasowanych do 4-1-2-2-1 (OBP 2x TO 2x, POP, PD/WR, 2xSN, KN) Taktyki mocno nie zmieniam (polecenia indywidualne zależne od sytuacji w meczu. Opanowanie taktyki - perfekcyjne). Z reguły najgorzej wypada obrona (co jest chyba cechą tego FM'a).
Większość bramek po flance, pomimo cofniętej obrony i wysokich obrońców. Jakby nie zagęścili środka i tak ktoś dostawi nogę i tracę bramkę. Albo przeciwnik po prostu przespaceruje sie ze skrzydła i grzmotnie w okno. Mimo, że boczni obrońcy zdają się mieć naprawde solidne staty...
Jedyne co się w miare spisuje to atak - obaj skrzydłowi/SN i napastnik mają tendencję to zabawy w cuda i strzelanie pomimo beznadziejnych sytuacji....

stichu Partyzant

0
14.12.2013 15:25    #1
Witaj
Ja przezywam podobne "radosci" w zimowej czesci sezonu.
Pomimo ze sklad mam najmocniejszy w lidze, i wiekszosc sezonu masakruje przeciwnikow, przychodzi taki moment, ze kilka-kilkanascie meczy to straszne meczarnie i piach. Napastnicy nagle przestaja strzelac, SN boczni takze. Statystyki 20+ strzalow, 10+ celnych, a mecze w plecy. Najczesciej z jakimis zespolami z dolnej czesci.
Najsmieszniejsze jest to, ze wiekszosc wyrownanych (o ile statystyki strzalow celnych/niecelnych - 20/10 vs. 4/1 - mozna nazwac wyrownanymi) przegrywam po jakims babolu. Albo bramkarz poda do napastnika, albo wyrzut z autu (moj zawodnik) poda prosto do przeciwnika, albo samoboj etc. Ja rozumiem ze to jest pilka i takie rzeczy sie zdarzaja, ale bez przesady (kilka z 10 meczy "meczarnianych";)
Myslalem ze to cos z treningiem, ale w jednym sezonie dalem ustawienia, aby asystenci zajeli sie treningiem, i bylo dokladnie to samo. Najczesciej 6-10pkt przewaga, w tym wlasnie okresie styczen-luty, zostaje roztrwoniona.

szkagar Partyzant

0
18.12.2013 18:42    #2
Ja nie mam takich problemów, owszem miewam spadki formy, ale to normalne, zwłaszcza jeśli piłkarze są przemęczeni (zbyt mały skład). Wtedy daję im odpocząć mecz albo dwa, rozmawiam z nimi o ostatnim meczu albo ich formie. Nie boję się posadzić na ławce gwiazdy zespołu i nagle po dwóch meczach na ławce strzela 3 bramki w jednej połowie. Nie pozwalam asystentowi prowadzić treningów. Sam je nadzoruję, bo wiem co się dzieje, a komputer ma swoje czasem dziwne algorytmy. Przerwę zimową poświęcam na sparringi stosując rotację przeciwników - kilku słabych i jeden silny.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.