Już poruszałem kwestie FM14, nie chce się powtarzać, ale podobnie jak większość co widzi problemy sam grywam już od pierwszych wersji menadzerów. Generalnie będę po raz kolejny pisał, że FM12 był przyjemny, ale niesamowicie prosty, generalnie wszystko grało i było w porządku, lecz dla mnie "wygrywanie LM Niecierzą w 3 sezonie", albo podobnie to nie było to czego oczekiwałem.
Fm13 początki miał słabe, ale potem dla mnie stał się najlepszą wersją FMa w którą grałem biorąc pod uwagę przyejmność rozgrywki, trudność, realizm, choć początkowo też było bardzo "śmiesznie", no ale naprawdę ogarnęli temat. Myślę, że niektórzy przedwcześnie nie dali szansy FMowi13 albo szokiem dla nich była trudność rozgrywki, bo generalnie bardzo podskoczyła i wiele uprzednio pomniejszych czynników zaczęło mieć wiele większy jeśli nie powiedzieć kluczowy wpływ na wyniki. No ale zostawmy ubiegłe wersje.
FM14 to już naprawdę początki miał jeszcze słabsze niż chyba kazdy FM, wyszedł mega niedopracowany i co gorsza z kolejnymi patchami wcale nie jest jakoś wiele lepiej. O ile początkowe łatki z gry niegrywalną zmieniły grę w słabo grywalną" to późniejsze włącznie z tą powodowały szereg innych błędów niekiedy gorszych niż poprzednie. Do tego co mnie najbardziej denerwuje ingerencja w skrypty co powoduje, że raz lepszymi taktykami są taktyki na skrzydłowych, raz na środek, raz jeszcze inne, gra w ogóle nie ma nazwijmy to umownie balansu. To już nie chodzi o trudność rozgrywki, bo tak jak w każdym Fmie Ci mający pojęcie w końcu dojdą do swojej killer taktyki. Kwestie transferowe, motywacyjne to juz sobie odpuszcze, bo generalnie by przeszły, ale fizyka gry, sensowność gry i zachowanie graczy to dla mnie jest tak kuriozalne i bezsensowne, że aż odechciewa się grać. Naprawdę. W FM13 zwyciestwa nawet prawie same w sezonie sprawiały mi frajdę, emocje, nerwy, a tutaj jest wszystko tak pozbawione realizmu, reakcji na polecenia i to połączenie hokeja z drewnem to już w ogóle jest straszne. Gra zamiast przyciągać na długie godziny to odpycha. Po 2h gry czuje się nią tak zmęczony i bez energii i to nie z powodu kombinowania w niej, ale ogólnie rzecz mówiąc z powodu jej głupoty.
// Edytowano 3 razy, ostatni raz 18.12.2013 o godz. 23:09
Najnowsze posty